[bilinmeyen] kesinlikle katılıyorum olumlu düşünüp herseyin ustesinden gelelim insallah elbette sanci cekicez hic agrisiz olmayacagini hepimiz biliyoruz direnip güçlü olup alalim meleklerimizi kucagimiza insallah
Normal doğumdan korkanlar!!!!
Defnegeliyor amin inşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun
[bilinmeyen] kesinlikle katılıyorum olumlu düşünüp herseyin ustesinden gelelim insallah elbette sanci cekicez hic agrisiz olmayacagini hepimiz biliyoruz direnip güçlü olup alalim meleklerimizi kucagimiza insallah
Yarın itibariyle 37+0 olacağım ve aynı durum bende de var 😔 bir yandan normal olsun istiyorum bir yandan da delicesine korkuyorum. Rabbim hepimize bir avazda kurtulmayı, bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah 🙏🏻
[bilinmeyen] onu ayarlamak cok zor evde dogurmiyalim sonra😂😂
Nil korkmana gerek yok kendini cesaretlendir..Dua oku ben ikinciye normal doğum yapıcam inşallah Rabbimin izniyle..ben hiç korkmadım doğum yaparken bile Dua okudum dua ettim ....bol bol dua et ben yapa bilirim de zaten doğuma girdiğinde sadece bebeğini düşünüyo insan...
Defnegeliyor aynen canim dogumlar olacaknillaki ben diyorum icimde kalsin yasarim omur boyu ama nereye kadar bazen de diyorum ya ta adem ve havvadan beri gelmis bu dogum istr kimse dayanamasa boyle dogum mu olurdu rabbim dayanamicagimiz yuku yuklemez
[bilinmeyen] evet evde gecircrz 5 dk a inince sanci haztaneye gidin diyorlar ama mesela su geldi hemen gitmemiz lazimmis yinede bir dus alip gitmek mantikli imis
Nil arkadaşım sana söyleyeceğim tek şey İnstagram hesabın varsa eğer Gülten gökkuş u takip etmen. Emin’im korkularından eser kalmıcak inşallah🤗 ben bununla ilgili detaylı bir yazı paylaşmıştım ismime tıklayarak bunu görebilirsin. Paylaşımımı gören arkadaşlara çok faydası oldu ki onlarda bunu dile getirdi. İnşallah sanada faydası olur😊❤
ben 36/1 im bugun baştan beri normal doğuma heves ettim normal doğum yapmak o duyguyu tatmak istiyorum dedm hipnoz gibi hep motive ettim kendimi ama bebeğim ters sezeryan olucam 2 hafta falan kaldı. şimdi de sezeryan fikrine acısız doğum fikrine okadar alıştım ki dönerde normali beklerim diye korku sardı. 🙄
Shnern haklısın canım bende ilk başta nasıl yapacağımı anlamamıştım ama şöyle yap. Eline kalem defter al ve o nefes egzersizlerini yaz. Hangisinin ne zaman yapılacağını filan hepsini yaz. Sonra ona göre evde kendi kendine çalışmaya çalış. Mesela diyelim ki 4 6 11 egzersizleri. 11 olanı ıkınma olduğu zaman yapılacak bir nefes egzersizi. 4 ise kasılmalarının yani Doğum dalgalarının başladığı zaman yapılan bi egzersiz. 6 ise dalgaların arttığı zaman yapılan bir egzersiz. Birde üç mum bir tüy tekniği var. Aslında dediğim gibi takip edip bunları bi kenara yazıp evde uygularsan inşallah başarırsın ve aklında kalıcı olur😉🤗
semabrcn sizede bu konu hakkında birşey demek istiyorum☺ Ben 24+5 haftalığım. En başından beri normal Doğumdan korkuyordum ama sezeryanı da hiç istemiyodum çünkü zararlarını biliyodum hep benim hemde bebeğim için. Sonra araştırma içine girdim o kadar çok bilgi topladım ki kitaplardan internetten. Çok şükür şimdi normal Doğumdan hiç korkmuyorum hatta heyecanlıyım her anını yaşamak istiyorum. Hatta ismime tıklayıp sizinle paylaştığım bir yazı vardı ağrısız Doğum diye ona bakabilirsin. Velhasılı kelam bir ara bir yazı ilişti gözüme. Bir annenin bebeğide ters geliyormuş. Doktor çok önemli bu konuda demekki iyi bir doktor çıkmış ki babaya burada iş sana düşüyo demiş. Bebeğine sürekli komut vererek hadi bebeğim dön diyerek eliyle sürekli bunu yapıyormuş. Ve bebek olması gereken pozisyona gelmiş. Tabi buna bilimsel olarak ne denir bilinmez ama biz anneler şunu biliyoruz ki bebeğimiz bizi duyuyo hissediyo. Bunun adı olsa olsa manevi güç manevi destek olur. Çünkü anne bebek ilişkisi önemli olduğu kadar baba bebek ilişkiside oldukça önemli benim kendi kanaatimce🤗❤