Gamzeuzunn 2 sezeryen doğumum var son doğumum üzerinden 12 sene geçti normal doğum istiyorum doktorum tehlikelerinden bahsetti ailemde tehlikeye girme diye baskı yapıyo tabi her doğum bi tehlike o ayrı mesele doğumum ½ temmuza denk geliyo tabi bebiş her an sancıylada gelebilir ama bayrama denk gelebilme ihtimali var ve kendi doktorum bayramda 4 gün tatilde çok kararsızım 35. Haftadayız tecrübeli anneler varsa paylaşırsa sevinirim …
yesillimonn Gamzeuzunn Bu konuyu dün doktorumla görüştüm ilk sezaryenimin üzerinden 4 sene geçti evet normal doğum yapabilirsin ama riskleri var rahim yirtilmasi yasanabilir eger 4 5 çocuk düşünüyorsan normal doğum yap derim ama yok düşünmüyoruz dersende hiç kendini riske atmana gerek yok dedi vazgeçtim 😀
Emineliyaa Gamzeuzunn benimde ilk sezaryen 2.yi normal istiyorum ilkinde 9 cm açılmam vardı ama çatıda kaldı ebe suyumun hepsini patlatınca gelmedi mecbur sezaryana aldılar dün sordum doktoruma riskleri var dedi yırtılman çok fazla olur dedi çatın dar demekki 9 cm her türlü gelirdi dedi bana sorucak olursan riske atma kendini dedi ama çok istiyorum normal doğum 36.haftadayım artık kendinden gelirse 38.haftya kadar belki açılmam olurda rahatça gelir umudu ileyim..
YUSUF19UMUT Gamzeuzunn vücudunuza kendinize ve bebeğinize güvenin 22 mayısta 28 ay arayla ssvd yaptım benim doktorum çok iyidi. Sezeryan sonrası sezeryan daha risklidir demişti bana..sezeryan sonrası vajinal doğumdan.
Gamzeuzunn yesillimonn Aynı şeyleri banada dedi ama belki yapıcam bitane daha şimdiden bilemem ki bunu sezeryen 2 tane yaptım çok acı verici 1 hafta toparlanamıyosun falan süt geç geliyo yada hiç gelmiyo çok kararsızım yaa ( yaş 34 bitane daha yaparmıyım sanmıyorum ama olsun ) :)))
yesillimonn Gamzeuzunn Benimde yaş 31 ne kafa kaldirir ne vücud o yuzden 3 yü düşünmüyorum tabi süpriz olmazsa😀ama sen ileri de belki yine düşünürüz diyorsan normal dogumu dene derim zaten doktor bakiyormus rahim vajina el verişlimi normal doguma diye ona gore soyler zaten evet sezaryen ilk gunler cok aci verici oluyor maalesef bende sirf bu yüzden normal dogum düşünüyordum ama vazgeçtim.
Gamzeuzunn yesillimonn Ya baya can yakıyo sezeryen bi çok ameliyat geçirdim ama hepsini 10 defa olıyım razıyım ama sezeryen çok başka acısı çünkü bide sana muhtaç bi bebiş var .. ya şuan düşünmüyorum 3. Yü ama yarın nolur bilemiyoruz :)
Bereket_4153 Bizim akrabamiz ilk sezaryan yaptı 2, yi normal istedi olucam diye diretti ve bebek kendi sancisiyla geldi yolda hastaneye giderken doğurdu aralarinda 4 yaş var sanırım sizinki baya olmuş karar sizin tabi
Gamzeuzunn Bereket_4153 Yaa ne güzell valla normalde diretiyorum ama bayramda kendi doktorum tatile gidiyomuş hastanedeki diğer doktorlarda ben sancıyla gitsemde riske atmamak için ( kendi görüşüm ) kesin uğraşmaz sezeryen e alırlar ondan kararsızım çok
Gamzeuzunn Emineliyaa Aynen bende öle umudum kendiliğinden bayram öncesi gelmesi hurma yiyip dua ediyorum :) bende 35. Haftadayım doktor da 24 inde sezeryen yapalım diyo bakalım artık hayırlısı hepimiz için .. ama bende hiç istemiyorum sezeryen allah biliyo ya
Emineliyaa Gamzeuzunn benim haftaya kadar kendisi geldi geldi gelmedi 6 haziran doğuma alıcak 😅 elimden gelen herşeyi yapıyorum 😅😅
Bereket_4153 Sancıların siklasinca gidersen açılma olur o zamn sezaryan yapmazlar canm o yüzden sancılarının siklasmasini bekle evde
Gamzeuzunn Bereket_4153 Sancılar sıklaşsada açılma olmalı suni sancı verilmiyomuş sezeryen sonrası normal doğumda suyun bile gelse veya sancın açılman da olsa max 4 saatte geldi geldi yoksa yine sezeryen diyo dr :(
Gamzeuzunn Emineliyaa Yaaa kıyamam valla aynı durumdayız hurma ye diyolar işte yürüyüş yap diyolar azcık azcık bende başladım :)) benimde 23 - 24 haziran diyo dr
Emineliyaa Gamzeuzunn Allahım bir avazda kucağımıza almayı nasip etsin inş hakkımızda neyse hayırlısı o olsun artık ❤️🌸
Mrsceyms 32 haftalik hamileyim. İkinci gebeligim ve ilk bebegimle arada 7 yil var. Bunu normal dogurmak istiyorum. Fakat doktorlar cok korkutuyorlar. Yazik bize de. Her ameliyatin dogumun riskleri var ssvd olunca ekstra anneyi germek de haksizlik. Riskleri kabul edip belge imzalarsam yapacak bir doktor buldum ama allah hayirlisini nasip etsin birsey olur diye de cok korkuyorum. Bir avazda hepimiz insallah😞
Premsesssprenss Mrsceyms daha dün ssvd yapmış bir anne olarak sizi destekliyorum. Eğer doktorunuza guveniyorsaniz kendinize de güvenin evet normal doğum zor ama zorluğu 2 3 saat kadar gerisi rahatlık 🤗 inşallah her şey gönlünüzce olur🤗
lovecanim Mrsceyms bende 26+2 yim ssvd istiyorum doktorum cok umud verdi yapabilirsin dedi benim de 7 yil oldu. Ve yaklaşık 2 yıl önce karnimda bebeğimin kalbî durdugu aldılar. Bana şimdiden yürümeye başla dedi günde yarım saat 40.dk kadr bakalım gerçekten doktorun tutumu çok önemli sen pes etsen onun etmemesi gerek. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.
Goncadgy Premsesssprenss Merhaba Allah analı babalı büyütsün biraz daha detay paylaşabilir misiniz vaktiniz varsa ☺️
Mrsceyms Premsesssprenss İnanin cok istiyorum doktorum biraz guvence verirse düşüneceğim. Umarim benim de sizin gibi bir kac saatlik dogum serüvenim olur. Hepimize kolay dogum nasip etsin rabbim. Tesekkur ederim iyi geldi vallahi desteginiz🙏🥰
Premsesssprenss Goncadgy teşekkür ederim sağolun😊 ssvd de suni sancı yok kendi sancilarinizin sıkılaşmasi bekleniyor. Bir de sıkı takip yapıyorlar bebeğin suyu kalp sesi vs. Yani herhangi ters bişey de sezeryanla müdahale için. Doğum da da normalde duyarsınız işte karnıma bastırdilar bebeği itmek için diye bizim sezeryan dikisimiz olduğu için karna baskı yapamıyorlar tamamen kendi ikinman ile yapacağın bişey. Kolay mı derseniz zor ama zorluğu 2 3 saat gerisi rahatlık😊 bu arada sezeryanimin üstünden 3 yıl gecmisti benim. Sormak istediğiniz bişey olursa yine cevaplarım. İnşallah en sağlıklı şekilde alırsınız bebisinizi ikiniz için de hangisi sağlıklı ise o olsun 🤲
Gamzeuzunn Benim tek sıkıntım bayrama denk gelmesi hemen hemen o tarihlerdede kendi dr um yok birde suni sancı da verilmiyomuş ssvd de … yapcak çok dr var aslında ama işte neyse allah herkesin bebişini sağlıkla kucagına almayı nasip etsin
semrap Premsesssprenss ya cok iyi maşallah. benim de kizim 3 yasi bitirdi simdi 15 haftaligim ilk gebeligidme suyumu patlatmislardi 9 cm de sezeryana alindim. 2. zaten hemen hamile kaldgim icin sezeryandi. bu 3. gebelik yapabilir miyim bilmiyorum. hangi sehirdesiniz