sari-uggli-mehmet-aga aynı şeyleri bende yazdım canım katılıyorum sana aldır aldırma demekte bize düşmez benim kızım 12 yaşında yeni hamileyim Hamd olsun durumumda iyiydi ama kızıma verdiğim maddi manevi herşeyi verebilmek adına bekledim korundum

Melike_nur53 Allah razı olsun canım kanseri yendik olduk tekrar edebilir dediler ama sonuna kadar tedavi için gideceğim rabbimden umut kesilmez

Dilarasil

Kızım 4,5 yaşında ve 1,5 yaşında da oğlum var. Ve 27 haftalık 3. Ye hamileyim. 🙃
Bizimkide sürpriz oldu belki 1 ay boyunca ağladım. Nasıl yapacam yanımda kimse yok diye. Annem kayınvalidem en az 10-12 saat uzaktalar bana.
Yetemem dedim, Allah var kürtaj olmayı düşünmedim ama o duruma geliyordum nerdeyse…
Sonra dedim ki ben bu çocuğu istemiyorum ama ya Rabbim beni evdeki çocuklarımla sınarsa ne yaparım..
Şimdi kabullendim, demekki yiyeceği ekmek varmış. Vardır bunda da bir hayır deyip artık heyecanla bekliyorum. 💙
Sen annesin, her şeyin üstesinden gelirsin, çocuğun/çocukların için de en güzel, en doğru kararı sen verirsin..
Ama etrafıma baktığımda eskilere baktığımda kürtaj olupta pişman olan çok…

Dilarasil ahh canım 11 aylık olucak oglum suan 15 haftalık hamileyim.. Benimde yardimci olacak kimsem yok ilk ögrendigimizde bizde şok geçirdik o gun,biz hic dusunmuyorduk cocuk daha.. uzuldum sonra dedim icimden ya ilk gebeligim ikiz olsa ne yapicaktim,allahin hikmetinden sual olmaz uzulmeyi birak allahin gucune gider dedim kendi kendime,kiyipta aldiramazsan ilerde ne diyeceksin yavruna biz seni aldirmayi dusunduk aldirmadikmi istenmeyen cocukmuydun diye aklimda dusuncelere daldim ve sonunda allah herseyin kolayligini verir allahin izni ile ikisi bir buyurler ikiz gibi dedim allahin veli nimeti bize dedik ve suan heycanla cinsiyetini ogrenmeyi bekliyorum.. Senin kararini etkilermi bilmiyorum ama herseyde bi hayir vardır allah en dogru zamani ayarlamistir diye dusunuyorum.. Uzulme kalbini ferah tut insallah kararindan pismanlik duymazsin 🙏🌼

Dilarasil bende ayni seyi yasiyorum suan 4 aylik bebegim var ve persembe hamile oldugunu ögrendim test yaptim haftaya doktora gideceegum piskoljkmen cok yiprsndim cok agliyorum cünki oglum emmiyor baska brsy almiyor cok korkuyorum 3 yasinda da bur kizim var cünku Cok dua ediyorum endiseleniyorum seni en iyi ben anlarim ama kürtaj da istemiyorum cok korkuyorum 😭 haftaya doktora gidecegim InsAllah dis gebelikdir cünki testin biri birden negative döndü ve kasik agrim vsr belki kimyasal veya dis gebelikdir INSALLAH öyledir Rabbim bana acisin 😭😭 o cana kiymak istemiyorum ..

sari-uggli-mehmet-aga işte tam olarak böyle düşündüğümden aklım ve vicdanım arasında kaldım inanın çok zor durumdayım ağlıyorum uyku uyumadım birşey yiyemedim sadece oğluma sarılıyorum o da hissetmiş gibi davranıyor.Çok üzülüyorum onu öğrendiğimizde çok sevinmiştik ama şu an kendime çok kızıyorum.Evet maddi tarafınızda düşünüyorum ikisi birarada büyür diyip onları yoksun bırakmak istemiyorum.Ki zaten bu zamanda çoğu şeyden zaten maruz kalıyoruz.Yarın randevum var herşeye yarın karar vereceğim.Desteğiniz ve beni anladığınız için teşekkür ederim.Ve asla bundan vazgeçersem oğlumun başına birşey gelir diye düşünmüyorum.Korunarak zaten birçok bebeğin dünyaya gelmesine engel olmuyor muyuz ? Birazda böyle düşünüyorum

Dilarasil Eğer sizin rızkınızda varsa; hani rızık rızık diyorlar ya; allah siz istediğiniz zaman da size verir. Yok olmazsa, benim rızkım bu kadarmış dersiniz. Ay böyle nasip, rızık konuşunca bana bi daral geldi ama sanırım bu şekil düşünüyorlar, mantıklı düşünelim konuşalım, psikolojik açıdan düşünelim, maddi olanakları düşünelim diye bir şey hiç yok, anca din-günah-rızık-nasip. yazık bu geri kalmışlığa.

goncacan Siz neden kadını bu şekilde manipule etmeye çalışıyorsunuz? Ne demek sağlıklı olan çocuğunuzun başına bir hastalık verirse? Neden korkutmaya çalışıyorsunuz? Her hasta olan çocuğun sebebi anne babasının günahları mı? Çocuklarımız hiç mi hasta olmayacak, başlarına gelen kötü şeyde başka bir şeyin acısı mı çıkmış oluyor? Siz insan değilsiniz böyle yorum yapılmaz. Hele ki şu an böyle bir üzüntü içinde olan kadına sırf
    karnındaki bebeği doğursun diye böyle yorum yapılmaz.

Dua edin sizin çocuğunuza bir şey olmasın, kimbilir hangi günahımın bedeli bu diye oturup düşünürsünüz. Hayatta bir tek kürtaj yok günah olan. Hayattaki günahlarınızla yüzleşip çocuğunuzun başına gelecek felaketi, hastalığı düşünmeye bırakıyorum sizi. Mesela bir arkadaşınız hakkında arkasından dedikodu yaptınız diye çocuğunuz sakat kalabilir mazallah? Veya hamileyken birinin kötülüğünü isterse içiniz, engelli bir bebek dünyaya getirebilirsiniz? Nasıl hissediliyormuş? bakalım biraz da siz düşünün iyi hissettiniz mi? oh ne güzel, süper hissetmişsinizdir işte. Sizin bu dilara denilen kadına yaptığınız da tam olarak bu, kalbi kara insanlar sizi…. kadını var olan bebeğiyle korkutmaya çalışıyorsunuz.

Dilarasil arkadaşım sen belli ki bilinçli birisin, şu yorum yazanların kafa yapısına, zihniyetine bi baksana… hiç sana bana hitap ediyor mu.. sen bence boşver burdaki yorumları, kendinle kal, eğrisi doğrusuyla düşün karar ver.

Emine_eymen küçümsediğim bir şey yok. her konuda iki gram düşünmeden, enini boyunu düşünmeden hem rızkı vardır diye, hem de var olan çocuğunuzun başına bir şey gelir '‘KORKUSUYLA’' (ne saçma bir düşünce) doğurulmasından yana olan sizlerin zihniyetini anlamıyorum. Allah benim rızkımı vermiş, bunu düşünmek size kalmadı, işinizi bakın.

sari-uggli-mehmet-aga öyle yapacağım kendimi dinleyeceğim biraz sakinleşmem gerek yarın doktor kontrolüm var herşeyi konuşacağım.Umarım ailem için doğru olanı yaparız.Desteğiniz için teşekkür ederim tekrar 🙏🏻

Dilarasil sakın yapma bende senin durumundayım 10 aylık oğlum vardı korunduğum Halle hatta zor gebe kalan biriyim ilaçlarla hamile kalıyordum,bir anda hamile olduğumu öğrendim emziriyordum miyomum vardı imkansız gibi birşey ama öğrendiğim an şoka gittim, direk doktra gittim aldırmak için ama doktor kalbinin attığını söyledi banada dinletti o an hasta sedyesinde ağladım 😞 kesin aldırmak istiyorum ne tesadüf ki benim aile doktorum izindeydi o donene kadar kararim degisti evet zor olacak cok yipranacagiz suan oglum 15 aylik ve ben 5 aylik gebeyim evet hallende korkuyorum onlara yetemiyecem

sari-uggli-mehmet-aga ben kotu bisey demedim ki siz ne anlatiyosunuz ben kurtaja karsi falanda değilim. İnsan tabiki bakabilcegi kadar dogurmali kolay karar verilecek bi konu degil sadece bende kurtaj düşündüm bu sebeplerdende vazgectim. Herkesin kendi hayati banane yani

sari-uggli-mehmet-aga diğer msjımda yazdığım gibi size diyecek Bi söz yok anlatmaya çalışıp kendimi asla yormaya niyetin yok sen neyi nasıl biliyorsan öyle yap herkesin hakkında hayırlısı olsun iyi günler 🤦

Dilarasil İsteseniz de istemeseniz de Rabbim onu vermiş Allah’ın verdiği cana kıymak nasıl bir düşüncedir? Aynı anda ikiz doğuranlar var nasıl yetebiliyorlar . Maddi dışında sizi zorlıcak bişi yok maddiyatta da Allah büyüktür elbet yardım edecektir kimse açıkta kalmamış bu zamana kadar hangi doğan bebek rızıksız hangi doğan bebek bezsiz, mamasız, kıyafetsiz kalmış . Öbür tarafta bunun vebali çok büyüktür ve Ölen birinin arkasindan isyan etmek kadar neden oldu neden hazir degilim gibi isyanlarda çok buyuk gunahtir . Allah’in rizasiyla gelmis bir cana neden denmez isyan edilme

Dilarasil senin içinde ikisinede bakacak güç var bunu bilmelisin ve rabbim yardım eder rızkınıda gönderir. Bir de bu uygulamada hamileler ve anneler kadar malesef evlat sahibi olamayan binbir sebepten dolayı üzüntü içinde günlerini geçiren Allaha dua eden çare arayan, bence burada kürtaj fikrini bu kadar rahat söyleyememelisin. Korunmanın bir çok yolu var senin ve eşinin ihmali yüzünden rabbimin verdiği cana kıyılmaz yapma.

sari-uggli-mehmet-aga kardeşim o zaman daha dikkatli olsaymış oldu her hatamızda bir kabahat bulalım. Siz yapın yapın kürtaja gidin o zaman. Kolay mı kendi hatası yüzünden bir cana kıymak.! Rabbim nasip eder verir o ayrı ama günümüz şartlarında daha dikkatli olunabilir kim cahil kim değil görüyoruz işte sayenizde. Kaçıncı devirde kaldık hey Allah’ım. Teknolojiği almış başını gidiyor din konusuna gelince böyle millet gözünü açıyor. Biraz teknolojiyi takip edin..!