sari-uggli-mehmet-aga diğer msjımda yazdığım gibi size diyecek Bi söz yok anlatmaya çalışıp kendimi asla yormaya niyetin yok sen neyi nasıl biliyorsan öyle yap herkesin hakkında hayırlısı olsun iyi günler 🤦

Dilarasil İsteseniz de istemeseniz de Rabbim onu vermiş Allah’ın verdiği cana kıymak nasıl bir düşüncedir? Aynı anda ikiz doğuranlar var nasıl yetebiliyorlar . Maddi dışında sizi zorlıcak bişi yok maddiyatta da Allah büyüktür elbet yardım edecektir kimse açıkta kalmamış bu zamana kadar hangi doğan bebek rızıksız hangi doğan bebek bezsiz, mamasız, kıyafetsiz kalmış . Öbür tarafta bunun vebali çok büyüktür ve Ölen birinin arkasindan isyan etmek kadar neden oldu neden hazir degilim gibi isyanlarda çok buyuk gunahtir . Allah’in rizasiyla gelmis bir cana neden denmez isyan edilme

Dilarasil senin içinde ikisinede bakacak güç var bunu bilmelisin ve rabbim yardım eder rızkınıda gönderir. Bir de bu uygulamada hamileler ve anneler kadar malesef evlat sahibi olamayan binbir sebepten dolayı üzüntü içinde günlerini geçiren Allaha dua eden çare arayan, bence burada kürtaj fikrini bu kadar rahat söyleyememelisin. Korunmanın bir çok yolu var senin ve eşinin ihmali yüzünden rabbimin verdiği cana kıyılmaz yapma.

sari-uggli-mehmet-aga kardeşim o zaman daha dikkatli olsaymış oldu her hatamızda bir kabahat bulalım. Siz yapın yapın kürtaja gidin o zaman. Kolay mı kendi hatası yüzünden bir cana kıymak.! Rabbim nasip eder verir o ayrı ama günümüz şartlarında daha dikkatli olunabilir kim cahil kim değil görüyoruz işte sayenizde. Kaçıncı devirde kaldık hey Allah’ım. Teknolojiği almış başını gidiyor din konusuna gelince böyle millet gözünü açıyor. Biraz teknolojiyi takip edin..!

Dilarasil 4 5 yaşına gelince tekrar hamile kalabilecegini nerden biliyorsun peki ? Bu gunahin , vebalin altına girme derim.

Dilarasil daha dikkatli korunabilirsiniz mesela? Doğumdan hemen sonra spiral taktırabilirdiniz? Biraz da kendi elimizde maalesef ama bunu hep gözardı ediyoruz. Kardeşim sen çoğunluk ne diyorsa onu yap arada 2 3 kişi bu zihniyette olan çıkacak elbet. Şeytana, nefsine uyma sakın. Bu dünyayı öyle böyle atlatırsın ama diğer taraf daha zor. Bunu biliyoruz ve buna göre yaşıyoruz. Seni da çok iyi anlıyorum psikolojini de ama ilk zamanlar bunlar olabilir ileride emin ol daha güzel olur bol bol dua et, edelim. Sen Rabbine yakışanı yap sana güveniyorum güzel kardeşim ❤️

Dilarasil rızkı var demekki gelmiş 3 kayıp yaşayan biri olarak söylüyorum vebal e girme

Dilarasil neden diğeri sizin evladınız değil mi ? Her doğan da 2 yaşına kadar annesini emmiyor. Mama var ek gıda var sütü gelmeyenler ne yapsın kahrolsun mu? Siz kararınızı bi nebze vermişsiniz zaten neden sorup milleti de üzüyorsunuz? Ne desek kâfi size sizin gibi düşünenlere cevap veriyorsunuz zaten tek yandaş bulmak için mi açtınız bu postu?

Humzee16 Nasıl daha dikkatli olabilir? Korunuyormuş. Napsın daha kask mı taksın sevişirken hayret bir şey. Belki prezervatifi yanlışlıkla yırttı tırnak değmesi gibi, doğru takamadı, ya da doğum kontrol hapını almasına rağmen hamile kaldı… İstemiyormuş işte, daha napsın. İstemediği için önlemini almış. Bu durumda '‘ama bak yine de oldu bence doğurmalısın, doğurmazsan SAĞLIKLI OLAN ÇOCUĞUNUN BAŞINA BİR HASTALIK GELEBİLİR’' diye insanları korkutmak hangi ahlaka sığar, nasıl bir vicdan bu. Allah bunu diyenleri çocuğuyla sınamasın umarım.

goncacan Niye konuyu değiştiriyorsun ki? Sana bir şey sordum. Umarım tek bir günahının bedeli çocuğundan çıkmaz….. hasta olur amansız hastalığa yakalanır aman dikkat et hareketlerine, düşüncelerine…. ne olur ne olmaz. sonra kendi kendine '‘ben başka bir kadına demiştim, benim başıma geldi’' deme.

Dilarasil Korunduğunuz halde olmuş vardır Rabbimin bir hikmeti iyi düşünün ve karar verin derim bu vebali kaldırabilecek misiniz vicdanınız rahat olacak mı hepsini çok iyi düşünün evet dünyaya getirdiginizde belki biraz yipranacaksinız yorulacaksiniz ama hepsi gelip geçici şeyler karar tabiki sizin fakat bu günaha girmeyin derim.

Dilarasil ilk 2 sene zor olsa da sonra iyi ki diyeceksiniz sabredin bir cana kıymayın. Kendiniz bakamama korkusundan çocuğa haksızlık edeceğiniz korkusundan yoldan geçen birini öldürür müydünüz karnınızda sizin bebeğiniz sizin canınız var nasıl kıyacaksınız? Öbür dünyada anne bencilliğin yüzünden benim canıma kıydın demeyecek mi o çocuk ?

sari-uggli-mehmet-aga ulan ne alakaa sizin beyniniz hormonlardan kaynakli kaybolmus heralde 😁 benim cocugumla gunahimla kadinin kurtaji ne alakaa

Dilarasil ah bunlar hep kolay cocuk kazanmaktan benim gibi tüp bebekle olsaydı böle konuşamazdın eğer şuanki cocouguna kıydıgında allah ya elindeki oğlunu aldıgında ne yapcan allahın sopası yok dern sularda yüzme bence düzgün korunaydın madem

sari-uggli-mehmet-aga ben öyle bir şey demedim farkındaysanız? Diğer çocuğunuza bişey olur diye onu Rabbim bilir. Ki diğer evladı neşe diğeri de o. Daha iyi nasıl korunabilir söyleyim. Madem o kadar istemiyordu kürtaj yapacak kadar prezervatifi tekrar tekrar kontrol edebilirdi. Doğumdan sonra hemen spiral taktırabilirdi. Demişsiniz ya kask mı taksın diye? Yapıp da kürtaj olacağına keşke taksaymış…

Normalde böyle cevap vermem ama nasıl bir akıl sendeki birde vicdansız biri değilim demişsin kolay çocuk sahibi olunca böyle düşünüyor insan demekki ben ne zorluklarla hamile kaldım ve bir çok kişi bu yolda ne kadar düşe kalka hamile kalan var iyi ki senin gibi kolay yoldan hamile kalmamisim ya senin gibi dusunursem Allah göster mesin buraya sorup bı nebze içini ferahlatms çabasına girme senin gibi aklı olmayan insan çok az burda Allah sana akıl versin fikir versin kalp versin vicdan versin bir insanın fikri neyse zikri de odur 5 dk lik zevk için neler düşünüyorsun birde demişsin ya diğer çocuğuma yetemezsem sen gibiler yetmesin zaten
          Rabbim sana hidayet versin bu gece senin için dua edeceğim