Selmanur10 Gamzesnmz1 Evet benim kulagimada öyle geliyor ama babasının da fikri olmasını istedim ondan çok kararsız birsey ya ve zor 🙂
SaHil_Hayat papatyannaa belis eski Türk medeniyetlerin de kullanıyor bizde o yüzden pek bilinmiyor anlamları da aşkın ilk meyvesi diğer anlamı ise güzel,fevkalade
Papatya24 SaHil_Hayat Eski Türk medeniyetlerinde kullanıldığını nerden öğrendiniz acaba ben de bu konuyu düşünüyorum da edebiyatçı arkadaşıma sordum tarama sözlüğünde bulamadı ama kullanılmış olabilir harflerine bakılırsa Türkçe olma ihtimali var diyor ama tam bir dayanak bulamadık emin olsam benim de seçtiğim isim Belis olacak🥰
Aylnnaky Bizde Ayda beyla koyacağız kızımıza 🥰 Ayda geceyi aydınlatan ay ışığı demek Beyla ise ağırbaşlı anlamlarında
SaHil_Hayat papatyannaa tabi bulabilirseniz sevinirim ❤️ ama benim de araştırmama göre eski Türkçe ye dayanıyormuş gene de teşekkür ederim ☺ ❤️
papatyannaa SaHil_Hayat Ay bulamadım ya. İsim koyarken anlam konusuna çok takılıyorum herkes takılmıyor tabi ama ben koyduğum isimden emin olmak istiyorum. Kelime kökenli sözlükler var aslında oralardan emin olunabilir ama elimde mevcut değil malesef. Umarım anlami doğrudur çünkü bende çok beğenmiştim her ne kadar vazgeçsemde😊🙏
Tire35 cactuswoman01 kelime manası olarak en güzel anlamına geliyor bi yerde de ışık saçan nazlı güzel yazıyor
Ervadefne Benim kızımın ismi Erva Defne şimdiki de kız Neva,Efnan,ilay isminlerini çok beğeniyorum bakalım ne koyacağız
Alya09 Arasbebek-6 kendi ismim Alya olduğu için ona yakın isim düşünüyorum A ile başlayan yanına da E ile bşlayan isim iki isim düşünüyorum
SaHil_Hayat Papatya24 canım hamile kaldığım dan beri 5 aydır belis ismini araştırıyorum..üniversite de hocalarımla araştırdık elimizde belirli kaynaklar vardı. Keza internetten de aynı şekilde.. İsmin kökeni Türkçe Bu kadar araştırma sebebim de isim ve o ismin anlamı benim için çok önemli 🤭