• Doğum Hikayeleri
  • Sezeryan planlı ama doğal doğuma dönen hikayem hadi buyrun 👶🏼🧿🙏🏻💙🍼

Doğum Hikayem

Öncelikle rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Yıllarca annelerimiz gibi tarlada evde doğuran büyüklerimiz gibi kendi sancımla hızlı doğal bir doğum hayal edip dua etmiştim.

Derdimki, evde sancım başlamış olsun ben anlamayayım sınra ağrılar artsın hastaneye gideyim, desinlerkş 4-5 cm açılmışsın doğum başlamış epidural almadan 2 saatte doğurayım 😋

Gel gelelim oğlum Can Aslan 40+4 e kadar gelmedi 8 mayıs pazartesi kontrolde ne açılmam nede sancım vardı artık 41 i geçirmeden kaka riskini göze alamadığımız için ve asla suni sancı veya ilaçla rahmi açıp saatlerce tramvatik acılar çekmek istemediğim için, kendi gelmediğinden sezeryana çarşamba gününe randevumuzu aldık.

Salı günü öğlen öncesindedr yapılan çatı muayenelerinden kaynaklı olabilecek kahverengi akıntılarıma bir tane daha eklendi, biraz yoğundu ama normal süreçti telaş etmedim ağrıda olmayınca evde ertesi günü için hazırlıklarımı sürdürdüm ve bu arada doktorumu bilgilendirdim.

Geçen saatler içerisinde regl sancıları gibi hafif kramplarım oldu, keyifsizlik ve iştahsızlık oldu, pek önemsemedim. Akşam saat 21;00 da kimseyi panikletmeden duşa girdim. Eğer bu hafif kramplar doğum sancısıysa duştan sonra tetikleyeceğine emindim 30-35 dk sıcak duş aldm.
Saat 22:00 civarıydı bir anda inanıpmaz ağrılar olmaya başladı ve ben 3dk da bir bağırmaya başladım.

Eşime kendi hastanemiz 1 saatlik mesafede olduğu için bulunduğumuz bölgedeki en yakın hastaneyi arayıp ebe varmı diye sormasını istedim. O arada doktorumu aradım sakindim ve kendisi ike 3,5 dk telefonda konuşurken 2 kere ağrım olmasndan dolayı hiç başka hastaneye gitmeden kendi hastanemize gelmemi , göz önünde olmamı en kötü bir gün snra sezeryanım olmasından dolayı yatışımı yapacağını söyledi.

Kendi hastanemize geldik yaklaşık 00:30 da ebe muayene etti sezeryan randevulu hasta olduğumu biliyor lakin 4-5 cm açılmamı görünce küçük dilini yuttu. Tabi bende.. Sabaha kalmaz doğurursun sezeryan olma çok güzel açılmışsın dayan yapabilirsin dedi. Ama ben !

Muayne sonrası ağrılar 2 katına çıktı ben doğumhaneyi inletiyorum. Ebe doktorumu aradı beni görüştürdü ve ben lütfen epidural yapın dedim.

Doktorum yarım saat - 1 saat dayan 2.muayneye göre karar verelim dedi. Daha kısa sürede ebe tekrar muayne etti ve açılmam 5-6 cm olmuştu.

Doktorum açılmanın hızını duyunca hemen hastaneye geldi.

Saat 01:20 de doktorum muayne ettiğinde 7-8 cm olmuştum ama canımdan can gidiyordu.

Doğumhane katında bir tek ben vardım ve epidural vurup süreyi uzatmak istemediler, öylesine hızlı ilerliyorduki açılmam doğrusunu onlar biliyorlardı ama ben acıya dayanamıyordum.

Herkes şokta benden daha mutlular ama ben böylesine acıyla doğurmamın mümkün olmadığını düşünüyordum.

Sürekli büyük küçük tuvaletim geliyordu.
Ebe ve doktorum büyük tuvaletin gelirse yapacaksın dediler.

40-50 dk sonra doktorum doğumhaneye aldı beni saat 02:00 civarı ve suyumu açtı.

Oğlum azcik kaka yapmıştı 😚

Ve o arada büyük tuvaletimin geldiğini söyledim doktor muayne etti oğlumun basına dokundu ve bana ıkın komutu geldi.

Sancı geldikçe büyük tuvaletimi yapacak tedirginliği meğer yapmıyormuşum işte o an yaklaşık 30 dk süren doğum serüvenim başladı.

02:36 da evladm kucağımdaydı ve sancı ıkınma isteği ilr gelmeye başladıkça o güç kuvvette geldi.

Ufak bir içten kesi ve ebemizin karna bası hamlesi ile hep beraber çocuğumun doğumuna sahit olduk.

O an ! Acılar bitti ! Hayat normale döndü !

Gelelim bu zamana kadarki sürece.

1. Yasal haftama kadar çalıştım. Çok fazla aktif olmamakla beraber sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Spor yapmadım. Hamileliğim 16. Hafyadında covid 25. Haftadında enfeksiyon bakteri rahatsızlığı geçirdim. Malesef sigara kullanıyordum günde 2-3 defa 🥹 inşallah sizler bırakabilirsiniz. 170 boyum 58 ile hamile kaldım 78 ile doğurdum şuan 66 kiloyum bugün tam 10 günlük çocuğum rabbime şükürler olsun çok sağlıklı. Bende öyle. İç dikişler estetik dıştan görünen birşey yok. İlk 2-3 gün direkt üzerine oturamasamda şu an zıpkın gibiyiz.

Doğum çantanıza olmazsa olmaz koyun diyeceğim.

• Depend külot
  • Mutlaka gecelik varsa sabahlıkla
  • Bir adet takım pijama
  • Doğum haneye verdiğin bebek kıyafeti illa pisleniyor ama yedek olarak alt üst takım yerine kendiliğinden çoraplı eldivenli yedek 2 tulum koymanızı öneririm.
  • Kimi kadınlar üsüyor çorabınız olsun.
  • Müslin battaniyeler hayat kurtarıyor öyle örgü nohut mohut hikaye.
  • Ağız bezi olsun
  • Makyaj malzemeleriniz olsun doğum sonrası efsane bir enerji geliyor herşeyi yapabilirsiniz 😎

Bu uzun hikayemi okurmusunuz bilmem ama şunu söylerek bitirmek istiyorum; rabbim hepimizin kaderini yazdığı gibi evlatlarımızınkinidr yazdı. Biz ne istersek isteyelim o kendi yolunu biliyor!

Not: çatı muaynesinde normal doğuma engel birşey yoktu pubis kemiğim hafif düzdü ona ragmen doğdu.

Herkesin gönlüne göre olsun doğumu. Evlatlarınız bir avazda su gibi doğsun.

Biz kadınlar çok ama çok güçlüyüz bu bizim doğamız! Doğurmak ve o acıya katlanabilmr gücü bizlerin özünde var. Unutmayın 1 dk acıyı çekiyorsun sonraki 1 dk unutuyorsun. Sadece 1 dk. Yapabilirsiniz.

Teşekkürler

ELFKSMN ağzına sağlık. O kadar güzel anlatmışsın ki.. baştan beri okadar çok istemişsin ki normal dogumı rabbim de nasip etmis❤️ darısı başımıza insallah. Sağlıkla büyüsün bebişin

ELFKSMN gözün aydın saglkla büyüsün bebisin doğum hikayen ve yazdklarin pozitf enerjin cok güzel maşallah 🙏🤍🌸

ELFKSMN Çok güzel anlatmışsınız ve çok güzel bir doğumunuz olmuş maşallah 😍 Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün ve darısı başımıza diyelim 😍

ELFKSMN o kadar güzel yazmışsınız ki maşallah 🥰 Allah bebeğinize ve ailenize hayırlı uzun ömürler nasip etsin

ELFKSMN Unutmayın 1 dk acıyı çekiyorsun sonraki 1 dk unutuyorsun. Sadece 1 dk. Yapabilirsiniz.

Aşkım hiçte bir dk değilmiş tek solukta okudum 😁 38+6 gelen giden yok inşallah böyle geçer benimkide ❣️

ELFKSMN Benim de normal görünüyor doğumum ilk doğumum o kadar tecrübesizim ki çok endişeliyim ne yapıcam diye ama beni çok rahatlattınız çok teşekkür ederim Allah analı babalı büyütsün evladınızı darısı benim ve diğer hamilelerin başına 🌸🥹

ELFKSMN Yaa ne kadar güzel gönlünüze göre olmuş ümidi kesmemek lazım 😍 Allah bana ve benim gibi bebişini bekleyen tüm annelere kolay doğumlar nasip etsin sağ salim kucaklarımıza alalım bizde buraya pozitif hikayeler yazıp moral olalım inşallah . bebeğinizi analı babalı sağlıkla büyütün tebrik ederim 💐

O kadar akıcı anlatmışsınız ki baaa-yıll-dııımm 😍25+2 yiz henüz ama şimdiden korku,endişe ve telaşlarım başladı diyebilirim. Böyle güzel hikayeler okudukça güçlendiğini hissediyorum. İnşallah Allah tüm hamişler ve bana da pozitif doğum hikayeleri yaşamayı nasip etsin 🙏🏽

Burnumageliyoduslkmsn kız ben ikisinide yaşadım normal doğum derim ağrı oluyor çıktımı bitiyor sezeryanın sonrası var bide ay o neydi ya😵‍💫 ben mecburi sezaryen oldum (ileri prematüre) ama ikisindede sancı çektim birinde hiç su kalmamıştı onun sancısı daha kötüydü.. ama mesela epiduralle falan hallediliyor yavaşsa bile ben 36 saat sonra doğurmuştum🤭🤭

ELFKSMN gülümsettin güzel insan. Hayırlı olsun. Nitekim bana güç verdin. Gerisi Allah’ın takdiri diyeceğim. Paylaştığın için teşekkürler 😇

ELFKSMN yaşadığınız süreci o kadar güzel anlatmışsınız ki, bu yazıyı okuyup doğumdan korkacak insanların sayısını azaltacağınızı düşünüyorum🤭 çok güzel yönetmişsiniz süreci sizi tebrik ediyorum 💕 bebeğinizle sağlıcakla bir ömür sağlıcakla kalın🥹 teşekkür ederim 🫠

Okurken ağladım rabbim herkese nasip etsin kucağına almayı çok sevindim adınıza rabbim ikinizede uzun ömürler versin ben de 36 haftadayim korkuyorum nasıl yaparım acılara dayanabilirmiyim ıkınabilirmiyim diye böyle hikayeleri okuyunca mutlu oluyorum

ELFKSMN yaa ne güzel yazmışsınız.. üşenmeden hepsini okudum o kadar akıcı ve ilgi çekiciydi çünkü 😄😁 inşallah bizlerde sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimizi 🙏❤️