Aryast minnakkurabiyelerim evet o yüzden maalesef rutin kontrollerde yapılan açlık, tokluk, üç aylık değer belirleyici olmuyor
Maya2022 momlife_7 canım zararı var mi bilmiyorum ama bazen benimde yükseliyor ama doktor sıkıntı yok dedi güzel ilerliyor dedi bebek te hiç gebelik şekeri varmis gibi değil o yüzden rahatız
momlife_7 Maya2022 aynen canım çok şükür ufaklardan birsey olmaz da çok yüksek çıkarsa sıkıntı bence rabbim göstermesin
Maya2022 cennetinsusu acıkınca bol bol ev yoğurdu yiyoruz çünkü hem şeker normale giriyor hemde gayet sağlıklı beslenmiş oluyoruz ben mesela haftalik 9 kilo yoğurt yiyorum hiçbir sıkıntımız yok
Maya2022 momlife_7 Amin inşallah canım kafana takma sadece yüksek çıkıncada moralini bozma rahat ol doktor bana dediki hatta pazartesi 1tokluk saatlik ölçüm önemli hamilelerde dedi ama dedi 2 saatte de eğer 130 altında değilse dedi sıkıntı olur dedi acliklarda dedi hergun 100 geçerse sıkıntı çıkıyor dedi 95 gecmesini istemiyoruz dedi qma dedi qrada yukselebiliyor dedi sıkıntı yok dedi o anki durumuna bağlı dedi strest olmus olabilirsin dedi fazla qc kalmış olabilirsin dedi akşam birseyi fazla kaçırmış olabilirsin dedi yani takma hayatı yaşa RABBİME EMANETLER İNŞALLAH BIRSEY OLMAZ
Maya2022 Aynenkanka canım ben en başından beri diyet yapiyorum ve kafaya çok takiyorum şimdi saldim kendimi herseyi yiyorum hiç yukselmiyor takınca daha yükseliyor bende farkettim onu inşallah birsey olmadan sağlıklı alıp buyuturuz ALLAH’IN İZNİYLE
Maya2022 mom1baby canım doktor tedbir amaçlı surekli ölçüm yaptırıp 1 hafta boyunca sonra degerlere göre diyet veya unsilin tedavisi baslatiyor mesela benimde sadece hamileligimi öğrendiğim gün 109 çıktı açlık doktor ertesi gün bi daha yaptı 114 çıktı sonra dahiliyeye gonderdi 1 hafta ölçüm yaptim diyetisyenle beraber sonra bana diyetle olur dedi şimdi diyetle düzene girince qrtik hiç ölçüm yaptirmiyo rahatladim bebekte gayet sağlıklı çok şükür kafana fazla takma biraz dikkat ettin mi gidiyor zaten kendiliginden
mom1baby Maya2022 valla benim doktorum hiç böyle bi şey yapmadı. Bi kere tok karnına kan verceksin dedi şekerim yüksek çıkınca da hemen ilaç verdi. Diyete de çok dikkat etceksin dedi. Ben kendisine biraz sinirlendim bir de özel muayenesi olan doktora gidiyorum. Dediğiniz gibi ilerlemek lazım araştırdığıma göre ilaç da bebeğe zararlıymış. Doktorumu bırakacağım sırf bu yüzden
Maya2022 mom1baby canim benim ilk doktorumda beni çok korkuttu çok fazla şey söyledi söylemek istemiyorum benim psikolojimi bozdu sizinde bozulmasin ama hemen onu bıraktım başka doktorla devam ediyorum çokta rahatim benim zaten 2.gebeligimin son ayindada böyle bir durum yasandi 8 9 ayda o zaman 202 cikmisti şekerim düşün çokta sağlıklı bir oğlum var suan 7 buçuk yaşında korkma fazlada kacirma sıkıntı yok
Maya2022 momlife_7 evet 140 gecmemesi gerekiyor ama arada kaçamak yapmaya izin var geçebiliyor ondan da zarar olmuyor yani hergun geçerse sıkıntı var 🥰🥰
Aryast Bir tabak bulgur pilavı Bir kase kuru fasulye, bir kase salata, bir kase yoğurt Tokluk: 111 ✓ Öğünleri dengeli yiyince daha az yükseltiyor gibi geliyor, misal sadece bulgur pilavını yiyince daha yüksek çıkıyor sanki 😅 alakası var mı bilmiyorum ama
minnakkurabiyelerim Aryast evet etkiliyor. Dengeli beslenince ani yükseliş ya da düşüş olmuyor. Glisemik indeks, sindirilme hızı gibi durumlar da etken 😊
AhuMtl Aryast olmaz mı ben dün akşam 4 kaşık yoğurt birbkepce mercimek çorbasi 1 kepcede kuru fasulye yedim 130 çıktı ve doymadım bile . Sonra bir kase daha yoğurt yedim olctukten sonra hemen düşmüştü. Bulgur da etkiliyo kuru fasulye de ama bazısında az bazısında çok çıkarıyor iste
ZeMur Elftksv ben meyveyi yoğurtla karıştırıp yiyorum günde iki kez. Şekerimi çok etkilemiyor o şekilde. Sütle denediğimde şekerim yükselmişti yoğurt daha iyi o yüzden
tarihcianne Elftksv bir bardak dolusu çilek yiyebilirsin. Önemli olan hangi saat diliminde yediğin ve yürüyüş. 21.00’dan önce tüket hatta 18.00’dan önce meyve tüket. Sınırlı ölçüde ama.
Elftksv Aryast öylede olmaz ki ama günlük c vitamini alman lazım ben günde iki tane kivi yiyorum birde kamkat meyvesi varya o şekeri dengeliyor deneyebilirsiniz
Aryast Elftksv benim su fazlalığı vardı aslında o dönem doktorum meyveyi tamamen kesmemi söylemişti, o dönemden beri korkudan kestim tamamen. Aslında şekerimi ne ölçüde etkiliyor ona göre ölçüp tüketmeye başlayabilirim biraz 🥲
Ahhshdbsb Bi kase mercimek çorbası 2tane haşlanmış tavuk baget Bi kase salata bi kase yoğurt Tokluk 107 çıktı kızlar
Ahhshdbsb Ayrıca benim endokrin doktorum her gün her öğün ölçüm yapma artık dedi şüpheye düştükçe veya merak edince ölçüyorum ben her gün ölçünce sanki daha stresli oluyor