Papiiii suni sancı daha zor malesef kisiden kisiye degisebilir ama
Normal dogumuda suni sanciyida cekenler kiyaslarmi? zormu fark varmi?
Papiiii hımm anladım bekle bakalım o hğne kadar kendi sancın başlar belki. Ben herşeyi yapmıştım ama kızımın gelesi yoktu 😄
RuyaKuzey2534 insallah canim yarın doktora gidicem umarim açılmam felan vardir yaa açılmam olsa kendim hiss etmeye bilirmiyim?
Kukulikukuli12 ben is yapiorum gebeligim basindan beri hic durmadım.squat yapiorum 3 gundur bilmiyorm ama umarim fayda eder yarin kontrolum var acilmam olsa kendim anlarmiydim acaba?
Kizlar yarin doktora gidicem kontrole nolur bana dua edin açılmam olsun
Papiiii hayır canım anlayamazsın. İç rahim acıklıgından bahsediliyor el ile bilen kişiler anlıyor. Kontrol ederek. Ama riskin yoksa korunmasız ilişki - çapraz merdiven inip cıkma - hurma yeme - squat - birde wc oturarak yapar gibi çömel kalanı bir sağa bir sola hareket ettir. Ama bunları yaparken yorma kendini. 3 kere mi yaptın bırak sonra tekrar 3 kere yap aradan 2 sata mi gecti aklın geldi tekrar 3 yap. İlla kendimi zorlayayım deme. 😇
Bende 9 ay boyunca normal doğum mu sezeryan mi suni sancı nasil kendi sancin nasil diye araştırıp durdum surekli normal doguma hazırladım acilmam olmasi ici egzersizler plates vs yapiyordum 38+3 de suyum geldigi icin hastaneye gittim açıklık 1cm idi bebegin kafasına kanalda degildi tam. Doktorum suni vercez normal istiyorsan dedi . Alttan acilma icin bi ilac verdiler serumla suni sancı taktılar tahminen yarim saat bile dayanamadım. Agri cok şiddetli geliyordu ve kesilmiyordu 1 sancı 1.5 dk 2dk sürüyordu ve en son oksijen seviyem dustu bebeğinde kalp ritmi düşmeye başlayınca hemen cikardilar suni yi oksijen falan verdiler doktorum 4saat kadar suni ile bekleyip olmazsa sezeryan yapabiliriz dedi ama ben dayanamadım ve direk sezeryan istedim . Bunu sizi korkutmak için anlatmıyorum.herkesin agri eşiği cok farklı etkiside farklı ben cok normal doğum istiyorum ama kendi sancım hic olmasi acilmada olmadi ve suni bana cok aci verici geldi . Deneyebilirsin suniyi baktin olmuyor cok zor geliyor sezeryan isteyebilirsin spinal belden uyuşma sezeryan oldum cok sukur hemende kendimi toparladım dogumdan 3 saat sonra ayakta idim 2gun ufak ağrım oldu agri kesici geçiriyordu. Sonra bitti gitti . Demem o ki eger sende stres yaratacaksa illa normal diye uğraşıp cok acı çekip yipranmanin anlami yok bence. Denersin baktin olmuyorsa vazgecersin
Papiiii Benim 4 cm açılmam varmış ben hiç hissetmedim. Muane sırasında kanamam oldu o gün yatışım oldu 5 saat sonra doğurdum 😀
Papiiii aslında doktorun uyusturmak için igneyi dikiş bölgesine vurduğunu gördüm ancak uyuşmadı mı yoksa uyuşması için beklemesi mi lazımdı biraz bilmiyorum direk dikiş atmaya başlayınca çığlık atmıştım resmen zaten yeni doğum yapmışsın insan istemiyor yani dokunulmasını hassas oluyo doğal olarak, bide uyusmasini beklemeden dikmesi eziyet olmustu bana . Ne zaman bitecek diye 2_3 kez bağırarak sordum neyseki çok uzun sürmedi . Hemşire de senin canın az demişti , Doğumda bile sesim çıkmamıştı halbuki canım az olsa bende herkes gibi hastaneyi inletirdim gık demedim onca saat . Hiç üstlerine hata almıyolar 🤦😂
Papiiii fobi olmasın canım bir arkadaşın desiği gibi sancını hissetmezsen suniyide hissetmezsin muhtemelen herkese göre değişiyor.. bunuda unutma başlayacak ve bitecek öyle yada böyle Allah en kolay doğumu nasip etsin sende hep dua et meryem suresi oku çok faydası var
Papiiii suni sancı normal sancıya göre daha zor ve daha çok can yakıyor be şöyle de diyebilirim ki kendi doğum acının dışında başka bir acı yani vücudunun her yerine yayılan bir sancı ama kendi sancınız oldu mu emin olun suni sancıdan daha kolay olacaktır. Kendi sancınızda sizi zorlayabilir ama suni kadar değil
Papiiii suni sancı size sancı vermez. Sancı veren hormonu salgılamayan vücudunuza hormon salgılar sancılar her türlü sizin sancınız hormon dışardan yani. Bunu ben değil doktor diyor. Ama psikolojik etki olduğuna inanıyorum. Bu arada 6 cm e kadar çok basitti. Suyum geldi 6 cmde sonrası 30 dakika falan sürdü ama ağrı fazlaydı. Ha benim acı eşiğim çok düşüktü ama başardım ahahah 🤪🤣
Papiiii merhaba henuz dogum yapmadim.Gecenlerde bu konuyla ilgili bir seyler okudum aklimda kalan ozet:her insanda ayni olmamakla beraber diyerek yazayim;dogumu direk suni sanci ile baslatmak cok dogru olmayabilir sebebi ise sancilarin yuksek olmasi.suni sanci alan bir kadinin mutlaka epidural almasi da lazimmis ki bir birini dengelesin fakat cogu kez suni sanci epiduralin ustune cikabiliyormus bu da anneyi cok yoran bebegi strese sokan bir durummus.bu sebeple cogu kez acilmasi ilerlemeyen gebelerde bebegin kalp atisi yavasladi acil sezeryana donus gibi seyler yasaniyor mus.ben doktoruma kendi sancim ile baslarsa normal dogum istedigimi baslasmazsa sezeryani kabul edecegimi fakat suni sanci istemedigimi belirttim.hepimiz icin hayirli ve kolaylar dogumlar olsun insallah
Papiiii salam, getdiz həkimə?) nə dedilər
Lamiya_Deniz he canim acdim axirinci postuma bax)
Papiiii kendi tecrübem ilk kızım suni sancı ile dünyaya getirdim öldüm öldüm dirildim belki ilk gebeliğim diye de olabilir bilmiyorum ikincisi kendi geldi süre olarak aynı sürdü açılma süreci suni sancı da da normal de de yani saat olarak diyorum ama suni sancıda aşırı ağrılar kendi sancımda sonuna kadar güldüm 🥰
Sudenaz0105 canim son postuma bak suni sanci almiycam
Papiiii iki dogumumu da suni sanciyla yaptım evet suni sancı çok acı veriyor ama bu bünye meselesi galiba birazda acilman olması için hurma ye ördek yürüyüşü yap secde pozisyonunda dur bol bol merdiven in çık.