anneoluyoruuumm16 1996snl önce eşinizden alıyorlar eğer sonuç temiz olursa sizden almıyorlar. Sonuç kötü cikarsa sizden de test alıyorlar ona göre devlet ücretsiz tüp bebek tedavisi yapıyormuş diye biliyorum
1996snl anneoluyoruuumm16 şimdi anladım teşekkür ederim bize bakmazlar galiba 1ay sonra doğumum var çok üzüldüm yağmura da Rabbğm güzel haberler almalarını bebeklerinin iyileşmesini nasip etsin tüm aynı durum ve benzeri yaşayan herkese rabbim acil şifalar versin insan tedirgin oluyor bende test yaptırsam zaten 3aya çıktıktan sonra yaptırmak mantıksız bi aya bebişim doğacak sağlıkla gelsin inşallah 🙏🏻
anneoluyoruuumm16 beyzanurytt nerde yaptırdınız testi acaba biz sağlık ocağında yaptırdık agustos sonunda yaptırdık Kasım sonuna çıktı sonucumuz. Hastaneler büyük falan diye mi geç çıkıyor acaba merak ettim
beyzanurytt anneoluyoruuumm16 sma sonuçları genel olarak geç çıkar sağlık ocağında yaptırmıştım çık şükür benimki temiz çıktı
Cansuve Biz de 2019 da evlendik o zamanlarda ücretsiz sma test yapılmıyordu. Daha ye sağlık ocağına sordum, hemşire bir sağlıklı çocuğu olana sma testi yapmıyoruz dedi. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? İkinci çocuk için sma testi yapılmıyor mu yani?
Marsmelow anneoluyoruuumm16 bizde herhangi bir işlem de gözükmüyor. Sonuçla birlikte mi sisteme yansıdı ?
anneoluyoruuumm16 Marsmelow evet sonuçla birlikte gördük. Bizimde sistemde yazmıyordu sonra kontrol için bir girdim eşimin e nabizina baktım sma testi yazıyor. Acaba kadar elim ayağım titredi. Çok şükür temiz çıktı
Sudemre Feyzaclk bende gördüm ya aynı şeyleri düşündüm onlar evlenirken bu sma testi zorunlu değildi sanırım ben geçen sene evlendim eşime yaptılar sadece sana deninenin aynısını dedi eşinde çıkarsa sanada bakarız diye ama insan korkuyo şoka girdim hikayesini görünce kalbi delik fakandır belki diye düşündüm sma hiç aklıma gelmedi
Marsmelow anneoluyoruuumm16 çok şükür. Ben kalabalık ve eğitim seviyesi yüksek bir mühitte yaşıyorum aile hekimimiz evli olup da teste gelen ilk siz oldunuz dedi çok şaşırdım. Evlenmeden önce mecburi ama evlilikte kişilerin isteğiyle test yapılıyor. Keşke zorunlu tutulacak bir şey olsa. Allah şifa versin tüm yavrularımıza.
anneoluyoruuumm16 Marsmelow evet bende kesinlikle yaptırma taraftarıyım. Biz yeni evlendim 8 ay oldu mecburiydi ama sizin gibi önceden evlenmiş olsam yine yaptırirdim.gelecegimiz ve cocuklarimiz için çok çok önemli
Marsmelow Aleynagunal aile hekiminize başvurduğunuzda önce erkekten kan örneği alıyor 3-4 ayı buluyor sonuç çıkması. Erkek taşıyıcıysa kadına da test yapılıyor.
Aleynagunal Marsmelow ikili testten bahsetmiştim ben sma testini yaptırmam eşim yanimda değil işinden dolayı Şırnak’ta
Burcum myangelson biz geçen ay fetal dna yaptırdık onda bakılmıyor sma ya ama 1000 tl gibi bi ücret ödedik ekstra, aynı firmaya sma için de kan verdim. Bende negatif çıktığı için eşim baktırmadı. Ücretli şekilde genetik firmaları da bakıyor sma için.
myangelson Burcum yaa belki fetalde de içerir dedim ama demek ki ayrı baktırmak gerekiyormuş rabbim bütün bebekleri korusun ya şifa versin hepsine 🤲🏻🤍
myangelson mhmtsmy aynen hamile olanlardan çok daha çabuk cikiyor öne alıyorlarmış bana da öyle dediler sağlık ocağında hamile kalırsan hemen gel senden de kan alıp bakalım diye. Bebeğin hasta olma ihtimali için iki tarafın da pozitif olması gerekiyo senin dediğin gibi tek taraf pozitif olunca sadece %25 di sanırım ihtimalle tasiyici oluyormuş
PrensinibekleyenAnnee myangelson benim 2 ci gebeliğim şükür ilk çocuğumda bişey cıkmadı. Sağlıklı şuan 11 haftalik gebeyim yaparlar mı eşimede banada test 3 ay sonra cıkıyorsa napabilirim ki içime tedirginlik düştü 😔