• Gebelik
  • Hamilelikte Dikkat Etmemiz Gerekenler 🤰

Henüz çok yeniyim ve yanlış bir şey yapacağım diye ödüm kopuyor. Çok basit bile olsa bildiğiniz hamilelikte yapılmaması gereken şeyleri yazabilir misiniz acaba? Benim bildiğim saçları boyatmamak ve maydonoz yememek😊

Sakatat etli çigköfte asitli icecekler icmedim yemedim :) bide ilk haftalar mutfakta fln üst raflara uzanma dediler

gamzett gündelik hayatınıza devam edebilirsiniz riskiniz yoksa sadece çiğ şeyler ve sakatat yenmemesi gerekiyor. Onun dışında normal hayatıma devam ediyorum. Ve folik asit kullanıyorum. Düzenli beslenme sağlıklı besinler tüketmeye çalışıyorum

Ağır kaldırma ani hareket etme ilk haftalarda pek eğilerek iş yapma hatta belirli bir süre pek ev işi filan yapma çünkü risk teşkil edebiliyor çok deterjan kullanma çiğ ete filan çıplak elle dokunma toxoplazma riski var bol bol dinlenmeye çalış

gamzett ıhlamur dışında bitki çayları yasak, çiğ et, çiğ yumurta, günde 200 mg dan fazla kafein genel olarak bunlar yasak onun dışında yediklerime devam ediyorum 😊

gamzett ciğer midye yememen gerekiyor bide bebek kilo alsın diye çevrende herkes ye kızım ye yemesen çocuk 1 kilo doğacak kedi kadar doğacak diyen çok olur canın ne istiyorsa onu ye bebek alması gereken kiloyu alır ztn ben üç aylık evliydim 2.5 aylık hamileydim eşim Doğu tarafından ben batı örf adetler çok farklıydı üç aylık evliydim eşim ceze evine girdi hiç bişey bilmiyordum bişey yiyemiyordum kayınvalidemlerin durumu belliydi onlarda kaldım hergun belki inanmazsın domates le ekmek arası yapıp yiyordum ellerinden yemk yiyemiyodum hergun domates ekmek yedime domates zmni geçti patates yedim sürekli cnm bir sürü şey çekiyodu alıp yiyemiyordum ama bebeğim çok güzel doğdu çok şükür

NaimeYilmaz, başlığı Hamilelikte Dikkat Etmemiz Gerekenler 🤰 olarak değiştirdi.

gamzett çiğ hiçbirşey yeme yumurtanın etin çiği vs. Yağlı ve çok baharatlı şeyler mideni rahatsız edebilir bol bol meyve süt ve süt ürünleri ye ki bebiş sağlıklı kilo alsın 🥰.
        Ha bide sık ve az ye ki midenin bulantısı varsa azalır

gamzett paketli yogurt ve süt dışında önerilmiyor yani ev yoğurdu falan yenmemesi gerekiyor icinde bakteri olduğu için. Sucuk kendiniz yapmiyorsaniz önerilmiyor. Hurma açılmaya sebep olduğu için önerilmiyor.