Bsra_96 niye avrupadakiler saçını başını, vajinal doğumdan sonra vajina estetiği yapmaya Türkiye’ye geliyor o zaman narkoz dikiş ameliyat değil, doğum olunca mı zararlı ve keyfi oluyor. Herkesin bir bünyesi psikolojisi durumu var. Avrupada her şeye normal deyip bütün riskleri alıyorlar benim üç tane abim de yurtdışında eşleri vajinal doğum yaptı yengem ölüm döşeğine girdi 4 çocuğu annesiz kalacaktı yanlış damara iğne yaptılar belindeki atardamara zarar verdiler evet doğumu yaptı ama arkasından ameliyata aldılar falan. Türkiye’deki doktorlar riskleri önceden bilir, buna göre doğuma kadar verir. Özel hastanelerde tercihe bırakanlar vardır, burda da psikolojisi kaldıramayan kadınlar vardır herkes aynı olacak diye bişey yok. Ben cesaretiyim kuyruk kemiğim kırık ama doktorumla şans verdik bekliyoruz Allah nasip ederse vajinal doğum yapacağım, son dakika oğlumun veya benim sağlığıma engel olacak bir komplikasyon olursa sezaryenden asla çekinmediğimi de söyledim yine. doğum travmalarıyla insanların psikolojisini bozan Avrupa ebeleriyle bizim hekimlerimiz karşılaştırılamaz bile kusura bakmayın ☹️