Maya2022 Aryast Amin insallah RABBİM HEPIMIZI KURTARSIN İNŞALLAH tabiki yapiyorum doktor kontrol etme dedi ama ben genede kontrol ediyorum arada sırada 🥰🥰🥰
Aryast Kızlar etten,tavuktan sıkılan arkadaşlar için yeşil mercimek çok güzel alternatif bu arada. Benim şekerimi yükseltmiyor, yemek bulamadığımda direkt ona sığınıyorum 😅😅 doyurucu da
minnakkurabiyelerim Aryast et yerine 4 yk kurubaklagil yiyebilirsin dedi bana diyetisyen. Haftada 2 3 gün
ZeMur Aryast bnmde var şekerim 31.haftaya girdik bugün çok şükür. İki gündür biraz sinirlenecegim şeyler yaşadım sanırım o yüzden az biraz yüksek çıkmaya başladı. Sinir ve üzüntü de artıyor şekeri aman dikkat! Birde süt ile meyve tuket demişti doktorum süt ve portakal tukettigimde şekerim uçuyor 🤦 yoğurt daha iyi geliyor bana sütten
Aryast minnakkurabiyelerim evet onlar da protein açısından zengin, tüketebiliriz güvenle😅 sürekli et yemek sıkıcı
Neshmc Aynenkanka merhaba gebelikte sınır 130 mu 140 mı acaba bende yeni öğrendim gebelik şekerim olduğunu tam oturtamadım değerleri açlık ve tokluk sınırlarını, hepimiz için geçici Bi süreç olsun sağlıkla doğsun Bebeklerimiz inşallah 🌹
Aryast ZeMur evet stres çok etkiliyor maalesef şekeri, yoğurt ve ayran bana da sütten daha iyi geliyor. Gece baş ucuma ayran koyuyorum buradaki arkadaşların tavsiyesiyle o şekilde sabah açlık şekerini düşürmeye çalışıyorum siz de deneyebilirsiniz. 😅 Ben meyve tüketemiyorum korkumdan sadece elma yiyorum şimdilik
ZeMur Aryast bnmde sabah şekerlerim gün içindekinden yüksek ya da gün icindekiyke aynı cikiyor. Sanırım açlıktan gercekten
ZeMur Nilayyyy bnmde 146 çıkmıştı 50gramlik testte. 100gramliğı istediler onda da ilk ölçümler hep sınırın 10 birim üzerinde çıktı. Diyetisyenle devam ediyorum smdi. Bazen beni çok yoracak kadar yükseltiyor 140-150 bnm için çok yüksek oluyor mesela. Hemen vücudumda ağrılar kasılmalar başlıyor. Yani bizim için doğuma kadar dikkat etmek şart olmuş
Nilayyyy ZeMur dediğiniz gibi 100 mg lık OGTT verdiler bugün yükleme yaptırdım referans değerler 95-180-155-140 mış benim değerlerim 92-150-131-100 çıktı doktorum herhangi bir sıkıntı yok dedi bu durumla karşılaşanlar için bilgi vermek istedim. Ama yediklerimize çok dikkat etmeliyiz
Elenor17 Aynenkanka ya ben şeker yüklemesi yaptırdım 50 gr. Akşamdan aç gittim bayada bekledim açlık 56 geldi 1 saat sonraki tokluk 130 geldi.Birden baya bi yükselmiş gibi geldi sonucu daha dr gösteremedim sizce sıkıntı var mıdır bilgisi olan anneler?
Aynenkanka Akşam yemeği Açlık 77 1 küçük dilim tam buğday ekmeği 2 yk et sote 3 yk zeytinyağlı barbunya Yeşil salata 1 sb ayran 118 👍🏻
ZeMur Aryast ayranı deneyeceğim teşekkür ederim 🥰 çünkü iki gündür açlık şekerim de 95lerde çıkıyor malesef
Sevdagd Arkadaşlar ilk olarak bir şeker belirtisi gördünüz mü yada test sonucu mu gebelik şekeri olduğunu ögrendiniz
Aynenkanka Sevdagd bende hiç bir belirti yoktu, bedenen bir rahatsızlık hissetmiyordum, biraz hızlı gidiyordu kilo alımım ama ben görmemiş gibi yiyordum ona bağlıyorum. Yükleme testinden sonra ortaya çıktı bende.
Aryast Sevdagd benim bebek biraz önden gidiyordu ve suyu fazlaydı. Bundan dolayı şekerden şüphelendi doktorum
Jrhazar Aryast ölçümü hangi saat aralıklarıyla yapıyorsunuz gün içinde kaç defa ölçüyorsunuz? Aç karna ölçüm yapıyor musunuz. ? Banada evde cihazınla takip et denildide bende ögrenmek adına soruyorum 🙏🏻
Aryast Jrhazar ölçüme başladığım ilk hafta her öğünün öncesinde açlık şekerine bakıyordum ağzıma lokmayı koymamın üzerinden bir saat geçince de tokluk şekerine bakıyordum. Şu an daha az ölçüm yapıyorum, dahiliye her gün bir öğüne bak dedi mesela. Siz yeni başladığınız için sizin de sık ölçmeniz istenmiş olabilir
AhuMtl @Aryast @Maya2022 @Aynenkanka @ZeMur @minnakkurabiyelerim @momlife_7 gunaydinnn güzel anneler 😍 dün pek giremedim. Bugünde ölçüm günüm değerlerini paylaşacağım gün içerisinde de ölçüm verdikçe olduğu gibi paylaşırım merak edenlere örnek olur en azından 😇 Sabah 2 haşlnmis yumurta 2 çeri 5 zeytin ve 40 Gr peynir aç 85tok 98 4 doz da İnsülin var yemeden hemen önce
ZeMur AhuMtl gunaydiiin 🥰 bnmde aclik şekerim 95 çıktı üç gündür bunun altına inemiyorum 🤦 smdi kahvaltı yapicam bakalım sonrasında nasıl değişecek değerler
momlife_7 AhuMtl maşallah işte bu🙊😊🥰 Benim de sabah açlık: 96 Tokluk 118 çıktı Kahvaltı da 1 dilim peynir yedim ama biraz büyüktü ☺️ 2 dilim kepek ekmeği 3 tane çeri domates 7 tane zeytin , salatalık Çok şükür yavaş yavaş düzene giriyor ———————- Saat 12. De Sade kahve içtim ve o mucize çikolatadan yedim 🤣 1 saat sonra ölçtüm şekerim : 79 çıktı ♥️ okeeeyy