Merhaba ben 6 haftalık hamileyim ev temizliği konusunda çok tedirginim bazı insanlardan sakın bişey yapma diye şeyler duyuyorum. Evi silip süpürmek bi zarar verirmi ki anlamadım. Siz nasıl yapıyorsunuz ?
Ev temizliği
EzgiAydnDuman yok canım merak etme yap ama zorlamadan kendını bende sen gibiydim sonra yapmaya başladım ev çok pisleniyor çünkü 🙂 Hiç korkma kendını zorlama ağır bişey kaldırmadığın sürece bişeycik olmaz canım
Handeaslan39 ay çok teşekkür ederim 😊 olmuyo ya pisleniyo ev göz görüncede duramıyor 😊
EzgiAydnDuman aynen öyle canım korkma kendını fazla yormadan yapabilirsin ağır bişey kaldırma ve uzanma yeter 🙂
EzgiAydnDuman kendini zorlamadıkça agır kaldırıp indirmedkçe sorun yok canım bende yaptım hala yapıyorum hemde her gün 😂
EzgiAydnDuman süpürgeyle iş yapma evini eşine söyle o süpürsün çünkü çekim gücü güçlü olduğu için görümcem öyle iki düşük yaptı şuan çok yenisin ve cok dikkat etmen lazım
Doktorun bana söylediği kendini yormafan.gunluk rutin işlerini yapabilirsin. Riskli bir.gebelik gecirmiyosun bu işler sana iyi bile gelir dedi. Ev bile taşıdım 😁 on haftalık gebeyim şimdi. Çok takmayın ağır yapmadığınız sürece hiçbir şey olmaz Rabbimin izniyle.
Ağır iş yapma bi de sık sık mola verip dinlen her gün biraz biraz yap eşin evdeyken yaparsan daha rahat olursun o da yardım eder ben öyle yapıyordum başlarda 3 ay dolunca kendim yapmaya başladım ama hala ağır iş yapmam😁
seymos
Bende şimdi yavaş yavaş yapmaya başladım yapmadan olmuyo maalesef 😊
Mine 1 oda süpürüp yarım saat oturuyorum 😂 biter inşallah 😁
EdaMinaKele ay teşekkür ederim valla içim rahatladı 😊
AliAysenurBuzdemir anladım zorlamamak lazım demekki 😊 sağlıkla doğsunlar inşallah 🙏🏻
EzgiAydnDuman bitiyor biraz uzun sürüyor ama 😂
EzgiAydnDuman canım evi silip süpürmek bişe yapmaz .tabi dikkat etmek lazım. ❗ Sadece evde halıların üzerini eşim süpürüyordu .oda süpürge halıyı kaldırıyor zorluyor diye . Yoksa günlük Rutin işleri yapmakta sıkıntı olur diye hiç duymadım . Dediğim gibi yani dikkat 💐
EzgiAydnDuman valla 6 haftalık hamileyken perde bile astım 😳 Sonra kalp atışlarını duydum ve ikiz olduğunu öğrendim. Sonra zaten bulantılarım yüzünden yatağa bağımlı yaşadım ama şimdi de yavaş yavaş süpürüp siliyorum ağır iş yapmıyorum. Zaten çabuk yoruluyorum
EzgiAydnDuman şimdi bol bol yap 6 7 aylık olunca yapılmıyor belin agriyor Bebek yoruluyor
EzgiAydnDuman 38. Haftadayım iş başa düşünce herrr anında yapıyorsun . Çok şükür yemeğimi temizliğimi hep kendim yaptım , ama yormadan dinlene dinlene yapıyorum , eğilirken bacakları açarak eğil hem spor yapmış olursun
Dikkatli yaptıktan sonra hiç sorun olmaz, başta eşimle beraber yapmıştık 2 kez fln evi eşim süpürdü. Şimdi kendim yapıorum ağır kaldırmamaya dikkat et, dikkatli ve dinlenerek yapabilirsin. Ani hareketlerden sakın. Süpürge yapma diyenler olmuştu bana da ağır kaldırma açısından galiba, kendini hırpalamadan yapabilirsin sorun olmaz.
EzgiAydnDuman yap ama mesela birgün süpür birgün sil birgün lavabo yıka ve bi odayı süpürdün azıcık otur dnlen öyle öyle snra bi bakmşsn hem yorlmazsn hemde rahat edrsn 😉
EzgiAydnDuman çok yorma kendni bende 10.haftamda baya kaptırmıstım kendmi temzlge daha sonra kanamam oldu doktor yormussun kendni dedi iki ay düsük riskyle uğrastm yap ama yavas yavas yap bnde temzlk takntısı var smdi rahatca yapyrm ama düsük rski coktan gecti btti