Üstte kalsın inşallah kapanır canım ❤️🤲🏼🥹
Bebekde kalp sorunu 16 hafta 5 günlük gebelik, VSD
majamm daha bebek çok küçük ilerleyen zamanlarda büyüdükçe kapanır büyük ihtimalle 20. Haftada kızım içinde kalbi delik dediler detaylı ultrason da bir hafta sonrası için devlet hastanesine randevu bulup gitmiştim ve orada öyle bir şey olmadığı söylendi ve uzun uzun incelendi bakıldı delik var diyen ozeldeki doktora gittim öyle bir şey yokmuş diye oda baktı aa evet kapanmış demekki dedi. Bir haftada nasıl olacaksa. Sonra hep devlet hastanesine gittim doğumumu yaptım öyle ilgili ve güzeldi ki ozellerden bin kat daha iyiydi. Kızım bir hafta sonra bir yaşına girecek ☺️
Ama bana 1 haftayı zehir eden günlerce ağlamama sebep olan o doktora hakkımı helal etmiyorum hala aklıma geldikçe üzülüyorum.
Farklı bir doktora gidebilirsiniz. Yine evet var derlerse yine can sıkmayın çünkü 9 aylık bir süreç bebeğin organlari gelişme aşamasında o süreç tamamlandığı zaman organlarda gelişimini tamamlamış oluyor. İlerleyen dönemlerde özellikle 25. Haftadan sonra hala devm ediyor olursa ona göre bir takip yapılır.
Minik1Civciv Amin, inşallah!!! ❤️❤️❤️
Banada 21. Haftada detaylıda söylediler müsküler vsd.çok minikti amniyosentez önerdi doktor yaptırmadım.27. Haftada kendi doktorum baktı delik görünmüyor herşey yolunda dedi umarım sizinde ileriki haftalarda aynısı olur ki bence kapanacak kendinizi üzmeyin lütfen
Onemother1 Amin! çok teşekkür ❤️
majamm benim kızımda vardı doğduktan sonra kilo aldıkca kapandı 1 yaşına kadar şuan 3 yaşında
gulfzlt hem vsd vardı hemde ek olarak 2 delik daha vardı biri asd diğerini hatırlayamadım hepsi kapandı kilo aldıkca doktor bizim için önemli olanı vsd demişti çok şükür oda kapandı yaşına gelmeden
majamm benim ilk kızım 4 adet kalp deliği ile doğdu. Doğduktan sonra öğrendim üstelik bunu. Beynimden vurulmuşa döndüm. Türkiyenin en iyi doktorlarına gittim hepsi zamanla kapanır dedi. Şuan 6 yaşında ve şükürler olsun 1 delil kaldı kalbinde. Kapanmayacak o. Kirli kan temiz kana karışıyor. Ama ne ameliyat ne tedavi hiç bişey yapmayalım dediler. Sadece olimpiyat sporcusu olamaz bu şartlarda dediler. Buna da şükür. Onu da olmayıversin dedim. 5 yaşına kadar genelde delikler kapanıyormuş. İkinci hamileliğim bunda da var kalp parlaklığı diyolardı meğer delikmiş. Hemde 3 tane.
Misramisra Allah yardımcınız olsun❤️
Misramisra kalpde parlaklık yani odak delik mi demek yaa
Sevdeeee olabilir
gulfzlt yanlıs hatırlamıyorsam bizim de o civarlardaydı ne kadarlık bebeğiniz çoğunlukla yaşına kadar kapanıyor kapanmazsa 2 yaş demişti doktor darısı başınıza inşallah 😊
majamm perşembe günün 21+2 de kalpte vsd dendi bana 1.4 mm. Bilmediğim için çok korktum. 2 gün sonra yine başka bir prof dr perinatologa gittim . Yani dün. Adam yarım saat kalbine baktı hiçbir şey bulamadı. Ben neye inanıcagımı şaşırdım. Ama 30-32 de bir daha giderim belki . Belki gitmem. Kısacası başka doktorada gözükün ve 30-32 gibi tekrar gidin
gulfzlt yok hayır ilaç kullanmadı hiç kızım