• Doğum
  • Sezaryen ve refakatçi sorunu

Merhaba güzel anneler bir sorum var.
Ben yurtdışında yaşıyorum, sezaryen düşünüyorum. Doğumdan sonra yanımda eşimden başka kimse olmayacak. Benim gibi olup bebeğine kendi bakan var mı?
Burada bu soru soruluyor altına hep “ben tek başıma baktım sadece ilk hafta annem vardı o vardı bu vardı” zaten ilk hafta en zoru degil mi? O yuzden bastan sona kendi bakan annelere bu sorum. Ozellikle benim gibi bebek bakmanin b sinsen anlamayan tecrubesiz annelere :)

Dudumundo ben hep tek baktım canım hastane de dahil eşim vardı yanımda üç aylık oldu Allaha şükür sezeryan oldum Allah yardım ediyor hem daha iyi oluyokendi düzenini kuruyon karışan olmuyo biraz daha fazla yoruluyon ilk hafta yemeği eşin yaparsa ya da dışardan halledersen sorun olmaz

Dudumundo kızlar ben size umut olayım eşinize güveniyorsanız kimseye gerek yok kendim için diyeyim bir hafta da toparlandım yavaş yavaş normale döndüm eşiniz iyiyse hiç kimseye gerek yok

Dudumundo ilk hafta yanınızda gerçekten size yardımcı olucak biri olsa çok iyi olur ama böyle bir imkanınız yoksa eşiniz evle yemekle ilgilenir sizde çocukla bide şöyle düşünün ya yanınızda destek yetine köstek olan biri olsaydı o daha fena iyi tarafından bakmak lazım rabbim yardım ediyo merak etmeyin ☺️

Merveclnk hiç korkma eşine guveniyorsan hiç sorun olmaz bir haftaya Allah’ın izniyle toparlanırsın bende kaldım eşimle 3 gün yalnız harikaydı yemek de yapabiliyorsa eşin veya bir kaç gün dışardan yersiniz ben tarif ettim eşim yaptı sorun olmadı 😌😌

Soruyorumm yemekten temizlikten yana hiçbir endişem yok. Ben daha çok bebek bakımından korkuyorum. Boğazına süt kaçsa ne yapacağım, ters bir durum olsa ne yapacağım nasıl farkedeceğim vs öyle korkularım var.

Skpln4660b Allahtan eşime güveniyorum her konuda yardımcı şükürler olsun ki yemek bilmiyor ama tarif edince yapiyor ıspanak yemeği bile yaptı geçen ev konusunda yardımcı 15 gün izin alacak yanımda olacak 15 gün yeterli olur inşallah.

Dudumundo 8 sene önce devlet hastanesinde doğum yaptım 3 gece yattım sezaryen doğumdan sonra ve refakatçi alınmıyordu . Tek kaldım 3 gün kendim baktım uyutup ayağa kalkıp biraz yürüyüş yapıyordum gece hiç uyumuyordum bişey olursa diye . Ve ozaman 19 yaşındaydım Allah o gücü anneye veriyor sadece kendinizi duygusal olarak çok bırakmayın güçlü kalın ozaman gerçekten yapamayacağınız şey yok

Bebek doğduktan sonra o annelik iç güdüsü öyle bi işleniyorki bünyenize inanın misler gibi bakıyosunuz bebeğinize kimseye ihtiyaç kalmıyor hiç korkmanıza gerek yok :)

Benim ilk doğumumda kayınvaldem kaldığı halde gece uyandıramadım kızımı Bi sağa Bi sola dönüp emzirdim geçirdiğim en zor geceydi ama yavrumun kokusu bana öyle bir güç vermiştiki evee çıktıktan sonra da 1 gün kayınvaldem 5 gün annem kaldı onlar gittikten sonra eşimle ikimiz baktık o kadar rahattı ki korkmayın rabbim yardımcınız olsun hamileliğin tadını çıkarın 😘

Skpln4660b ay gayret verdiniz Allah razı olsun vallahi çok düşünüyorum bu konuyu çünkü. Sagolun bütün annelerimizin bebekleri sağlıkla gelsin inşallah 💐🌸

Dudumundo valla herkesin bebeği farklı 😁😁 sarılık olmuştu değeri 13 du ışığın altında yattı emzirdim eşim gazını çıkardı yatırdı hep böyleydi hastanede kayın validem baktı eve geldik namyi yaptırıp kendi başka şehirde oturuyor oraya gitti biz 3 gün eşimle yalnız kaldık , bebeğim huysuz değildi çok şükür ki emzirdim gazını aldık uyudu hep böyle devam etti esim izni bitmeye yakın yani bebeğim 10 gunlukken 8 saatlik yol gittik kaynanama bıraktı geldi o ben bir ay kaldım geri beni almaya geldi

Merveclnk bende çok düşünüyordum kaynanam doğuma geldi sağolsun çokta güzel ilgilendi ama eşimde yapabilirmiş devlette doğurdum eş almazlar diye düşündüm ama alabilirim demişlerdi neyse işte 2 gün hastanede kaldım 3. Gün eve geldik bir gün sonra kontrole götürdük kaynanam eşim ben kaynanam taşıdı bebeği o günü gitti onlar da biz 3 gün tek eşimle baktık yani eşim çok yardımcı oldu iki saatte bir uyandı beni kaldırdı yatağımdan bebeği verdi emzirdim sonra aldu gazını çıkardı onu yatırdı beni yatırdı Kendi yattı hep böyle devam etti bebeğim huysuz değildi hep uyuyordu çok şükür ☺️