Senayl34 benim de çatı muayenesi yaprı açılma başlamış bebek ters donmus hersey yolunda cok iyi diyor , sonra da 18 inde dogmazsa alırız diyor hersey iyi ve normalse niye 18 inden sonra alıyoruz diyorum 23 üne kadar almamız lazım diyor 🤷♀️ devlete gitsem bus aatten sonra bakmazlar takipli alıyorlarmıs sanırım
Sezeryan diyen doktor..
Sakin ooo o zaman başka 😯
Sakin doktorunuz kendini düşünüyor gibi geldi bana kafası rahat günü belli saati belli doğum yaptıracak eğer normal istiyorsanız bir riskiniz yoksa bekleyin doktorunuzun olmadığı zamana denk gelirsede mutlaka hastanenin başka bir doktoru olacaktır zaten şöyle birşey var normal doğumda mesai dışına denk gelirseniz ki denk gelmeseniz bile doktorunuz artık doğum gerçekleşmek üzereyken çatala çıkarken geliyor öncesi hep ebenin kontrolündesiniz
Sakin Devlet hastanesi normal olması için ellerinden geleni yapıyor bence tercih edilebilir ben orda yaptım kontrole özele gidiyorum ama özeller sezeryana yönlendiriyo genelde bende istemiyorum
cevriye35_ kesinlikle ben de mecbur kalmadıkça istemiyorum
Sakin devlet hastanesi takipsiz hasta pek hoşlarına gitmiyor ama devlet hastanesinde bi doktora gorunup normal mi sezeryan mı olup olmadığını ogrenıp baska doktor secebılırsınız ozelde
mutluuumom_01 aynen bir gideyim bakalım çok teşekkür ediyorum
Sakin benim ilk hamileligimde doktorum gelişim geriliği olmasına rağmen bebeğin suyunun az olmasına rağmen önce normal doğum deneyelim dedi bebek küçük olsa bile normal doğum yapmana engel değil demişti. Benim araştırmalarımda da gelişim geriliğinde sezeryan tavsiye ediyor bir çok doktor. Ama sağolsun doktorum normal doğum taraftarıydı. Odada beklerken kadının biri suni sancı alıyordu ağrıdan beni sezeryana alın diye yalvarmasina rağmen normal doğum yaptırdılar. Bence doktorunuzu değiştirebilirsiniz. Normal doğuma engel bir durumunuz yoksa ve sezeryan istemiyorsanız bence normal doğumu destekleyen bir doktora gitmeniz daha iyi olur
akyol bizde de karında gelişim geriliği var. Kordonda 3 damar yerine 2 damar var. Tedbir amaçlı kan sulandırıcı kullanıyorum. O nedenle 38de sezaryen olacak nasipse. 38de bırakcaz. 38-40 arası beklemek risk olabilir ne olacağını bilemeyiz dedi. Ben de o riski göze alamam. Araştırınca genelde sezaryen yaptırıldığını gördüm 🥹
Sakin asla güvenmeyin. Zorunlu olmadığı sürece anne/ bebek için sezaryen kesinlikle tavsiye etmem. Ortada falan kalmazsınız hiç merak etmeyin. Devlet hastanelerinin kapısı her zaman açık. Sadece huzur ve güven gerekiyor. İnşallah rast gider işiniz. Sağlıkla kucağınıza alın.
hayatisigi aynen bende araştırmıştım benim de bebeğimde 3 hafta ya yakın gelişim geriliği vardı ve suyum çok çok az kalmıştı. Normal kontrol diye gittiğimde suyun bitmek üzere bence bekletmeyelim alalım dedi zaten kilosu da düşük dedi. Bende sezeryan olacam sandım. Beni normal doğum bölümüne aldılar suni sancı vermek için. Ve daha bebeğim kanala bile girmemişti hiç bi doğum belirtim yoktu. Gelen giden hemşireye ben normal doğum yapamam bebeğim küçük diyordum onlar da doktorumu arıyorlardi doktorum da sıkıntı olmaz normal doğum yapabilir diye ısrar etti çok şükür sıkıntınız 13 saat suni sancı ile normal doğum yapmıştım iyi ki doktorum ısrarcı olmuş diyorum. Ama tabi başka sorunlar da varsa riske atmamak en güzeli bende riske atmak istememiştim o yüzden çok direttim sezeryan olsun diye ama çok şükür sıkıntı olmadı bende. İnsaAllah sizinde hakkınızda hangisi en hayırlı ise o şekilde alırsınız bebeğinizi kucağınıza 🌸
ZeynepGeos çok teşekkürler başka doktor bulacagım hemen
Normal istiyorsanız normal yapın bende çok istedim fakat kronikleşen ültikeri bana enzimlerin yükselmiş sezaryen daha sağlıklı diyerek sezarye olmaya yönlendirdi eşim de bende bebeğe birşey olacak diye korkarak kabul ettik doğumdan sonra geçer dedi öğrendik ki bu şey ültikermiş gebelikte şiddeti artabiliyormus boş yere sezaryen oldum bska hiçbir sıkıntım yokken
Sakin kaç haftaliksin şuan bence alırlar hangi şehirdesin geçen hastanede denk geldim kadının birine iri bebek demiş doktor sezeryan olucakmiş develte gelmiş muaneye doktor iri faln değil 3.500 demiş 4 kilo üstünü bizde sezeryan yapıyoruz zaten ama iri falan değil 1 hafta önde sezeryana gerek yok demiş kadın şok oldu devlette dogucakti