• Gebelik
  • Muayene aralığı ne kadar olmalı?

Okyanus1 Evet benim çalıştığım hastanede de öyleydi sgk ile ilgili bir durum o ama bizim doktorun özel muayenehanesi var belki de o yüzden almıyor ikinci gidişimizde

gunel91 bana önlem amaçlı progestan kullandırıyor ama riskli bir durum yok diyor sizde sağlıkla vakti geldiğinde kavuşursunuz bebeğinize inşallah

Okyanus1 daha önce aşılama, tüp bebek, farklı tedavi yöntemleri denemiş ve 1 kimyasal gebelik geçirmiş biriyim. İlk 3 ay biraz sık göreceğim 3 aydan sonra az rahat bırakcam merak etme dedi doktorum. Şuan 8+2haftalığım. Doktorum 12 günde çağırıyor. Ama 10-12-15 gün arası kontrol günlerimi müsait oluşuma göre birlikte ayarlıyoruz.

Okyanus1 ilk haftalarda 3 haftada bir çağırıyordu 1 hafta sonra da kontrol sürem olduğu için çağırıyordu. 3. Aydan sonra ayda 1 çağırdı. Zaten ilaçlar da aylık oluyor bitince gidiyorum son haftalarda da zaten 3-4 günde bir ya da haftada bir nst bakar

1. Haftaya kadar 4 haftada 1 hatta çalışıp haftasonu gidebildiğim için 5. Haftada gittiğimde oldu . Şimdi 3 haftada bir gel dedi bakalım , 34 de gittiğinde ne zaman çağıracak . Sıkıntı yoksa gelmemi istemiyor doktorum sıkıntılı birşey olursada hep mesaj attım gitmem gereken birşey olursa çağırdı . Kan testlerini hep sağlık ocağında verdim doktoruma mesaj attım

Rabissssscee anladım canım inşallah her şey yolunda gider bende aşılama sonucu hamile kaldım belki benide o yüzden çağırıyordur

Dimplebubu sıkıntı yoksa bende ayda bir gidilmesi taraftarıyım bakalım gittiğimde konuşacağım sağlıkla doğsun bebeğiniz inşallah 🌸

Okyanus1 bende özelde takipliyim ayda bir çağırıyordu . Tabi hastane çalışanı olduğum için haftalık gidiyordum ama doktor ayda bir çağırırdı

Okyanus1 benim doktorum 3 haftada bir çağırıyordu artık son zamanlar dahada düşer herhalde arası zaten bana kalsa ben her hafta giderim 😂

Okyanus1 ilk 3 ay 2 haftada bir çağırdı. Riskim falan yoktu ama o sıklıkla görmek istedi. Sonraki 3 ay ayda 1 çağırdı. 31’de sonraki randevum artık 2 haftada bire düşecek. Son ayda haftada 1 olarak devam edecek. Ama bir sıkıntı olursa gidiyorum direkt

Okyanus1 ondandır kuzum bazı durumlarda sık görmek isteniyor. Tedaviyle olanlarda da aynı şekilde çünkü vücut bir nevi ilaçlar ile zorla gebeliğe hazırlanıyor. Doktorun en doğrusunu biliyordur. Bana kalsa ben haftada 2 3 güne bir gidip görmek isterim o derece tedirginim 😐

Okyanus1 ilk haftalarda kalp atışı duyulup bebek görünene kadar sık çağırıyorlar sonra aydan aya gidiliyor özelde bu şekilde ama devlete birşey diyemicem bilmiyorum

Okyanus1 özel takipliyim llk zamalar belli bir haftaya kadar benide 15 günde çağırıyordu sonra ayda gittim şimdi de son günler haftada gidiyorum 😊

Devlet takipliyim 32’ye kadar her ay çağırdı doktorum.
            32’den sonra 2 haftada bir + nst.

yani sürekli erken sıklıkla gitmek iyi degil cihazın sürekli karında durması kontrolde bile çok fazla tutulmamasını öneriyor doktor ultrasona bakarken

Okyanus1 ilk 12 hafta iki haftada bir gittim ikili testten sonra ayda bire çıktı, ben bana kalsa her hafta giderim 😀