ikinciannelikicin öncelikle hayırlı olsun canım. Yeme içmende hiç bişeyde aşırıya kaçmadığın müddetce sorun yok öyle ananas kabak çekirdeği falan hiç bişey tüketmemiştim ben doktorum da böyle bi tavsiye vermedi sadece protein ve kalsiyum alımını ihmal etme yeter. Ama kabız olmaman lazım sabahları aç karnına iki kayısı incir vs tüketebilirsin bol suyla. Bir diğer nokta bol su tüketmelisin. Kafein içeren çay kahve gibi içecekleri mümkünse bi süre tüketme ama vazgeçemiyorsan da çayını bal rengi limonlu falan tüketebilirsin.Doktorun verdği ilaçları harfiyen almalısın. Progestan fitil olarak alındığında çıkma olabilir ama zaten emilimi 1 saat falan vücutta. Bu ilacı kullandığın için tüm gün yatma fikri iyi bi fikir değil. Kan dolaşımın olmalı zaten doktorlar bu süreçte asprin ekoprin yada kan sulandırıcı iğneleri de olası bir pıhtı riskini önlemek için veriyorlar. Hareketsizlik iyi birşey değil ama elbette hareketten kasıt da ev süpürme bulaşık yıkama vs değil. Kendini koruman lazım sonuç alana kdr ev işlerini yapma. Ani hareketlerden kaçınarak öz yaşam becerilerini sürdürüp arada ev içinde bi oda turu yapabilirsin amaç hareketliliği sağlamak spor değil tabikide:) Yüksek bir rafa uzanma, kanepe vs gibi şeyleri itme çekme yasak bu dönemde. Anlıycağın dikkatli olcaksın ben ilk hafta işe bile gitmedim ama bil fiil de yatmadım. Bunlara dikkat edip moralini de yüksek tutmaya çalış elbetteki oluru da olmazı da ihtimal dahilinde ama bunu bilerek olura odaklan yine de pozitif düşün. Umarım herşey çok güzel olur biraz uzun oldu ama sormak istediğin herşeyi sorabilirsin sevgiler 😘