Kalbiimde2can kavrulmuş olanlar biraz daha kalorili tuzlu falan oluyor. İşte insan deneyerek görüyor biraz da ama çok stres de yapmayın elinizden geldiğince dikkat edin abur cubur tatlı ben bunları tamamen kestim. Makarna pilav yerine bulgur pilavi yapiyorum. Sabahları haşlanmış yumurta iki tane yiyorum tok tutuyor beni. Aklıma gelenler bunlar insallah hepimiz için kolay geçer bu süreç 🙏
Evde Şeker ölçümü yardımcı olur musunuz ?
Busra-10- dedem şeker hastası 91 yaşında. Şekerini hep ben ölçerim, insülinlerini ben yaparım. 2 tane, günde 4 kez kullanıyor. Her ay kontrolü var şekeri çok yüksek olduğu için. Diyabet eğitimlerine çok kez katıldım 😄
Öncellikle açlık şekeri masaya otururken, tokluk şekeri masaya oturduğundaki ilk lokmadan tam 2 saat sonra ölçülür.
Kanınızı sticke koymadan ilk damlayı silmeniz gerekir. İlk damla stick e konmaz. 2. 3. Damlalar doğru sonucu verir.
Açlık şekeri 70-100 arası normaldir.
Tokluk şekeri 140 a kadar normal kabul edilir.
70 in altında olması tehlikeli bu arada o an direk 3 tane küp şeker yemeniz gerekli. Çikolata vs olmuyor. Yağlı olduğu için sindirim geç oluyor. En hızlı 3 tane küp şeker.
Şekeriniz 350 nin üstüne çıkarsa acile gitmeniz gerekir ☺️
Gumus25 diyet verdiler mi size
Totanseyma su fazlalaginiz ne durumda doktor ne öneriyor bu konu hakkında
Gumus25 inşallah canım ya
Benim de açlık şekerim hep yüksek çıkıyor biz çözüm bulamadım bugün randevum var bakalım doktor ne diyecek :( internetten bakmıştım açlık şekeri yğksek çıkarsa gizli şekerin var demektir ne kadar doğru bilmiyorum tabi
melikekadir13 bana da evde bir günlük takip verdi, sabah aç ölçtüm, ağzıma ilk lokmayı attıktan 1 saat sonra ölçtüm, değerlerim iyi şükür. Asıl sorum şu; doktorum günde 3 kez dedi, bir sonraki aç ölçümü kahvaltıdan kaç saat sonra yapıcam o belli mi? Tokluktan sonraki açlık arası kaç saat olacak?
EsRaHa normalde 6 saat ama benim dr şey demişti bi gebe 6 saat aç durmaz zaten bişeyler atıştırır normal olarak fındık ceviz süt meyve bişeyler. Yani çok sorun yapmıyolar o süreyi sen yemek yemeden ölç karnın tok olmuyo zaten
MomLife- ilk lokmadan sonra diyor her seferinde tekrar tekrar anlattıgı için eminim yani öyle istiyor doktorum. Zaten karbonhidrat şekeri yükseltir ve kana da çok hızlı karıştıgı için ilk lokmadan sonra 1 saat sayılması mantıklı gelmişti bana anında kana karışır çünkü karbonhidratlar. Ama sen yine de kendi doktorunun dediğini yap ona göre değerlendiriyor olabilir 🤷🏻♀️
Busra-10- Endol ile kontrol altında tutuyoruz şuanda normalde Endol su azaltıyor
melikekadir13 tamam canım teşekkür ederim ☺️
Totanseyma bi ilacı olduğunu bilmiyordum . Strest olmuştum iyice
Busra-10- Endol kasılma için veriliyor genelde ama suyu azaltması yan etkisi Serklaj var bende hem kasılma olmasın hemde suyum artmasın diye kullanıyorum ona rağmen suyum sınırda gidiyor şeker de çıkmadı ben anlamadım
Totanseyma kaç haftalık şuan sizin
Symakkus şu fazlaligindan dolayı bi önlem aldılar mı size yada dikkat etmeniz gereken bisey olduğunu dediler mı. Devlet hastanesine gdiiyorum ben doktor takip edecez şeker yüklemesi yapılacak ddedi sadece başka bi açıklama.yapmadi