• DoğumGebelik
  • Normal dogumuda suni sanciyida cekenler kiyaslarmi? zormu fark varmi?

Kızlar nasılsınız?Benim doğumun zamanini daha bilmiyoruz adetle biliyoruz tabi de benim o tarihten 1 hafta daha erken dogurmam lazim ama benim bebenin gelecegi yok gibi duruyor bugün 38+0olduk yarin kontrolum var bakalim.Doktoeum gecen sefer gelmezse yardim ederim baslatiriz dogumu dedi ama suni sanci ve ya baska bir baslatma yontemini demedi ama ben suni sanci istemiyorm cok korkuyorm normal dogumdan normal sancidam korkmuyorm ve suni sancidam korkma sebebomse sadece burdaki bazi annelerin yapmis olduguyorumlar fikirler vee zarar diye dusunuyorum.Kendi sancim olsun istyorm o zaman rahat olurum dogururum diye dusunuyormm.Hem normal dogum yasamis,hemde suni sanciyi gormus anneler sizce fark varmi arasinda?Suni sanci nasil normal sanci nasil?

Suni bence korkulucka bişey değil başıma gelmedi ama Eğer açılmayı ilerletiyosa zorlayıcı bişey değil Ama acilmam ilermeiyosa Suni sancı Acı verir bence

Papiiii valla ilkinde 3 cm le suni verdiler doğuma kadar canım çıktı
      İkincisinde kendi ağrılarımla 8 cm e kadar çok rahat ve hızlı ilerledim şırıngadan 5 ml falan suni verdi çığlık atarak doğum yaptım 😂😂😂😂

Mucizelerim3 teşekkur ederim bir fobi daha yaratdin😂😂😂artik hic doguramam yarin gidicem acilmam olmazsa herhalde suni verirler açılma olsun diye.Yada baska bir yol dener doktorum eger bu hafta icinde dogurmazsam

Papiiii merhaba sizinle haftamız aynı hiç açıklık olmazsa suni veriyorlar mı acaba

Papiiii ben suni sancı ile doğum yaptım suyum geldiği için direk suni verdiler hastaneye gitmemle 5 saatte doğum oldu normal sancıya göre daha şiddetli ve sancılar sık oluyor sanırım farkı bu

Papiiii 8 cm olana kadar kendi sancımdı sabırsız doktor ilerlemiyo hemen olsun bitsin diye suni sancı taktırdı, evet zordu sancı ama kendi sancında dinlenme noktaların oluyor yani bir kaç saniye duruyorsun nefes alıyosun , suni sancı da o yok sürekli bir sancı hali olunca çekilmez hale geliyor . Rabbim cümlemize yardım etsin inşallah ikinci doğumu bekliyorum korkuyorum yine 🙄

Papiiii benim 41.haftada yatısım yapıldı nst 0 sancı 0 acılma 0 agrı hiç biley yoktu yani. Ben regl sancısı bile ne bilmem takvimler takipe derim regl zamanımı düşün. 19 saat suni sancı da gram bişey hissetmedim öylece bekledim. Allah Allah diyorum acaba aben mi anlamıyorum ama burdan okuduklarım dayanılmaz öldüm bittim diyordu diyorum kendi kendime. Hemşirelere kontrole gelen bebelere soruyorum nst sancı düzenli ama ben asla hissetmiyorum yattıgı gibiyim diyorum 🤣 19 saat sonrasında 4 cm acılma yarım su bardagı su gelişi nişan gelişi oldu. Sonra yavas yavas sancılar başladı. Kalktım yürüdüm hareket ettim falan tam 3 saat sancı cektim 10 cm oldu kızım 2.ıkınmada dogdu suyu ile beraber geldi. Hatta hemşireyi biz cagırıdk bebek gelıyor gelin bakın ben ıkınıyorum diye 🤭 hemşire Bi geldi baktı kafası gözüküyor ekip toplanın diye bagırdı.
                Yani diyeceğim o ki. Kendini şartlama akışına bırak. Suni sancı herkesden yanı etkiyi yaratmıyor her bünye farklı tepki veriyor. Benımle aynı durumda olan kadın 2 saat sonra sancı dan ölmeye naşladım dedi benden yarım saat önce doguru düşün o kadar saat kadın sancı cekmiş 🙄🥴
                Pozitif düşün olumlu bak herşeye hiç bişey olmaz 🤗

Tubaut benim suyum felan gelse minicik bi acilmam olsa suni almamda neblm acilma felan olmuyorsansuni verince acilma oluyormu

1oguzannesi ay bunun su ana kadar kimseden korkma o kadarda zor degil kelimesini duymadim herkes suniden sikayet eduyor ya iyicr psikoljim bozukdu😂

Kukulikukuli12 bende olumlu yaklasmaya calisiyoem ama inan burda o kadar negativ dusunceler yaziyolarki hic pozitivini dusunemiyorm herkesmi olumsuz yazar yaa su an inan britek senin suni sanci gecmisin normalime geldi 😂😂😂

Papiiii
                        evet oluyor benim hızla açıldı suniyi aldıktan sonra gece 12 den sonra sancılarım yavaş yavaş başladı saat 4 gibi doktorum geldi doğumhaneye geçtik yarım saat sonrada doğum oldu

Papiiii maşallah diyip 2. Dogumumdu daha kolay gecer inşallah 🤣
                          Valla bende cok okuyordum ama cok cok nadir benım gibi olana denk gelıyordu ve hep diyordum ayyy ne güzel bende böyle dogursam keske falan diye. Allahım nasipse etti cok şükür.
                          Birde 4 cm acıklık dan sonra asıl sancım başlayınca Meryem Ana otu kullandım inanıyorum onun etkisine 3 saatte 10 cm olmasında büyük etkisi var bence 🤭

Tubaut peki o sanci gercekten bu kadar zormu?Tabi anliyorum dogum sancisi zaten zordur ama doktorlar hicbir farki yok bunyeden asili olan birsey ilkinde normalde yapsan hangi sanciyi cekiceksen onj cekiyorsun eger cekicekdinse az cekicen ckk cekiceksend2 cok cekicen diyolar anlamiyorm

Kukulikukuli12 yarin kontrolum var tekrar catiya bakicak acaba 25ne kadar dogurucammi o tahmini vakip soylerim dedi amma 100/100dogurmuycan diye birsey yok dedi.Ama suni istemezsün vermeyiz baska yollara bakariz dedi

Papiiii ben normal sancıyı hiç yaşamadığım için bilemiyorum burada okuduklarımdan anladığım suninin daha zor olduğu benimkide tabiki zordu ama doğum gerçekleştiği anda herşey bitti bi rahatlama ferahlık gelmişti o saatler öyle böyle bir şekilde geçiyor

Papiiii ben ilk gebelıgımı normal doğurdum suni sancıyla kendı sancım o kadar acı verici değildi ama sizi korkutmak gibi olmasın insanın kendı doğum agrısını cekmesı suni sancının yanında hiç birşey diyebilirim