Doğum yapalı 25 gün oluyor ama şimdi yazma fırsatım oldu 😌 başlıktada gördüğünüz üzere erken doğum yaptım. Aslında herşey yolundaydı hiçbir sıkıntımız yoktu doğumdan 4 gün önce kontrole gitmiştim suyum vs herşey iyiydi. 30 nisan gecesi sabaha karşı 3 civarında eşimle yatakta dizi izliyorduk. Tam uyumak üzereyken belime bir adet sancısı girdi ama ben pek umursamadım hem daha erken diye hemde doğum yakın normaldir diye. Uykuya daldım dalıcam bir anda bacaklarımda bir sıcaklık, altıma yaptım herhalde dedim. Kalktım sular seller suyum geliyor resmen. Bir çığlığımla eşim uyandı suyum geldi hemen annemi uyandır dedim. Annem doğumum için bizde kalıyordu farklı şehirlerde olduğumuz için erkenden gelmişti. Hemen giyindim Allahtan herşeyim hazırdı çantam falan aldık çıktık. Normalde özele gidiyordum ama küvöz ihtimalini de düşünerek devlete gidelim dedim çünkü devlette yenidoğan yoğun bakımın daha iyi olduğunu duymuştum. Gittik işlemler ardından nst bakıldı sancım yok açıklığım 1 cm. Ama suyum geldiği için doğumum başlamış oluyor ve 24 saat içinde doğumun gerçekleşmesi lazım. Sabah 7 civarı doğumhaneye alındık benimle birlikte 3 kişi daha vardı. Yanımızda ailemizden hiç kimse yok beni en zorlayan kısım buydu o anda bir destek bekliyorsunuz çünkü. Sancım olmadığı için suni verildi alttan ilaçla. Nst de çıkmayan sancılarım başladı ve ben ona bile dayanadım 1 saat sonra ağlamaya başladım beni sezaryene alın diye. Tabii ki almadılar şuanda acil bir durumun yok olmaz diye. Ailemle görüşün beni özele götürsünler dedim yapamam olmaz diye ağlıyorum. Gidip anlatmışlar herşey yolunda ama hasta istemiyor diye. Eşimde ben ikna ederim beni görüştürün demiş. Çıktım doğumhaneden ben yapamam götürün beni dedim annem ağlıyor zaten kızım dayanamaz götürelim diye ama eşim çok korkmuş doktor şuanda götürürseniz annenin veya bebeğin hayatı tehlikeye girebilir imza atıp çıkarmanız lazım demiş. O sırada sancılarım çoğalmıştı kendimde değildim ben kabul ettim ama eşim asla olmaz imza falan atmam dedi. Yanıma çömeldi bana hayatımda almadığım gazı verdi iyi ki de yaptı. Sana güveniyorum yapacaksın eğer yapamayacağını bilsem şuanda götürürüm ama biliyorum çok güçlüsün diye yarım saat konuştu bende ikna oldum ne yapabilirim ki 🥹 geri doğumhaneye gittim sancılarım git gide çoğaldı suyum da gelmeye devam ediyor saat başı açıklığıma bakılıyor. Açıklığım 5-6 cm olduğunda saat 3 gibi başka bir odaya alındım çatala çıktım 1 saatte serumla sancı verildi saat 4 gibi açıklık 7-8 cm olduğunda artık ıkınma hissi gelmeye başladı. Geliyor diye bağırdım ebe tekrar gelip baktı nasıl ıkınmam gerektiğini gösterdi 3 ıkınmadan sonra oğlumun sesini duydum öyle bir rahatlama ki anlatamam kuş kadar hafifliyorsunuz. Herşey geçip gidiyor. Hem içten hem dıştan dikişlerim oldu. Kaç tane olduğunu sormadım. Normal doğum güzel ama umarım dikişsiz olur doğumunuz. Bebeğim 2.600 doğdu solunum sıkıntısı olduğu için 9 gün küvezde kaldı. 2450 ye düştü şuan 3200. O kadar acının mükafatı öyle güzel ki hepinizin hayırlı doğumları olsun sezaryen normal fark etmez. Hepimiz çok güçlüyüz herşeyin üstesinden geliriz. Atladığım bir detay varsa kusura bakmayın sormak istedikleriniz varsa cevaplarım 🐣🌼
36+2 de gelen erkenci kuşum 💙
Meltems53 gözün aydındın sağlıkla büyüsün inşallah biz seninle aynı şehirdeydik hangi hastanede doğurdun
Meltems53 maşallah 🧿 bende 37+5 haftalık hamileyim henüz gelmedi gelmeye niyeti yok gibi ☺️ bende normal doğum düşünüyorum ama çok korkuyorum yapamazsam diye. Şunu çok merak ediyorum sezeryana alınmak istediğiniz o anlarda gerçekten dayanılamayacak kadar mı sancı oluyor. O acıyı tarif eder misiniz
bademli_puding inşallah teşekkür ederim 🌼 bölgede doğum yaptım çok ilgililerdi çok yardımcı oldular. Odam falanda gayet temizdi rahatsız olduğum hiçbir şey olmadı.
Meltems53 ah bende öyleyim tekmeleyince bile canım acıyor. İnsanlar öyle bir anlatıyor ki sanki ölüm gibi
Meltems53 bende bölgeye gidiyorum erhan hanlıgil duymuşsundur belki ama benim sezaryen olacak bende odalar temiz mi eneler hemşireler nasıl tedirginim
bademli_puding dediğim gibi odamda lavabolar da gayet temizdi. Ebem de çok tatlı biriydi çok yardımcı oldu dikiş sırasında dikkatimi dağıtmak için durmadan sohbet etti hiç fark etmedim bile. Ama tabii ki şans işi umarım sorunsuz iyi insanlarla karşılaşırsın 🙏🏻
Meltems53 amiin teşekkür ederim benimde son üç hafta inşallah bende sağlıkla kucağıma alırım