Olması gereken bilirubin değeri yenidoğan için 0-7 aralığında değil midir? Hatta 15 üstü fototerapi, 25 üstü kan değişimi yapılır diye biliyorum. 67 olan ne anlamadım?
Sarilikla ilgili bilgisi olan var mi?
Gnl35 İlk on beş günden sonra olan sarılık uzamış sarılık kabul ediliyor
Çeşitli nedenleri oluyor idrar yolu enfeksiyonu tiroid hastalıkları karaciğer enzimleri
Doktor böyle anlatmıştı bana
mikaa hangi değere bakıldı acaba 207 dediğiniz 20.7 mi çünkü bilüribin değeri öyle sonuç vermemesi gerekir. Çalıştığım hasstanede ilaçla hiç tedavi etmedik açıkcası ama bilüribin yani sarılık bebeklerin karaciğerlerinin tam gelişmediği için sarılığı yani bilüribin maddesinin vücuttan atılamaması, o yüzden ciltte sarı görünmesidir.
Rapunzelinanasi 6-7 olması gerekirken 20.7 mi çıktı?
Gulcanozzz bizim değer de 19 a çıktı ve fototerapi aldık. Ab0 uyuşmazlığı olmasına rağmen hiç ilaç kullanmadık 🤷🏻♀️
Rapunzelinanasi aynen ilaç bana da garip geldi, bizimde 17.6ydı doktor sırf bana güvendiği için yatırmamıştı yani yatıp fototerapi de alabilirdi o değerle sonradan düşürdük tabi🙄
bizim de 4.gün 19 çıktı 2 gün fototerapi aldı çıkışta değeri 10du. Ertesi gün tekrar baktırdik 12 oldu sonrasında yine takip ettik yukselisteydi sırayla 13.9- 13.5-13.2 geldi en son 26 günde cihazla bakıldı 10 çıktı. Sadece karaciğer enzimlerine bakıldı. Herhangi bir ilaç kullanılmadık. bizde de AB0 uyuşmazlığı var
Gnl35 bizim 40ında hala gözlerinde sarılık vardı 1 haftalıkken 16ydı kan alındı idrar testi yapıldı enfeksiyon kaynaklı olmadığı için 2 saat fototerapi aldı 14e düştü doktor sadece bol bol emzir kakadan atacak dedi 15 günlükken 13 çıktı daha da yükselmez erken düşürmeye bakalım dedi sonra geçti zaten
Burciin19 3 ay boyunca kan verip takip ettiniz mi
mikaa saatte bir emzir 2-3 saati bekleme yüksek baya
uraz_ve_annesi- evet bizimde enfeksiyon yok tiroidler normal bir sıkıntı yok. Sadece benimle AB0 uyumsuzluğu varmış o da etki eder dedi.
Gulcanozzz inşallah bende 28 aralığı bekliyorum. Çok şükür baska bir sorun yok enfeksiyon, tiroid gibi. Benimle AB0 kan uyuşmazlığı varmış sadece o etki edebilir dedi.
esradgn123 bu söylediklerinize bekildi hepsi normal sadece AB0 uyumsuzluğu varmış benimle.
Yagmur0509 evet üç ay sonunda sınırın altına düştü
Burciin19 anladımm.biz daha 1 aylığız 10larda hâlâ.