irem35kaya Gamzeyegin merhaba benim de şeker yüklemesi haftam geldiğinde çevremdeki insanlar annem ailem de dahil olmak üzere yaptırma biz yaptırmadık birsey çıkmadı boş boşuna o kadar şeker verecekler o kadar şeker verilse bebeğe zaten şekerin çıkar gibi gibi şeyler dendi gözüm korktu ve yaptırmak istemedim. Kimse de gelip yaptırman lazım bı zararı yok demedi doktorumda birşey demedi. Açıkçası yediklerime de dikkat etmedim bu yüzden. Şuan 29+4 un içindeyim 30 haftalık olacağım ve kan verdim kanımda insülin direncim ve şekerim en üst seviyede olduğu görüldü doktorum aile hekimim herkes azarladı beni şuan o kadar çok pişmanım ki sonuçları öğrendiğimden beri kendimi çok suçluyorum neden yaptırmadım önceden öğrenip tedbir alırdım diye Allah korusun birşey olursa bebeğime diye çok korkuyorum hemen dahiliyeye yonlendirildik açlık ve tokluk şekerime bakılıp diyet listesi yazacaklar bu saatten sonra tek gram şeker atmam ağzıma o kadar kötü bir his ki lütfen benim gibi yapmayın bişe çıkmasa bile al o kadar sekeri aldım bişe çıkmadı diye düşünmeyin sonuçta içiniz rahat olacak sonradan benim gibi pişman olmayın. Sadece kendi yaşadıklarımı aktarmak istedim. Cahilliğimin bedelini ödüyorum şuan 😔😔
Gamzeyegin irem35kaya ben bu sabah yaptirdim cnm ve çok saçma bazı şeyler o içtiğim şey 2 baklavaya eş değermiş zamanında yapılmalı hersey bence Allah göstermesin bisey olsa pişmanlık kötü bir şey
Mrvsmt Semanur0902 bende bir hafta sonra yaptıracağım benim bebeğime de göbeği büyük dedi şeker istedi. Benim ailede şeker hastalığı var tedirgin oldum hamilelikte canım hiç tatlı çekmiyor hatta miden bulanıyor ama hamur işi hep çekiyor canım o da şeker olabilirmiş dediler. Ve açlığa hiç tahammülüm yok ne çıkacak merak ediyorum gerçi oğlum da kilolu bebekti haftasına göre önden giderdi bilmiyorum bu hamileliğimde öyle mi diye inşallah benimde şekerim çıkmaz
Semanur0902 Mrvsmt inşallah çıkmaz canım güzel düşün güzel olsun inşallah. Dediğin gibi bebeğin kendi iriliği de olabilir ama her ihtimale karşı yaptırmak iyi olur
nergismom Gamzeyegin salı günü yaptırıcam bende canım hem kendi doktorum hemde perinatoloji doktoru yaptır dedi
butterfly4 @Gamzeyegin ben yaptırıcam canm, daha önceki gebelikte de yaptırdım, gebelik şekeri çıkınca doktor yakın takibe alıyor ve gerçekten çok çok önemli bir durum, ben riske atılmamasından yanayım