Bu arada ben de ana konuya ilişkin henüz anne olmamış olarak ama devamlı araştıran birisi olarak nacizane şunları söyleyebilirim.
-Öncelikle Allah izin verirse benim ilk bebeğim olacağı için, “sütüm olur mu?, bebeğim emer mi?, sütüm olsa da ne kadar olur?, süt miktarı ve emme periyodu ne olur?” gibi soruların cevabı önemli ve değişken. Bu cevaplar da bende olmadığı için ben belki gereksiz bile sayılabilecek bir alışveriş olarak Lansinoh Manuel Pompa aldım.
-Biberona alıştırma durumuna gelince ise o da bebekten bebeğe, ihtiyaca göre değişeceği için, elimde sadece Lansinoh Cam Biberon var. Mamajo antikolik Small Biberon da hediye geldi. Bir ebenin Instagram sayfasından okuduğuma göre ise, yenidoğanda, hastanede “YALNIZCA KAŞIK BİBERON” ihtiyacı olabilirmiş biberon kategorisinde. Onu aldım ve bavula koydum.
-Gümüş kapak olayını da anneye yararı ve bebeğe olası zararı olarak araştırdım. Bebeğe zararını okumadım inşallah da yoktur. Anneler aşırı memnun. Ben Ebebek’te BabyMom markasına ait 999 ayar ve klasik 925 ayar gümüş olmak üzere iki adet arasında kaldım. Şubat indiriminden 999 ayar olanı aldım, çünkü nikel gibi materyallerden arındırılmış saf gümüş olduğu için tercih ettim. Muhakkak her şeyin arkasını önünü içini okumanızı tavsiye ederim. İçinde yazıyor; “doğumdan bir kaç hafta önce kullanmaya başlayın”. Muhtemelen adaptasyon için.
Herkese sağlıklı doğumlar ve hayırlı evlatlar dilerim.❤️