Kızlar 2 hafta içinde doğum olcak spinal düşünüyorum aşırı korkuyorum yaşayanlar bana anlatabilir mi nelerle karşılaşacağım
Spinal anestezi olanlar
NrglTurkoglu
Merhaba hiç korkmayin. Çünkü Hissetme olayınız yok. Bu sekilde yazanlarada inanmayin. Hissediyorum diyenlerin Psikolojik olduğunu düşünüyorum. İğne yapıldığı gibi belden aşağınız uyusuyor ki bacagınızı bile onlar kaldırıyor o derece his yok.
Bu rehavete kapılıp böyle yorumlar gorunce bende korkmustum ama hiçte öyle olmuyor.
İsterseniz sakinlestirici talep edin ben öyle yaptım ara ara uyuyup uyanıyorsunuz. Başınızda onlarca kişi var. 1 kişi var ki baş ucunuzdan hiç ayrılmıyor istediginizi sorabılırsınız aksi bi durum olursa hemen müdahale ediliyor
Bende çarşamba olacağım inşallah veren bana da bilgi versin🥰
NrglTurkoglu
Sadece kabız olmamanız için yanınızda 1 şişe kayısı incir götürün veya hoşafını yapın ki hast ve eve geçince zorlanmayin
Tiiffany hamileliğim full kabızlıkla geçti inşallah doğum sonrası değişir
NrglTurkoglu 2 Mayıs’ta benim doğumum var spinal ama çok korkuyorum bende ne ile karsilasacagim bilmiyorum 😔😔
NrglTurkoglu
Ameliyat sonrası bi süre genelde kabızlık söz konusu olabiliyor organlar yer değiştiginden herhalde :) o yüzden muhakak metabolizmayı canlandırıcak seyler alın yanınıza veya evde tüketin yapamayınca bu sefer agrı sancı yapabılıyor
Tiiffany ara ara uuuyup uyanıyorsunuz dediniz ya toplamda ne kadar sürüyor ki
NrglTurkoglu
Aşağı yukarı 35-40 dk sürüyor sanırım
Bebegin cıkması hemen zaten
Çok hızlı hareket ediyorlar iğne yapılır yapılmaz uyuşuyorsunuz herkes bi koldan işini yapınca hiç bişey anlamıyorsunuz
KarnınıZa soğuk sprey gibi bişey sıkılıyor ben zaten ondan sonrasını hatırlamıyorum
Anlık gidip gelmeleriniz cok oluyor böyle uyku sersemi gibi bişey anlamıyorsunuz. Bebegin ağlama sesine uyandım görebilir miyim dedim tabii dediler ben yine uyumuşum :)
Sonra sallandıgımı hissettim yine uyandım ne oluyor dedim. Ameliyat bitti karnını dikiyorlar dedi bu kadar. Bir daha da uyumadım :)
Tiiffany sonrasında dikiş acıları kaç gün sürdü dayanılmaz bi acı mı
NrglTurkoglu benim iki yengemde spinal anestezi oldu o kadr rahattiki onlardan cesaretle bnde oldm olmaz olaydim her bunyeye etkisi farkli o bas agrilari sirtima giren agrilr felc gecrcegimi dusunmustum saclarimi sifira vurdum bas agrisindn kesinlikle cocuga bakamadm agladgmda ailem emzirtip uatiriyordu gozumu acsam agri saplaniyordu basima 40 m cikinca basimdan hacamat oldum snra gecti agrilar bunlari korkutmak icin yazmiyorm belki sizde rahat gecrceksiniz ama bana boyle inanilmaz bi etkisi oldu ailem olmasaydi napardm bilmiyorm cok gerekli degilse bu riskin goze alinmamasi gerektigini dusunuyorm
İlk dogumum spinal anestezi ile oldu igne vurulurken hissedermiyim diye cok korkmustum, hıcbısey hissetmiyorsunuz sonrasında zaten uyusma baslıyor anında, dr um acı hissetmiceksin sadece basınc hıssedebılırsın korkma dedi, dedigi gibi sarsıntı basınc dısında bişey hissetmedim, bebişin cıkma anında oluyor oda sonrası organların yerleşimi toparlanma o kısımlarda hic bişey hissedilmiyor, oglumdan 15 dk sonrada ben geldim odaya, odaya geldigimdede hala uyusuktu belden asagı 4 saat fılan gecmiyor uyusukluk ama bende aksamına wc ye cıkma olmustu hatta gece boyu cıktım nekadarr gaz varda 1 gecede cıktı:)
NrglTurkoglu ameliyatta hicbirsey hissetmedm evet dogumdn hemen sonra kuzumu gormek cok guzl bi duygu ama geceden heycanliydim uyuyamamistm dogumdada uyumadgm icin cok yorgun dusmustum
Bas agrısı durumum cok hafifti benim nescafe ıcmeye bıle gerek kalmadı bol su icerek gecmişti. Bu konudada anestezi uzmanı igneyi yaparken hareket etmeden durursan igneyi tam olması gereken yere yaparız ve agrın az olur dedi, nefesimi tuttum bırakmadan ıgneyi yapmıstı.
NrglTurkoglu
Yani ben 2 dogum oldu bir genel birde spinal oldum
Açıkcası bende ağrı sızı olmadi kişiye göre değişiyor sanırım
Zaten doğum sonrası hemşireler sürekli size ağrı kesici vuruyorlar
Hemen ayaga kaldırılıyorsunuz ne kadar yürüyüş yaparsanız o kadar kısa sürede toparlanırsınız
Dayanılmaz bir acısı yok
1 hafta sadece wc ve bebek emzirme işinizi gorursunuz yatarsınız daha sonrasında istediginiz gibi yavas yavas yatıp kalkarsınız
Üç gün önce spinal.anestezi oldum,çok da korkan gözümde büyüten biriyim,ne o iğneyi hissttim ne başka bişey o ana dair hiç bişey hissetmedim sadece bebek çıkarken baskıyı hissettim oda acılı değil.zaten hemen bitiyo.bnm için sonrası zor yani biraz kabız oldum ve aşırı gaz sıkıntım var o dikişlerin zorluyo birde onlar geçse gelmiş geçmiş olacak
Yagmurum_herseyim
Merhaba sağlıkla büyütün bebeğinizi. Her yemeginize kimyon katın gaz sancınıza iyi gelir kayısı incir hosaf tarzı yapın veya yiyin iyi gelir
NrglTurkoglu spiral dediginis belden uyusturma sa ben 3 gün önce oldum asiri korkak biri olaarak hic birsey hisetmiyonus 3 4 dk icinde bebisin sesini duyup 5 dk sonra kucagina koyuyolar hic bir sey hissetmiyosunus bende cok korkmustum ama hicccc korkmayin
NrglTurkoglu eger panik atak varsa genel tercih etmelisin bende 30 martta sezaryan oldm spinal olcaktm kaldıramam diye piskolojik olsrak genel tercih ettim cok rahattı arkadasların dedigi gibi inanmayın hiç hissetmiyorsunuz doktorda bana söylemsti benim piskolojim kaldırmaz diye genel oldm ama genelde tercih edilebilir 🙏🥹☺️Saglıkla alın kucagınıza insallah