Arkadaşlar merhaba, öncelikle bu tarz “yaptırmalı mı?” Sorularına “bence yaptırma, kesinlikle yaptırma, ben olsam yaptırmam” cevaplarını vermemeliyiz (yukarıda veren var mı bakmadan genel olarak yazıyorum tamamen). Birbirimizi güzel ve akılcı yönlendirelim ki kimse bebişlerinin vebaline girmesin❤️ Nice bilinçli annelerin yaptığı gibi bir tıbbi işlemin yaptırılıp yaptırılmaması muhakkak doktora danışılmalıdır. Canan Karatay hanımefendiye gelince, eminim çok deneyimli ve söylediği şeyi bilime dayandıram bir hekimdir diye düşünüyorum. Kendisinin bu konuyla ilgili yazısını okuduğumda ise özellikle bir gün içinde 100+50+100 gibi tekrar tekrar şeker yüklemesi yapılan hanımlar için bir tedirginlik yaşadığını anladım eğer doğru anladıysam. Mesela bana yapıldığında 75gr yüklendi. Eğer sıkıntı çıkarsa ikinci kez yükleniyormuş. Bu 75 gramın da 2 dilim baklavaya eşdeğer olduğunu söylendi bana ki yeri geliyordu bir günde daha çok şeker tükettiğim oluyordu. Yani her zaman kâr zarar olarak bakmalı, diyabet varken tespit edilmemiş bir gebeliğin daha tehlikeli olduğu unutulmamalıdır. Herkese şifalar ve kolaylıklar dilerim❤️