• Gebelik
  • Şeker yüklemesi yaptıran var mı

Mervemesut93 doktorun yaptır dediyse yaptır mutlaka onun dışında gerek görmezse ortak karar artık

Yaptırılması gerekiyor illaki bebeğin Sağlığı için doktorun yaptır dediyse mutlaka yaptır gebelik şekerin var mı yok mu ona bakılmak için yapılıyor zaten gereksiz bişey değil yani benim sınırda çoktu mesela şekerim şuan dikkat ediyorum yediğim şeylere

Yani 2 dilim baklava yemiyorsunuz sanki hiç ne bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum 2 dilim baklavaya eş şekerli su içtiniz diye ne olabilir ama yaptırmayıp şekerle doğum yapsanız bir sürü komplikasyon riski var

Ben yaptıracağım ya yaptırmam saçmalığı yok şeker varsa ve bebeğime zarar verirse hiç bu açıdan düşünülüyormu ekstra veya zararlı bir şey almıyorsunuz günde 2 dilim baklava yemiş gibi bir şey Buda beyaz ekmek yeseniz bile aynı hesap günlük aldığınız şeker zaten o

Mervemesut93 yaptırdım yine olsa yine yaptırırım bende bebeğimde gayet sağlıklıyız çok şükür bu olayın bu kadar abartılmasına bi anlam veremiyorum şeker yüklemesi yüzünden ölen kimse duymadım görmedim ki öyle olsa bu doktorlar katil mi yaptırsınlar nasıl ki bazı hastalıkların ortaya çıkması için kan tahlili idrar tahlili vs yaptırıyoruz şeker hastalığımız var mı yok mu bunu öğrenmek içinde bu test yapılıyor çok basit bişey

Mervemesut93 eğer beslenmen karbonhidrat,yağ,şeker bunların haricinde pirinç,patates,ekmek çok tüketiyorsan özellikle iştahın açıldığı dönemlerde mutlaka yaptırılması taraftarıyım 50 mg şeker yükleme testinin bizi çılgına çevirecek hiçbir sağlıksız yanı yok. Ama şekerden ve karbonhidrattan uzak bol yürümeli bir hamilelik geçiriyorsan varsa da bertaraf etmiş olduğundan yaptırma.

Ben 2 gün önce yaptırdım sonuçlarım çok güzel çıktı bir sıkıntı yok bence yaptırıp önleminizi alın