Azra41 Sadece demek istediğim şu , biberon meme reddi yapıyor çok kesin bir ifade .. Neden red yaptığını düşünelim önce 🙈 Anne memesinden süt almak uğraş istiyor mokur mokur çekmesi lazım , biberonların bazıları hızlı salınımlı yani bebek süte çok kolay ulaşıyor :) bu yüzden anne memesiyle ne uğraşcam ya bu daha güzelmiş iyisi mi ben bundan içiyim diyor bebek 😄 Ama artık birçok biberon yavaş salınımlı üretilmeye başlandı , comotomo biberon tercih ettim ve içine su koyarak denedim oldukça yavaş akıyor , bu marka ve sayabileceğim 2,3 marka daha var bunları kullanan anneler meme reddi yaşamadığını söylüyor.Tabiki bebekler önceliğimiz ama bütün anneler evde olmuyor , çalışan annelerimiz var bu anneler sütlerini sağıyorlar ve bebişlere kim bakıyorsa artık sütü bebeklere onlar biberonla veriyor, çalışan anne eve geldiğinde bebeğini memeyle buluşturuyor.. Aynı şekilde dışarda çok vakit geçiren anneler, her yerde emziremediklerini aniden ağladığında , acıktığında biberonu verdiklerinde bebeklerin sakinleştiklerini onun haricinde emzirdiklerini söylüyorlar:) Bebeklerin 2 sene emdiğini düşünürsek, sağlık problemin çıkabilir hastaneye gitmek zorunda kalabilirsin, sınavın olabilir yani her an bebekle olmak oldukça zor 🙏🏼 Bu şekilde idare eden yüz binlerce anne var 🙈 Umarım ihtiyaç duymazsın ve sürekli emzirirsin .. Ama kesin olarak red yapar demek tecrübesiz anneler için haksızlık 🤗 Bazı bebeklerde red yapabilir temkinli gitmek gerekiyor diyelim umarım anlatabilmişimdir..