Gizos35 sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Çok hantal değilim yani yürürüm yürümesem bile ev içinde aktifim bayağı yoruluncaya dek temizlik yaparım çok kilomda yok beslenmeye ne gibi dikkat ettiniz mesela. Maydonoz buharı duymadım onun içinde bilgi verseniz ☺️

Tilbebarbin farkettim de çoğu kişi rahim filminden sonra gebe kalmış bi yararı mı var acaba 😂😂 Allah bağışlasın isteyen herkese nasip etsin inşallah

Erturkbra 2 gebeligimde de doğum kontrol hapı kullandım bıraktığım ay gebe kaldım (regl olamıyordum o yüzden ilaç içmem gerekiyordu)

Erturkbra İlk öğrendiğimde yakalaşık 2 yıl doğal yollarla olmasını bekledik ama olmadı daha sonrasında Bende ilk ilaç tedavisi ile başladım zaten doktprum 3 aşamalı olucak 1. İlaç tedavisi 2. İğneli tedavi 3. Ve en son tüp bebek demişti ilaç tedavisinde kimyasal bir gebeliğim oluştu gelişemeden regl ile birlikte düştü gitti, daha sonrasında 2 kez daha denedik ama sağlıklı yumurta oluşumu olmadı tedaviler arası vucudun dinlenmesi için 3 ay gerekli demişti , iğneli tedaviye tam başlayacakken pandemi patlak verdi tabi bu süreçte 15 kilodan fazla bir kilo verdim derken 1 yıl geçti aradan ve sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim toplamda 5 yıl sonra inanamadım kimseye söylemedim kan testi yaptırdım yine inanmadım kimseye söylemedim en son tek başıma doktora gidip kalp atışını duyunca anladım rüya değildi ve ben öğrendiğimde 7buçuk 8 haftalıktı biz eşimle kızıma mucize bebek diyoruz , tıp ne kadar geç döllenme desede😂 çünkü son adetim üzerinden 2 ay geçtikten sonra oluşmuştu ve ben onun üzerinden de 2 ay geçtikten sonra öğrenmiştim Rabbbim bizim mucizemizi çok bekletmeden kucağımıza verdi rabbim sizinde kucağınızı boş bırakmasın inşallah🤲

Erturkbra şubat ayında ovitrelle çatlatma iğnesi oldum. Martda kaldım . 8+6 yiz şuan

Erturkbra bende ileri derecede pko hastasıyım oğluma hemen hamile kaldım tabi ozaman bilmiyordum bu hastalığımı ikinciyi düşünene kadar ikinciye hamileyim şuan 35 haftalık olduk ve oğlum 13 yaşında o kadar çabaladık ki rabbimde nasip etti cok şükür pko gebeliğe engel değil sadece beslenme ve hayat standartlarının farklı ve düzenli olması gerekiyor rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşşş

Ben de pcosluyum, doktorum muayene ettiğinde hayatımda bu kadar çok kist dolu bir yumurtalıklar görmedim demişti, prolaktin yüksekliği, regl düzensizliği, ağrılı regl ne ararsanız vardı. Aynı zamanda pelvik venöz konjesyon sendromum var yani yumurtalıklarımda migren gibi ağrılar oluyor ve hastanelik oluyordum genelde. Eşim de korunuyordu ben de kistlerden kaynaklı yıllardır ara vermeden yasmin (doğum kontrol hapı) kullanıyordum ve plansız bir şekilde gebe olduğumu öğrendim. Gebe olmadan 2 ay önce soğan kürü yapmıştım bilmiyorum alakası var mı ama denemeye değebilir tabi ben gebe kalmak için yapmamıştım malum zaten düşünmediğimizden ikimizde korunuyorduk.

Erturkbra evet rahim filmi hamile kalmayı kolaylastiriyor ama düşük olma riski de yüksek oluyor

Bu arada 5 kimyasal gebelik bir dış gebelik gecirdim allah düşmanıma bile yaşatmasın dış gebelikten 6Ay sonra rahim filmi çekildim ve ilk ay gebe kaldım şuan gün sayıyoruz sağlıkla inş kavusmak dileğiyle dua eder dua beklerm😘😘😘

Erturkbra pcos hastalığı çok çeşitli kimisi normal hamile kalabiliyor. Mesela ablamda var kendiliğinden gebe kalmıştı. Bende de pcos var 2 yıl korunmadan denedik olmadı. Kaç doktora gittim herkes olur dedi. En sonunda tüp bebek denedik yumurtaların kalitesiz olduğu ortaya çıktı. Yumurta spermi dölleyemiyor. Çok yumurta toplanıp geriye hep 2 embriyo kalıyo. 2 kez denedim ilkinde tuttu. İlk bebeğimi 17. Haftada rahim ağzı yetmezliği nedeniyle kaybettim. 1,5 yıl sonra 2. Tedaviye başladım. 22+6 haftalık hamileyim. Pcos çok önemli ve vakit kaybetmeden doktora gidin derim. Bu arada 4 yıllık evliyim ben.

Erturkbra bence rahim filminin kesinlikle faydası var ama mutlaka doktor kontrolünde hareket edilmeli hamilelik şüphen yada deneme sürecindeyken çekilmemeli. Biz tedavi yani deneme sürecindeydik fakat yumurtalıkları dinlendirmek ve 1 tane büyük kist oluşmuştu onu yok etmek için hapla korundurttu işimizi garantiye aldık öyle rahim filmini çekti sonuçta o rahim filmi çekilirken bayıltıyorlar seni bedenine ilaç girmiş oluyor riske atmamak lazım tedaviyle olucak derken doğal yolla hamile kaldım ve benim gibi bir sürü arkadaşımız var burda :) rabbim isteyen herkese nasip etsin ❤️🙏🏻

İlki aşılama şuanda tüp bebek tedavisine başladım

Çatlatma iğnesi sonucu dış gebelikten sonra rahim filmi çekildim o ay hamile kaldım

1. Sağlıklı beslenerek zayıfladım (kilom yoksa bile yapmalısın doktroum öyle demişti)
    2. Her akşam yürüş
    3. Eşime her sabah 1 yknkeciboynuzu pekmezi verdim
    4. Prowomen şaşe kullandım 2 ay (2. ay hamile kaldım)

Erturkbra her gün aç karna içiyordum ama tabi düzenli ve sürekli içemiyodum,aklıma geldikçe içiyordum.Hayit tohumunu havanda ezip kaynamış suya atıyordum demlendikten sonra içiyordum

Tüp bebekle ılk denemeyle kaldım sukur pcosum

Erturkbra 1.5 yıl sonra gebe kaldım ama cocuk planlamiyordum rahim de ters pko Dr %20 dedi olmaz dedi yani ama allah ol dedi ve oldu hiç stres yapmadım hic düşünmedim bile olursa olur dedim sanırım ondan oldu spral taktirdim hemen başka cocuk istemiyordum sonra 2 yıl sonra spral ile hamile kaldım hadi dedim oda gelsin sonra yine hala korunurken 3. Supriz yanarım yanarım da tek cocuk isteyen bana 3 bebek suprizi🤣 allahtan gelen hersey kabulum bunu da doğurup baglaticam hersey kafada biter canim düşünüp bebek olmuyor a odaklanirsan olmaz benim gibi salarsan her sene gebe kalirsin🤣