• Doğum
  • Sarilikla ilgili bilgisi olan var mi?

uraz_ve_annesi- canim yeni dogum yaptim bebegim 9 gunluk . Hastanedeyken bakilsmiti sarilik yoktu. 7 gunllukken kontrole goturdum kanda bilrubin en fazla 67 olmasi gerekirsen 207 cikti. Ilac yazdi iki tane. Internetde bakiyorum bebek sagir kor ve ya beyni zarar gore bilir yaziliyor. Bizim deger cok mu yuksek acaba bebegime bir sey olur mu? 3 saate bir falan uyaniyor emmek icin fazla emmeden geri uyuyor . Uykuya meyilli. Ama doyuyor galiba cunki 6-7 kez kaka yapiyor bi okadar da cisini yapiyor Burciin19 uraz_ve_annesi- _edakrsu22

mikaa sarılık değerimiz bizim çok yüksekti mavi ışık tedavisi gördük hiç ilaç yazmadı doktor o ilacı sarılık için yazdığına emin misiniz

Burciin19 evet canim sarilik icin yazdi. Ilac iceriginde karaciger icin falan oldugunu gordum. Isik tedavisi hic bahsetmedi

mikaa 3 saat çok fazla canım yenidogan bebeklerde uykuya aşırı meyilli oluyorlar benim bebeğim 2 gunlukken 10 du doktor 2 günlüğe göre normal dedi 10 gunlukken sarılık degeri 4 tu yani sarılık yoktu benim bebekte uykuya aşırı meyilliydi valla gündüzleri yarım saat 1 saatte bir emziriyordum geceleri 1.5 saatte bir boyle 10 gün emzirdim hep altını açtım uyandırdım ayağını gidikladim uyandırdım şuan 20 günlük kendi kendine saat başı uyanıyor acıkıyor ❤️

uraz_ve_annesi- merhaba bizimde suan uzamış sariliga çeviriyor galiba. 5. Gün 20 ile fototerapi aldi 12 saatte 12 ye düştü. 4 gün sonra 16 ya cikti. 2 gün sonra 13 e düştü. Doktor takip edelim dedi. 4 gün sonra tekrar gittik 15. Gün yine 13 cikti doktor muhtemelen uzamış sarılık olarak devam edecek. 15 gün sonra tekrar bakalım düşme olmazsa ileri tetkikler için sizi sevk ederiz dedi. Bunlar normal mii sizin bir bilginiz var mı?

Gnl35 bence normal fototerapi hızlı düşürüyor ve sonrasında çıkma hızını düşürüyor yani fototerapi sonrası bir iki değer yükselmesinde bi sorun yok tekrar düşer. Bizim 1.ayında bile 13tü ciltten bakılan uzamış sarılıktı kanda da direkt bilğribin değerine bakılmıştı sonradan düzeldi yani

mikaa benim kızımda da sarılık oluştu 1 haftalikken başladı göbek ve burun çevresinde uzamış sarılık olarak devam etti

Olması gereken bilirubin değeri yenidoğan için 0-7 aralığında değil midir? Hatta 15 üstü fototerapi, 25 üstü kan değişimi yapılır diye biliyorum. 67 olan ne anlamadım?

Gnl35 İlk on beş günden sonra olan sarılık uzamış sarılık kabul ediliyor
            Çeşitli nedenleri oluyor idrar yolu enfeksiyonu tiroid hastalıkları karaciğer enzimleri
            Doktor böyle anlatmıştı bana

mikaa hangi değere bakıldı acaba 207 dediğiniz 20.7 mi çünkü bilüribin değeri öyle sonuç vermemesi gerekir. Çalıştığım hasstanede ilaçla hiç tedavi etmedik açıkcası ama bilüribin yani sarılık bebeklerin karaciğerlerinin tam gelişmediği için sarılığı yani bilüribin maddesinin vücuttan atılamaması, o yüzden ciltte sarı görünmesidir.

Rapunzelinanasi aynen ilaç bana da garip geldi, bizimde 17.6ydı doktor sırf bana güvendiği için yatırmamıştı yani yatıp fototerapi de alabilirdi o değerle sonradan düşürdük tabi🙄

bizim de 4.gün 19 çıktı 2 gün fototerapi aldı çıkışta değeri 10du. Ertesi gün tekrar baktırdik 12 oldu sonrasında yine takip ettik yukselisteydi sırayla 13.9- 13.5-13.2 geldi en son 26 günde cihazla bakıldı 10 çıktı. Sadece karaciğer enzimlerine bakıldı. Herhangi bir ilaç kullanılmadık. bizde de AB0 uyuşmazlığı var

Gnl35 bizim 40ında hala gözlerinde sarılık vardı 1 haftalıkken 16ydı kan alındı idrar testi yapıldı enfeksiyon kaynaklı olmadığı için 2 saat fototerapi aldı 14e düştü doktor sadece bol bol emzir kakadan atacak dedi 15 günlükken 13 çıktı daha da yükselmez erken düşürmeye bakalım dedi sonra geçti zaten