rose_gold_26 Serklajligebelik Buradan okumuş oldum.cok zor anca yaşayan bilir gerçekten ama çok şükür bebislerimiz bizimle. Benimde acil Serklaj atıldı aynı şekilde 1 cm açıklıkla doktorum kesen görünüyordu dikiş attığımda demişti.
meliiisoz Serklajligebelik amin inşallah çok şükür ki farkedilmiş.Maalesef benimde psikolojim alt üst oldu ilk gebeliğim sürekli erken doğum korkusu düşücek korkusu kaybetme korkusu en ufak bir yerim ağrısa hep korktum psikolojik destek almaya başladım panik atak başladı çok zor bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun doktor ne derse desin ikna olmuyor gibiyim sonra kendime kızıyorum tevekküllü olmak gerek Allah ne derse o olur diye ama işte yinede annelik karında başlıyormuş
Serklajligebelik rose_gold_26 kasılmaları nasıl fark ediyorsunuz , nst de mi çıkıyor ?ben her hafta nst ye bağlanıyorum da . Sancım hiç yok yani ondan dolayı da adalat kullanmıyorum
rose_gold_26 Serklajligebelik Benim kasılmalarım çok erken başlamıştı zaten , ameliyattan bir gün önce de çok sk oldu. Karnım sertleşiyor anlık hissediyorum. Şuan da oluyor mesela azar azar. O yüzden adalat kullanıyorum.
benaslindayohum meliiisoz merhaba serklaj sürecini anlatır mısınız, bir gün önceden doktor yatırdı mı yoksa sabah gidip akşam çıktınız mı
meliiisoz benaslindayohum ‘ merhabalar aynı gün gittim aynı gün taburcu oldum işlem çok basit genel anestezi aldım 15 dakika sürdü işlemden sonra bir iki gün ağrım ve lekelenmem oldu sonra geçti
meliiisoz rose_gold_26 ben bu kasılma denen şeyi asla anlamıyorum karın ağrım oluyor kasılmamı bilmiyorum ama ben de serklaj olduğumdan beri nidicart ve endol kullanıyorum doktor önlem amaçlı verdi
benaslindayohum meliiisoz teşekkürler, benim 2. Gebeliğim ilkinde 25. Haftada risklendim diye dikişsiz devam edildi ve ilaçlar serumlarla anca 33+4 e kadar tutabildik🥺 bu sefer önlem amaçlı atalım dedi doktor ama kızımda 21 aylık o yüzden sordum ☺
meliiisoz Gzo Allah bu evladınızı kucağınıza zamanında sağlıcakla almayı nasip etsin inşallah ilki farkedilmemisydi🥺
Gzo meliiisoz aminn inşallah hepimizin, 🤲🏻 farkedilmedi malesef 4 5 tanr doktora gitmeme rağmen Allah vermeyince olmuyor işte
meliiisoz benaslindayohum rica ederim ne demek ilk bebeğiniz yaşıyor ama değil mi önlem amaçlı olduğunda sürecin daha rahat olduğunu duydum ama tabi ki doktorunuz daha iyi bilir
benaslindayohum meliiisoz evet canım 21 aylık şuanda ama o zamanlar zordu 16 gün küvözde kaldı, bu süpriz gebelik mental olarak hiç hazır değilim ama böyle sizlerden cesaret alıyorum, doktor şimdiden ağır kaldırma çok koşturma kızının peşinde dedi daha 6+5im 🥲
elanur10 Serklajligebelik Tetenoz aşısı ve şeker yükleme yaptırdınız mı bende serklajlıyım ama tedirgin oluyorum
meliiisoz elanur10 benim doktorum tetenoz olmamı istemedi şeker yüklemeside yapmadık henüz 26 haftalığız
Serklajligebelik elanur10 Aşı olduğum haftanın sonunda serklaj oldum öyle deyim size . Yükleme de yaptırmadım açlık tokluk bakıldı
Binnur-cam meliiisoz 13 haftamda serklaj atıldı yemek yemek ve wc harici kalkman yasak dedi .. Annem geldi yanıma sağolsun hafta içi o hafta sonu kayınvalidem ilgilendi hiç iş güç vs yapmadım sadece yemekten sonra 2 3 dk dolanıp yatıyodum.. 20li haftalarımda bi akıntım oldu korktum doktorum hunileşme var dikiş tutuyor rahim ağzın 15 mm kesinlikle çok dikkat ediyosun dedi .. Yemeğimi yattığım yerden yedim sadece wc gidip geldim.. Evim asansörsüz 4. Kat diye kayınvalideme geldim 3 aydır burdayım yatmaya devam .. Şükür 35+1 oldum 1 2 haftadır ufak ufak kayınvalideme mutfakta yardım ediyorum en fazla 10 dk ayakta kalıp dinleniyorum 36 37 haftamı bekliyorum hayırlısıyla dikişlerim alınacak bebeğimi bekliyoruz 🤲 Rabbim yardımcınız olsun süreç zor ama rabbim sonunu güzel eylesin inşallah gerisi önemli değil ..
meliiisoz Binnur-cam çok şükür sonuna gelmişsiniz maalesef çok zor yıpratıcı bir sebep Allah inşallah sonunu görmeyi nasip etsin hepimize galiba doktordan doktora değişiyor bu serklaj süreci sizin gibi yatanda çok günlük hayatına devam edende çok bende genelde yatıyorum ama bazen yatmaktan sıkılıp oturuyorum oturmaktan bile korkar oldum artık
meliiisoz elanur10 riskli gebeliğimiz var kesinlikle yaptırmıyoruz dedi şeker yüklemesi değilde diğer arkadaşın dediği gibi açlık kan şekerime bakıldı benimde
Binnur-cam meliiisoz aminn hepimize inşallah .. Otur ama çok değil amaç aşağı çok baskı vermemek yani sonuçta rahim ağzı esnek olduğu için atılıyor dikiş bebekte büyüyünce istemsizce baskı oluyor ..