cennetinsusu 3-4 gündür başladım diyete bende ama akşamları çok acıkıyorum. Yaa normal mi? Alışırım dimi 😒 acıkınca napıyorsunuz?
Maya2022 cennetinsusu acıkınca bol bol ev yoğurdu yiyoruz çünkü hem şeker normale giriyor hemde gayet sağlıklı beslenmiş oluyoruz ben mesela haftalik 9 kilo yoğurt yiyorum hiçbir sıkıntımız yok
mom1baby minnakkurabiyelerim kadın doğumcum önerdi ya ama araştırdığıma göre herkes sizin söylediğinizi söylüyor. Doktoruma olan güvenim sarsılıyor
minnakkurabiyelerim mom1baby seker takiplerini bir dahiliyeciyle görüş kadın doğumcular da normalde Dahiliye ve diyetisyen kontrolü istiyor
mom1baby Aryast ya ben çok bilinçsizim bu konuda kusura bakmayın, allah korusun ama yediklerime çok dikkat etmezsem ne oluyor sizce, yani zararları nedir tam olarak sadece bebişler iri mi oluyor acaba?
minnakkurabiyelerim mom1baby insülin bir büyüme hormonu bebek icerde salgıladıkca büyüyor iri bebek oluyor . Hayata geldiğinde kullanacagi insülin hormonunu anne karnında tüketmeye başladığı için diyabet hastası olma ihtimali artıyor ve diyabette gec görülen sendromları anne karnından dogdugunda görebiliyor. Göz bozukluğu vs.
mom1baby minnakkurabiyelerim benim şeker yüklemesi yaptırdığım zaman çıkmamıştı 31. Haftamdayım şimdi bebek irileşince tok karnına kan verdim 159 çıktı sanırım şekerim var demek oluyor değil mi
mom1baby minnakkurabiyelerim çok tehlikeli :( o yüzden yediklerime çok dikkat etmem gerekiyor sanırım i. O iyi gelmiyorsa da insüline başlanıyor galiba
Aryast mom1baby yani bir defalık ölçümle belli olmaz o. Bir süre kontrol edince anlayabilirsiniz ancak şekerinizin ne durumda olduğunu. Dikkat ederseniz sıkıntı yaşamazsınız inşallah, az bi zamanınız kalmış zaten. Hamileliğin başından beri maalesef diyet yapmak zorunda olanları düşününce biraz daha kolay sizin işiniz 🙂 o yüzden ferah tutun içinizi, ölçümleri yapın, beslenmenizi düzenleyin
mom1baby Aryast bir şey daha soracağım🙏🏻 Uzun süre aç kalınca ya da şekeri yükseltecek bir şey yiyince vs ben de hiçbir durum olmuyor. Yani el ayak titremesi halsizlik gibi. BiR kere tok karnına kan aldırıp 159 çıktıysa benim şekerim var mı demek sizce? Yani belki de yoktur diyorum, o gün pide patates mercimek yiyip baktırmıştım acaba sadece o anlık yükselmiş olabilir mi, yoksa şeker hastası olduğum için mi yükselmiştir zaten. Kusura bakmayın ilk defa başıma geliyor da araştıyorum bu şekilde :(
Elenor17 Aynenkanka ya ben şeker yüklemesi yaptırdım 50 gr. Akşamdan aç gittim bayada bekledim açlık 56 geldi 1 saat sonraki tokluk 130 geldi.Birden baya bi yükselmiş gibi geldi sonucu daha dr gösteremedim sizce sıkıntı var mıdır bilgisi olan anneler?
Aryast Elenor17 açlık şekeriniz düşük çıkmış da genel anlamda bir problem yok gibi duruyor şekerinizle alakalı. Tokluk değeriniz iyi
Aynenkanka Elenor17 açlık sınır 90 tokluk 140 bu değerlere göre normal çıkmış geçmiş olsun. Yine de doktorunuzla görüşün muhakkak
Elenor17 Aryast zaten hipoglisemiye meyilli bir insanım.Azıcık aç kalayım elim ayagım titrer ki aksamdan beri açtım yaklaşık 12-13 saat .Pazartesi sonucumu gösterecegim bakalım teşekkür ederim 😊
Aynenkanka Gece itirafı gelsin😁 Bu akşam kız arkadaşlarımla dışardaydık yenmemesi gereken ne varsa karbonhidrat ve tatlıya dair hepsini yedim, ölçüm 120🫠 sanırım kendimi kastığım zaman daha çok yükseliyor strese dayalı olarak bunları tüketirken çoook rahattım🤣 yaptığımı yapmayın örnek almayın yine de hepimizin bünyesi farklı 🤗🤗
Aryast Aynenkanka Oh çok sevindim senin adına 🥳 Evet sana katılıyorum, kesinlikle strese girmeyince daha normal çıkıyor değerler. 🤗 Dün ben dışarıda yemek yedim uzunca bir aradan sonra ilk defa doydum tıka basa, şekerimi de ölçmeyeceğim bugün dedim hatta yerken 😅 sonra eve geldik öyle kafa rahatlığı ile ölçünce benim de normal sınırlarda çıkmıştı. Yani evet yediklerimize dikkat etmeliyiz ama bunu kendimize dert edinmeyi de aşmamız gerek 😅
Maya2022 Aynenkanka canım ben en başından beri diyet yapiyorum ve kafaya çok takiyorum şimdi saldim kendimi herseyi yiyorum hiç yukselmiyor takınca daha yükseliyor bende farkettim onu inşallah birsey olmadan sağlıklı alıp buyuturuz ALLAH’IN İZNİYLE
Aryast mom1baby dediğim gibi bunu anlamanın tek yolu şeker cihazı alıp takipte kalmak 😅 benim de mesela hastanede açlık tokluklarım normal çıkıyordu. Hatta yükleme yapmayayım kafasına girmiştim, bir gün pizza yedim ölçeyim dedim fırlamıştı şekerim. Sonra yükleme yaptık, yüklemede de yüksek çıktı. Yani sizin şekeriniz olmayadabilir, bunu anlamak için birkaç gün yediklerinizle birlikte kontrol etmeniz gerekiyor. Ama sizin yüklemede de sıkıntı çıkmamış o yüzden bi nebze rahat olun. Belki bizler kadar ciddi değildir şekeriniz. Takipte kalmanızda fayda var 🙂
Maya2022 mom1baby canım doktor tedbir amaçlı surekli ölçüm yaptırıp 1 hafta boyunca sonra degerlere göre diyet veya unsilin tedavisi baslatiyor mesela benimde sadece hamileligimi öğrendiğim gün 109 çıktı açlık doktor ertesi gün bi daha yaptı 114 çıktı sonra dahiliyeye gonderdi 1 hafta ölçüm yaptim diyetisyenle beraber sonra bana diyetle olur dedi şimdi diyetle düzene girince qrtik hiç ölçüm yaptirmiyo rahatladim bebekte gayet sağlıklı çok şükür kafana fazla takma biraz dikkat ettin mi gidiyor zaten kendiliginden
mom1baby Aryast çok teşekkür ederim takip önemli dediğiniz gibi. Her halukarda yediklerime dikkat etmem gerekiyor😅
minnakkurabiyelerim Aryast bu ben olabilir 3 aylık sekerim açlık sekerim fln hep normaldi yaptrmayacaktm aslnda sonra rutin kontrole gidince hadi 50 lik yapalm dedm ve sekerim çıktı. Sonra 100 lük yaptilar. Baya moralim bozuldu herseyi yemeye başladığım dönemde diyet yapmaya basladm 🙃
Aryast Bugün açlık 92ydi yine Tokluk: 111 ( 6 yeşil zeytin, birkaç dilim peynir, domates, bir yumurta, bugün tam buğday ekmeği yoktu azcık beyaz ekmek yedim 🫣)
Aryast minnakkurabiyelerim evet o yüzden maalesef rutin kontrollerde yapılan açlık, tokluk, üç aylık değer belirleyici olmuyor