alyabebek23 bana da 38. haftada yapti ve parmağını sokar sokmaz çok dar normal doğum mümkün değil değil be sezeryan tarihi verdi. Yapmaması biraz tuhaf
Çatı muayenesiii
alyabebek23 saçmalamış, 37 itibari ile yapması gerekir ki normal doğum yapamaz isen sezaryen günü versin . Özel mi devlet mi
Gulirmak bu nerden çıktı ?
alyabebek23 doğru olan zaten bu
Kızlar kontrole gelmistim. Sürpriz bir şekilde 4 cm açıklığık varmış. Doğuma aliniyorum.
alyabebek23 benim tam 37+1 de yaptı. Ne dar ne geniş dendi. Bildiğim kadarıyla 37. Haftadan itibaren yapılıyor. Ama doktorun tercihi tabiki ilk doğumlarda yapılıyormuş diye okumuştum bir yerde de
Cayvarmiya doktorumun yaptığı bu şekildeydi …
Cayvarmiya özel canım
ayseuarslan Allah yardımcın olsun canım
alyabebek23 şaşırdım
Senaykork doktorum banada aynısını dedi normal doğum yapsan bile epizyosuz olmaz dedi sizin nasıl geçti süreciniz 😔
seydannaryasi banada uygulandı canım baya ağrılı bır süreç oldu , çocuğu ayakta emziriyordum o derece , ama 5-6 gün sonra hafifledi
Sakın yaptırmayın zaten erken doğuma da sebep olabilir .birde sancı baslamadan yapılan çatı muanesi yanlış bilgi veriyor. Direk dar normal doğum olmaz vs denilmesi yanlış
alyabebek23 doğum anında bakiyolar aslında geç bakmaları iyi birşey çatı muanesi doğumu da başlata bilir ama kendi sancım gelsin kendin git diye bekliyolar ben 42 hafta da gittim haftam geldi diye doğuma aldı o anda çatı muanesi yaptı ondan önce yapmadi 4 cm açılmam vardı aslında bu iyi birşey doğum zamanında bakiyolar önceden bana hiç bakmadilar
Bazı doktorlar da çatı muayenesi saçma doğum anında genişleyrbilir boşuna yapmayın diyorlar. Doğum anında Bebek kanala giremiyırsa zaten o an sezaryen yapılır diyorlar. Birde çatıya bakılınca doğumu tetiklenenler de oluyor galiba o yüzden risk almak istemiyor belki bazı doktorlar.
alyabebek23 çok teşekkür ederim 💕