Seda2208 bende birakamadim malesef günde 2 paket içen biriydim sigaram sönmeden sigara yakardım o derece şimdi azaltın tabi 12 de uyanıyorum eşim 2 dal bırakıyor bana kahvaltı vs ev işi derken saat 2 yi buluyor 1 dal içerim bir dal kalır eşimde 5 te geldiği için içsem canım çeker düşüncesinde olurum buyle 5 yakın onu da içerim eşim gelir bir dal ondan zar zor alırım yemek çay vs derken saat 7 yi bulur eşim evden çıkar 10 da gelir akşamları 3 dal bırakır günde 6 bilemedenin 7 tane içerim

1 dal sigarayi yakin yarida söndürün diger icisinizde o yarimi yakin. boyle boyle gunde 4e dusurdum ben cok icmeme rağmen oncesinde. iki gun sonra alisiyo vücut az sigaraya.

Neyseki yalnız değilmişim 🤣.. bırakmaya çalışma stresi daha da kötü hissettiriyor . Olmuyor yani alışkanlıklar .

Bende bi azqlttim bi cogalttim bi gunde 7 8 i buldu bi gunde 3 4 u buldu. Tabi kendi kendimi yiyordum vicansizca bi hareket evet dogru. Ama elde olmuyor aşeriyorum resmen ve bu konuda kisitlandigini bildigin icin daha cok icesin geliyor. Bugun doktora gittim 35+2 yim. Bebegim 2400 gobek cevresi 1 hafta geriden geliyor yani kilosu 100-200 gram geride. Sordugu soru sigara iciyosun galiba bence iciyosun evet dedi. Eve geldigimden beri agliyorum daha cok icesim geliyor ama 1 2 anca gunde ona bile tutcam kendimi yapabilirsem.

Seda2208 çok içiyosun hemde çok bende içiyorum ama 3 veya daha az içiyorum günde ilerde çocuğuna sıkıntı olur azaltmaya bak bende günde daha fazla içiyodum ama mecburuz içmemeye bırakmakta olmuyo insan bkrakamıyo lanet şeyi

Jelem123 bende normalde günde okadar içerdim şimdi günde 3 e dişirdim çocuğun suyu az dediği için insan bırakamıyoki lanet şeyi

Busra2017 Bende seninle aynıyım ilk gebelik 7+1 iz bugün kendi normalde içtiğim ağırdı ince hafif bi markaya geçtim ama yok azaltamıyorum kafayı yiyeceğim

Seda2208 Canım sigara içtiğin insanlarla aynı ortamda bulunma, evde nerede içiyorsan orada takılma, eğer kahveyle aklına gelirse bir süre kahve de içme. Çünkü bana doktorum bebeğin zaten kalp atışları hızlı kahve içmek iyi değil bebeğin kalp atışlarını iyice hızlandırır demişti. Bunu bir yabancı doktordan da duydum belgeselde. Yani en azından bir süre sigara aklına getiren ne alışkanlığın varsa bu alışkanlıkları değiştir. Beyni yanıltmak önemli olan. Ben kız arkadaşlarımla evde pöfür pöfür içerdim. Evlendim işten çıktım eşim de içmiyor evde gram aklıma gelmedi. Biliyorum ilk zamanlar birileriyle sohbet ederken, gıybet yaparken hep aklına geliyor ama bunu değiştirmeye çalış. Mutfak masasında içiyorsanız orada bulunma salonda oturun vs.

u-akyz
      Ay bende bu konuyla ilgili bir post açtım geldi bir tanesi salak salak konuştu canımı sıktı küfür edecektimde tuttum kendimi napalim yani kimisi bırakabilir kimisi bırakamıyor sanki biz karnimizdakine zarar vermeye meraklıymışız gibi konuşuyorlar deli oluyorum

u-akyz
        Ay burayada gelmiş kız engelledigim için kendilerini yazdıklarını görememişim tüh onun yazdıklarıyla daha çok vicdan yapardım ben şimdi kaçırdım 😂😂😂

Bende hamile olduğumu öğrenmeden önce çok içiyordum bilseydim hamile olduğumu içmezdim şimdi canım istiyor ama agzima meyve sebze ne bulursam atıyorum unutuyorum aklınıza sigara gelince başka şeyler alıp yiyin çok iyi geliyor şuan içmiyorum bıraktım bizde 6+3 miniğim 🦋💞

Seda2208 bir tane doktorun çocuğun kucağında sigara içmeyi kabul ediyor musun gibi bir yazısını okumuştum. çok zoruma gitti ve çok üzüldüm ki 12 yıldır günde 1-1.5 paket içen biriydim o gün direk kestirip attım bir de sigara içerken anne karnında bebeğin ultrason videolarına bakın nasıl rahatsız oluyorlar çocuğumuz için yapamayacağımız şey olmamalı bence asla yargılamak için söylemiyorum sakın yanlış anlamayın🙂 insallah tez zamanda tiksinir bırakırsınız zaten benim aşırı bulantılı geçtiği için tiksindim baya şu an 14+1 kızım oluyor ikimizde çok sağlıklıyız çok şükür 🥰 sigara bebeğe giden kan akışını da yavaşlatıyor şu an büyüyüp kanınızdan beslenme zamanı bunları güzelce düşünün size dua edeceğim 🙂

Seda2208
        Bende çok içiyordum kuzum bir de ben 2 aylıkken öğrendiğim bilmediğim zamanlarda 1 paketi geçiyordu bile öğrendikten sonra günde bazen 4 bazen 5 bazen 3 belli olmuyor yani ama tamamen bırakamadım tabi ki

Herkesin kendi çocuğu kendi vücudu herkes kendine baksın boş konuşmasın ya herkesin aklı var bırakabilen zaten bırakıyor ahlak vicdan bekçiliğine meraklı insanlar!
        Mümkün olduğunca azaltmakta yarar var yarım yarım içip söndürün toplamı 4-5 i geçmesin keşke hiç içmesek ama olmadı işte 🥲

Canınız her istediğinde dişlerinizi fırçalamayı deneyin kızlar. Ben de yıllardır içiciydim. Ne zaman tekmeleri hissettim sonrasında içemedim. Kahve ve çaydan uzaklaştım sigarayı çağrıştırıyor bana. Sabah uyandıgımda ilk işim sigara yakmaktı.
        Burda gelip size icmeyin şöyle böyle diyenlere de kızmayın bence. Herkes sizin iyiliğinize konuşuyor çünkü. Belkide sizi gazlıyor içmemeniz için😌
        Her istediginizde su için, dişlerinizi fırçalayın, kuruyemiş yiyin, çaydan kahveden uzak durun, sakız çiğneyin.
        Yapacak bişey yok bırakılmıyor diyordum ben de ama beyinde bitiyormuş her şey. Yaşayarak öğrendim.
        İnşallah yaparsınız. Dua edicem sizin için. 🥰
        🫶🫶🫶🫶

Sinem_45 valla aynen öyle cok doğru söylemişsin canım cani olarak görüyorlar bizi resmen ama neden yalan söyliyim ki burda ?? 😘

Seda2208 daha dur 6 haftalıksın bende öyleydim 7 e gir hatta tam 8 de bir mide bulantıların başlıcak o zaman tiksinirsin kendin içmezsin zaten ama kimi bünyede farklı oluyormuş öyle bir şey de oluyor lakin hep karnında bir canlının olduğunu unutma güzel annesi nefsine yenik düşme kır at inadına yap bunu onun yerine şeker ye aklına geldikçe su iç biliyorum çok zor bulanları yapmak ama içinde kalbi atan bir bebek var ve senin bebeğin onun zarar görmesini kim ister ☹️☹️