• DoğumSağlık
  • Gebelik şekeri olan anneler kaçıncı haftada doğum yaptınız

Ness0 ben almanya da kaliyorum canim almanya bu yönden cok farkli.. eger cocukda her hangi bi sorun yoksa suyu falan iyiyse o zaman bebegin kendisinin gelmesini bekliyorlar 40. haftaya kadar.. gelfi geldi gelmefi suni sanci alacagim o da gebelik sekerim var diye olmazsa yine en gec 42 haftaya kadar bekliyorlar bebegin kendisinin gelmesini 🤷🏻‍♀️sen sezeryan mi olacaksin? Burda cogunlukla normal dogum yaptiriyor doktorlar sezeryan sadece gerektikce..

Ness0 benimde var 39.haftada alacak bebeğimi yani şu an karın çevresi biraz önde gidiyor sadece 37.haftadayım kilosu 3,400 sezeryan olacağım ama ilki de sezeryan olduğu için .

Ness0 40+2 de doğum yaptım ama şekerime dikkat ediyordum ilacımı süreekli kullanıyodum tatlı yemiyodum bebeğimde kilolu doğmadı 3160 doğdu ve şekerle alakalı hiç sıkıntı olmadı öok şükür

_Gunes anladım canım orda nasıldır bilmiyorum burda da çok okudum erken aldıklarını bi tanıdığımın da şekeri vardı onunda 37 haftalıkken aldı ama bi sorun yoksa erken almanında bi mantığı yok tabi işte riske atmak istemiyolar sanırım burdakiler,, ben normal doğum yapıcam inşallah bi aksilik çıkmazsa doktor sezeryan yapalım gibi bişey demedi zaten şeker etkilememiş inşallah doğduktan sonrada bi sorun olmaz bazen solunum sıkıntısı çekebiliyorlarmış şekerden dolayı🥺

OzgeSrc doğum esnasında mı sezeryana döndünüz yoksa suyu fazlalaştığı için direkt sezeryana mı karar verildi

-Meyra canım ben çok zar zor uyuyorum niye bu kadar zorlandım uymakta bilmiyorum çok acıkıyorum yiyorum arada diyete uymadığım zamanda oldu ama şükür bebekte sıkıntı olmadı kilosunda suyunda hatta karnı 5 6 gün gerideydi

Ness0 hayir son ana kadar normal dogum icin direndiler 🙂 tehlikeli oldugunu bile bile.. kordonu onden gelince sezaryene alindim

Ness0 ufak tefek kaçamaklar oldu tabiki😊 ama 140 ın üstüne çıkmamasına dikkat etmek lazım. Sadece erken doğum, irilikte değil mesele iç organlarada zararı var😞 sağlıcakla kavuşun yavrunuza inşallah🤗

-Meyra evet solunum sıkıntısı falan olabiliyormuş ondan korkuyorum bende inşallah sağlıklı bi şekilde kucağıma alırımm🥺

Ness0 aynen canim insallah bi sikinti olmaz bende o yönden korkuyorum 🤲🏻

Gebelik şekeriniz geçti mi peki biri yazmıs ikinci çocuktan sonra kalıcı oluyo benim kaldı flan yazmış neye göre demiş anlamadm kesin mi yani bu😞

hatmu o belli olmuyor bazilarinda kaliyor bazilarinda kalmiyor acikcasi arkadasim 3 ay önce dogum yapti onun da vardi gebelik seker sonradan kalmadi sükür bakalim bende nasil olcak.. ama eger aileden genetik varsa cikma ihtimali gercekten cok yüksek oluyor..