AcemiAnneee evet ben de okurum dinlerim bi de içime içime işler çok çok güzel bi anlamı hissiyatı var
031965 yani gerçekten garip olmuş ama adak niyeti ile söylemişsiniz artık olmaz bişey filan olur çocuğunuza vicdanen rahat etmek adına koymanız gerekir dalga geçen de kendi bilir denmez çocuklar acımasızdır unutmamak gerekir çocuk adına umarım bi travma yaşamazsınız ilerde dua edin
BurcuY evet bana da hep adak gibi geliyodu 😄 içim rahat etsin koyucam zaten isim için burda çok güzel yorumlar aldım o yüzden içim de rahatladı
    031965 nasıl içine siniyorsa öle yap canım olmadı arkadaşın dediği gbi diyanete sorabilirsin ☺️
    031965 birinde duyduk derken kızına isim olarak mı koymuş doğrumu anladım 🤦🏻‍♀️ Bu platformda ne değişik Kişiler var😂😂😂😂
      reinamm sabah biri Vardı bende bu tarz dedim de kötü olan ben oldum 😂😂 yok zeyd maun muydu bak ismi unuttum 😂😂 muaf mıydı 😂 değişik isimler bulalım derken cozutan kadınlar var ya
        031965 ne alaka canim sağlıkla doğsun ıns bence isim güzel madem sizde niyet ettiniz 😊
        031965 Kuran’daki bütün sureler, ayetler tabiki hepsi güzel. Hepsi hikmetli. Hepsi farklı şekilde etki ediyor ruhumuza. Ama biraz düşünce lütfen. İnşirah küçük bi bebeğe isim olmaz. Zaten kız çocuğu. Evlenince eşininde soyadını alacak. İki isimden biri de inşirah olursa çocuk çok zorlanır. Bu adaksa bile adağınızı bi hocayla konuşup bozun. Kızınızı niye zor durumda bırakasınız ki.
          031965 Bi de bu ismi sure ismi diye destekleyenler kendi kızlarına koyup lütfen kimliklerini paylaşsın burada🤷‍♀️ Bakalım konuşmak kadar koymak kolay mıymış?
          Serapca vala konuşmayaym diyorum da millet iyice saçmaladı. Azrail ismini koyan var. Sırf melek ismi diye
            @031965 ya işte bilmeyenler hele ki çocukluk çağında okul arkadaşlarının dalga geçme ihtimali yüksek.O da ister istemez çocuğu olumsuz etkiliyor.Yani yoksa çok güzel ama işte 😔
              reinamm aynen öyle madem çok istiyorlar kendi isimlerini değiştirseler çocuklara adam akıllı isimler koysalar ama yok 🙄 benim oğlumun ismi Furkan eee o Arapça değil mi demiş maun zeyd inşirak bunlarla kıyasladıkları isimlere bakmıyor millet 🙄şaşkınlar🤪
                031965 oyle adak mi olur canim bir seye heveslenirsin sonra artilarini eksilerini degerlendirip vazgecebilirsin. Siz de gayet hakli sebeplerle vazgecmissiniz. Cocukla dalga gecerler cocukluk caginda bu kotulukten degil cocuklar acimasiz oluyorlar kucuk yasta ilkokul caglarinda ozellikle. Hayati boyunca da zor telaffuzdan kaynakli sikinti yaşar resmi dairelerde falan yanlis yazilir ugrastirir. Kelime anlami ic rahatligi aslinda cok guzel ama Arapca ve hic isim olarak da kullanilmayan bir isim oldugundan degistirmeniz hayirlisi bence. Yanina daha kolay bilinen bir isim koyarsaniz en azindan gundelik hayati kolaylasir. Ama yazmasi gereken yerlerde yine zorluk yasar. Bir de bu isimde bir sure var bu cok agir bence kutsal kitaptaki sure adini tasimak.
                Serapca kızının adını inşirah koyan mı değişik? Bilmiyorum sizin fikriniz ama değişik olduğumuzu düşünmüyorum :)
                  Kbrmrt adak kimliğine koymasak da kulağına okutmanın bi zararı olmaz diye düşünüyorum. Kulağına okutulan ismi ilerde isterse kullanır. Ama okulda çevresinde kimliğindeki isimle hitap edilir arkadaş çevresine benim bi adım daha var demedikten sonra kim nerden bilir ki?
                    reinamm benim için mi diyosunuz tam olarak anlamadım ama biz ismin anlamını araştırdıkça ayetlerin manalarını inceledikçe ismi sevdik ve ısındık. İlla kuranda geçsin hikmetli bi isim olsun düşüncemiz yok 😊
                      031965 yok hayır cnm ben arkdşın verdiği örneğe istinade söyledim🤗
                        Serapca hanımefendi şaşırmış derken? İnşirah çok saçma abuk bi isim değil bizce siz öyle düşünüyosunuz diye biz şaşırmış değiliz. Defalarca yazdım ama ısrarla çok değişik bi üslup kullanıyosunuz. Ben adak mı değil mi ona göre koymamayı koymayı düşünücem yazdım. İsmi beğeniyor musunuz diye sormadım. Konuyu çok farklı yerlere saptırıyosunuz. Bu forumda böyle mi oluyor sıkılan her konudan kendince bi tartışma çıkarmak istiyor herhalde. Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. İyi geceler