Deletedmom_69 Acil şifalar hiç korkmayın Allah ın izniyle bebeğinizin kilosu iyiyse hastanede kalmaz bile inşallah. Ama haftasını tamamlamak için yine de tutabiliyorlar. Siz ve bebeğiniz iyi olsun önemli olan o, Allah vaktiyle ve sağlıkla kurtarsın inşallah
Preeklampsi(gebelik zehirlenmesi) Sürecim, Doğum ve Bilinmesi Gerekenler
WiseMom amin inşallah benim doktorumun tepkisi canımı çok sıktı sebep tamamiyle o 🥲
designermoms Çok sevindim hikayenizi anlatmanıza, bu sürece kadar dayanmanıza. Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın bebeğinizi, çok küçük olmamasına sevindim, nerede ne sıklıkla takiplisiniz bilmiyorum ama böbrek ve karaciğer değerleriniz kandan mutlaka takip ediliyordur, onlar çok önemli. Ben gün aşırı takipliydin doktorum risk almak istemedi ama sabırla bekledik, özelde takipliydim. Havuç suyu bende de suyu iyi tuttu bence ama su azalması hiç yoktu. Siz mutlaka takibiniz sık değilse sık yaptırın, tedirginlik vermek için demiyorum ama benim protein kaçağı değeri 1000 li değerlerdeydi, basit idrarda 1+ idi. Sonra basit idrarda 3+ değerlerine çıktığını gördüğü gün aldı muhtemelen 3000 lere çıkmıştı spot idrarda da onun testini yapmadık en son tekrar. Ayrıca su azalması, doppler bozulması, nst bozulması durumlarından herhangi birisinde de alması gerektiğini söyledi. Ben artık tansiyon steteskopu ile bebeğin kalbinş dinliyordum karnıma yaslayarak:) Öyle geçti günler, şimdi de küvöz yolu gözlüyorum. Bebek prematüre değil ama düşük ağırlıklı bebek kategorisinde. Kilosu da artar inşallah dua ediyoruz, enfeksiyonu var bir de
WiseMom benim de doktorum kontrol altına alana kadar 2 günde bir gittim nst usg hepsine bakıldı tansiyonum geçen hafta normale döndü ama sürekli doktorumla irtibat halindeyim dediğiniz gibi yükseldiği an hastaneye koş diyor ilaçlar tutuyor şu an çok şükür yarın yine kontrolüm var haftaya da doğum inşallah
Benim detaylı tahlillerde hiçbir şeyim çıkmadı hepsi temiz çıktı bir anda tansiyonum yükseldi ondan sonra bana vurmaya başladı
Sadece protein kaçağı işte 3500 küsür çıktı diğer protein 3 +++ çıktı
En son tahlil verdim tansiyonum düşünce onlar da normale dönmüş şükür
Ben de zayıf doğmuşum 10 gün kalmışım küvözde yaşamaz demişler kimse dokunamıyormuş çok küçükmüşüm şimdi kilo vermeye çalışıyorum biraz fazla kilom var😂 inşallah sizin bebeğiniz de en kısa sürede toparlar siz iyi olun onlar da hissediyor çok güçlüler
WiseMom ben 2 yıl önce gebelik zehirlenmesiyle 33. Haftamda doğum yaptım 20 haftalıkken alfamet kullanmaya başlamıştım gebeliğe bağlı yüksek tansiyonla. Tam 33 haftayı doldurduğumuzda kontrolüm vardı ultrasonda herşey normaldi tahliller yapılmasa fark edilmeyecekti benimki şansım varmış iç kanama riskin var deyip eve göndermemişti beni doktorum hemen yatışım yapıldı ateşim falan asla düşmediği için 3 defa covid testi yaptılar akşama kadar uğraşıldı yani doğuma alabilmek için. Sezaryen sonrası ağrı ödem gibi şeylerde bence kişiden kişiye değişiyor banada doktorum gebelik zehirlenmesi başladı seni 4 gün kadar hastanede tutucaz demişti doğumdan sonra ama ben hemen toparlanınca 24 saat dolduğunda taburcu edildim kızımda 12. Gün taburcu edildi.
Şimdi ikinci gebeliğim 30 haftalık hamileyim 2 hafta önce idrar tahlilimde protein eser çıktı yeniden risk başladı yani perşembe günü tekrar tahlillere bakılacak ayrıca ayakta kalmam yorulmamda yasaklandı dikkatlice ilerliyoruz işte bizde
designermoms @WiseMom hanımlar ben size birşey sormak istiyorum. Benimde 3. Gebeliğim Alfamet kullanıyorum tansiyonlarım normal çıkıyor 34 haftalık hamileyim başından beri ilk kez dün + protein ve ürobilinojen pozitif çıktı değerlerim. Sizinde testlerde ilk çıktığında tansiyonunuz normal mi seyrediyordu? Devlet hastanesi 4 günlük yatış yapıo 24 saatlik idrar takibi istedi olabilecek durumları söyledi özeldeki doktorum doğsa n’olacak zaten 34 haftalık oldu birşey olmaz tansiyonların normal dedi. Kafam allak bullak oldu şimdi 24 saatlik idrar biriktiriyorum yarın götürücem ama sonuç ne çıkar emin olamadım bu durumda çıksa bile doktor şu tavırla ne yapar onu da bilemedim 🥲 Yaşamış olarak siz ne tavsiye edersiniz önceki gebeliklerime göre kilom da ödemim de fazla değil. Fikrinizi almak istedim
- Düzenlendi
Deletedmom_69 çok geçmiş olsun 🙏🏻benim tahlillerim temizken bile tansiyonum çıktığında doktorum eğer 34ü geçmiş olsaydın hiç beklemeden doğuma alırdım dedi ama daha haftam küçüktü
Diğerleri yüksek çıksa bile tansiyonunuz normal seyrederse suyunuz normal olursa aşırı bir gerilik olmazsa bence 36yı da görebilir ama o tamamen doktorunuza bağlı tabi
Bana öyle demişti her şeyi geçtik tansiyonunuz normal giderse bekleyebiliriz demişti çok şükür öyle oldu
Suyum azalmaya başladı o da bir riskti havuç suyuyla arttırdım yine doğumu atlattım
Tabi ki tahlil vermek en iyisi sizin için en iyisini de doktorunuz bilir ama haftanız büyük doğuma alma ihtimali yüksek korkmayın yaşam sınırını zaten çoktan geçmişsiniz her şey artık sizin ve bebeğinizin sağlığı için
Doktorunuzla görüştükten sonra 36yı görme ihtimalinizi sorun ben her gittiğimde uzatmayı denedim öyle de oldu en son 37 için kabul ettim son sınırdı
Tansiyonunuz normalse aslında suyunuz da bitmediyse beklenebilir doktorunuz biraz neden öyle dedi anlayamadım
Deletedmom_69 Bence şu an yapacağınız en iyi şey doktorunuzu dinlemek ve tuzu tamamen kesmek, ayrıca strese de dikkat etmenizi tavsiye ederim. Benim 24. Hafta olmalı yanlış hatırlamıyorsam o zamanlardan beri hafif yükselerek öyle bi grafikte devam etti tansiyonum ama ciddi dereceleri görmemişti. Esas ödem belirti oldu ve öyle çıktı. Bu işin esas teşhisi ile 24 saatlik spot idrar testidir ki yaptırmanız çok iyi olmuş.
WiseMom aslında sorun şu ki doktorum hiç önemsemedi durumu. Bebeği gittiği yere kadar götürmek yerine doğsun n’olacak dedi bi önem vermedi canım ona çok sıkılıyor. Kendi teklif etmedi 24 saatlik idrarı devlet hastanesinin yapacağını duyunca iyi o zaman buraya getirsin demiş o kadar 🤦♀️ Ne hemşiresi ne nöbetçi doktor ne de kendi normal idrar testine bakmadılar bile kendi sadece kültür istedi normal idrar tetkinin sonuçlarını direk bana verdiler sorunlu değerler o kağıtta diyince baktılar designermoms
Deletedmom_69 şey yapmayı denesen bir perinatoloji doktoruna görün o takip etsin o hem daha bilgili oluyor bu konuda
Ben geçen hafta gittim bebeğin durumuna bakmak için erken doğum istemiyorum dedim bana en doğrusu o dedi içerde 1 gün bile tutmak çok önemli dedi
designermoms doğum paketi aldım iptal ettirsem olmuyor ettirmesem güvenemem🥲 bilmiyorum napacağımı şaşırdım 🥲
Deletedmom_69 O halde “ben tüm günümü panikle geçiriyorum biraz rahatlamam lazım böyle bir durumda nasıl yol izleriz” diyebilirsiniz doktorunuza, ben de doktoruma panik olduğumu söylemiştim öyle baktı. Sonucunuz henüz çıkmadı ama bugün çıkacak sanırım. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız🙏🏻
WiseMom yok daha bugün götürebiliyorum dün sabah başlamıştım onun dışında normal test istememişti benden inşallah çok teşekkür ederim
Sonucum 780 çıkmış sadece tansiyon takibi yapıcaz dedi doktor sizin doktorlar herhangi bi müdahalede bulundular mı acaba günde 2 kez Alfamet kullanıyorum WiseMom designermoms
WiseMom öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun🙏 saçma olacak ama bir sorum var. Beslenmenizde yemediğiniz önemli besinler var mıydı? Veya bununla alakası var mı? Ben et, balık, ceviz vs önemli olan yiyecekleri tüketemiyorum midem bulanıyor da
WiseMom canım 24 saatlik idrarda kaç
Çıktı protein kaçağın
Deletedmom_69 benim de aynı şekilde evde tansiyon takibi yapıyorum hareketlerini takip et
Bugün bana haftaya Salı için doğum günü verildi 37+0da doğum olacak bu şekilde geldim ilaçla tansiyon takibiyle
Deletedmom_69
Günde 3 kez Alfamet kullandım 8 saat arayla. 14-8 i geçerse Adalat aldım, düşmezse alıcaz demişti doktorum.
- Düzenlendi
askooyumm Estağfirullah çok haklı bir soru, bol su içtim, günaşırı havuç suyu içtim bebeğin suyu iyi kalsın diye. Ayrıca protein yüklü beslendim. Ama en son hafta protein abarttım belki ondan mı ne idrarımdaki atılım arttı. Ama doktorum protein ağırlıklı önerdi çünkü bu hastalıkta vücudunuzdaki protein böbrekten idrara kaçak olarak atılıyor. Dolayısı ile protein size de çocuğa da yaramıyor, çocuk zayıf kalmaya başlıyor. Bu hastalığın olayı bu. O açıdan protein ağırlıklı beslen azıcık çocuk kilo alsın dedi doktorum. Ayrıca gerçek manada sıfır tuz tükettim. Sıfır. Evdekiler kendi tabağına ektiler.