Deletedmom0330 1 hafta oldu sezeryan olalı. Öncelikle sakin gir, pozitif düşün, tercihin ne bilmiyorum ama spinal anestezi tercih et. Sezeryan anlatıldığı kadar öcü değil kesinlikle bunu kafandan çıkar. Zaten uyumayacağın için herşeyi canlı canlı yaşayacaksın ve hiç acı hissetmeyeceksin en güzel yanı bu. Sezeryandan çıktıktan sonra 2-3 saat daha ayaklarını hissetmeyeceksin ama panik yapma bebeğin gelecek yanına emzireceksin😊 8 saat yemeyecek yattığın yerden kalkmayacaksın ama bebeğin yanında yatıyor olacak acıktıkça emzireceksin, sütüm gelmez diye korkma, hemen geliyor sadece stres yapma 😊sonra çorba iç( mercimek kesinlikle değil, gaz yapmayan çorbaları tercih et) , kayısı kompostosu yaptır hem kayısıları hem suyunu bol bol iç, hem gazını çıkarmana yardımcı olur hem sütünü artırır. Ve hemşire yürüyebilirsin dediğinde kalk yürü canın acır ama elinden geldiğince dinlene dinlene yürü. Çünkü yürüdükçe daha da rahatlıyorsun. İlk hafta sulu şeylerle beslen, tuvaletine rahat çıkabilesin. Gaz yapacak yiyeceklerden uzak dur. Geçen perşembe akşamı sezeryan oldum, şu an turp gibiyim, sanki hiç olmamış gibiyim 😊