-irem123- inanın yaşadığınız durumu hiç yaşamak istemem ve sizin adınıza çok çok üzüldüm.Kötü bir insan veya kötü bir anne değilim.Ben kendimi de düşünmüyorum.Bir anne olarak evlatlarıma yetebilecek miyim bu beni yiyip bitiriyor.inanın hiç kolay bir durum değil.Bugün öğrendim çok yeni çok zamansız.Çok farklı duygular yaşıyorum.Zamanla daha sakin daha mantıklı düşüneceğime inanıyorum.

Dilarasil erkenden sütten kesene gerek yok cnm araştır doktora sor nerde gördüysem kesmenize gerek yok diyor doktorlar oğlum 3 yaşında oldugu halde bende ilgilenemiycem yetemiycem diye çok dövündüm ama yetiyorsun yapıyorsun yani çünkü rabbim biz annelere o gücü vermiş anneyiz yaaa biz anneee şimdi varya inanki bak gerçekten oğlum kardeşine öle düşkünki kimseye ellettirmez benim kardeşim cnm kardeşim birtanem kardeşim zümram diyo kızımında abisine verdiği tepkinin tarifi yok paha biçilemez derecede güzeller kızım dün 5 aylık oldu abi kardeş çok güzeller senn minnoşlarda öle olacaklar çok güzeller yaa gerçekten bak🥰🥰🥰😍😍

Dilarasil Allah herşeyin en iyisini ve hayırlısı bilir demek ki sizin için hayırlı olan buymuş aldırma sakın öyle bi hata yapma asla şuan doğmuş olan çocugundan çıkar vebalı aldırdıgın için de bedel can bedeli ödemen gerekiyor dinimizde istersen bi hocayada sorup daha deyaylı öğren ama sana tavsiyem asla yapma bizde çocuk istiyoruz Rabbim ne zaman nasib ederse bak ne güzel sana nasib etmiş tövbe haşa Allah bilmiyor mu senin küçük çocugunun oldugunu onun var olmayıp ısteyene verim diyemez mi (Tövbe Yarabım) demek ki sizin için hayırlı olan bu belki şuan ki evladın hasta olacak doğacak kardeşinin birşeyine ihtiyac olacak şuankı çocugunun elbıselerıyle büyütürsün evet bılıyorum kolay degıl bezıydı mamasıydı ama veren Allah alan Allah sana tavsiyem asla yapma öyle bi hata

Naznaz

Humzee16 ne saçmalıyosun sen? Kıymet bilip bilmemekle ne alakası var kadın istemiyor işin sadece günah kısmına takılı kalmış artık anlayamıyo musun isteksiz bi annenin o çocuğa nasıl davranıcağını düşün kendi bunalımını onada yansıtacak herkes fikrini yazmış ben hanımefendiye selendim direkt sanane

Dilarasil bence böyle düşünme benimde ailem başka şehirde eşim 3 vardiye fabrikada çalışıyor.. bebeğim var 15 aylık ama şuan 34 haftalık hamileyim sezeryan doğum yaptım serklaj ameliyatı oldum 2 gebeliğimdede Kimseden destek fayda yok ama doğan nasibiyle doğar bebek arayıp bulamayan o kadar insan varki rabbimin hikmeti bu sana belki ⅘ sene sonra istediğinde olmayacak

Dilarasil kalbi olusmamissa günahı yok yani 2.3 haftalık ise ama değerinize göre şuan 7 haftalık filan olması lazım kalbi olusmustur büyük ihtimalle benim kızımda bir buçuk yaşında ve 15 haftalikta hamileyim üstelik ikinci filan degil4 uncu korunurken oldu nasil olduysa 6 ay oncesinde bir dusugm var o zaman isyan ettim sizin gbi olmayana versin Rabbim Allah’ım sen verdin sen al dedim 2 hafta sonra düşük yaptım düşük yapincada çok üzüldüm bu sefer sonrası 6 ay sonra yine hamile olduğumu öğrendim bu sefer herşeyin hayırlısı dedim yoluma baktım veren Rabbim bakma gücünude rizkinida veriyor aldırinca hayatı tepetaklak gelen çok insan gördüm maddi manevi çöken keşke diyen iyi düşünün taşının herşeyin hayırlısını dileyin isteyin herşey Rabbimden

Dilarasil

Ecegksu sız bence fıkır vermıyorsunuz resmne hanımefendıyı sacma sapan dusuncelerınızle gunaha tesvık edıyorsunuz ama inanın sıze laf anlatamıcammm 👍👍👍👏🏻👏🏻👏🏻bu sekılde devam edın 👍

Dilarasil erkenden sütten kesmenize filan gerekte yok bir arkadasim doğuma 2 ay kalana kadar emzirdi oğlunu bunları normal insanlarda düşünüyor hiç çocuğu olmayan yada buyuk çocuğu olanlar bile yetecekmiym korkusuna kapılıyor benim çocuklarımın arasında 6 şar yaş var hepsinde ayrı stres oldum mesela yetermiyim acaba diye kendimi yedim şükür hepsine yettimde hala yetiyorum veren Rabbimin varmış bir bildiği en küçüğü daha 1 buçuk yaşında 2 ye girecek ben doğum yapacağım mesela bende korkuyorum sizin gbi ama doğan büyüyor hemde hiç anlamadan göz açıp kapayan a kadar Arasi açık olan çocuklar hiç anlaşamıyor küçükler daha iyi anlaşıyor mesela birbirine yaşı yakın olanlar

Cgdm34 bunca insan yorum yapmış onların aksine farklı bi düşüncem olduğu için benimki battı değil mi insan oğlu işte kendinden farklı bir düşünceye saygı duyamıyor.. Sizde böyle devam edin benim bu yorumu yaparken istenmeyen çocuğa annelerin neler yaptığı o tviye çıkan eziyet edenler aklıma geldi bu yönde olmasın daha iyi diye düşünerek yazdım

Dilarasil yaparsınız merak etmeyin hiçbir anne karnına can düştükten sonra vicdansız kendi menfatine göre dusunemiyor biz erkekler gbi değiliz doğunca kucağımıza alınca bir bağ oluşmuyor bizim karnımıza düşünce o can, haberini alınca başlıyor anneligimz daha eminim 9 ay sonra iyiki diyeceksiniz hissettiklerniz o kadar normal ki büyük çocuğu olanlar bile bu devirde korkuyor dünyaya getirmeye ama yüce Rabbim bizlerden daha iyi bilir herşeyin hayırlısını herşeyin hayırlı vaktıni kalbinizi ferah tutun kafanızda kurup durmayin

Dilarasil sizin buraya yazma sebebinizinde kürtaj olduğunu düşünmuyorum ben bu fikirden uzaklaşmak için şuan kendinize tutunacak bir dal ve cesaret arayışındasiniz veren Rabbim rizkinida veriyor arkadaşım gücünude kudretinide Rabbim senden ne gelirse basım üstüne isyan etmek burun kıvırmak benim ne haddime veren sensin şükürler olsun deyin oturun daha bebek dünyaya gelmeden başlıyor rızkı yağmaya emin olun gucude doğuma kadar size herturl Rabbim verir bende çok sinirliyim eşimle sorunlarım vardı boşanma eşiğindeydim bebek haberi aldığımda Rabbim vermiş o kadar tedavi göreni varken bana istemeden korundugm halde vermiş vardır bir bildiği dedim

Dilarasil şuan onun da kalbi atıyor sizin bedeninizde ona kıymayın o da sizin bir parçanız nasibi varmış rabbim vermiş benim annem kız kardeşimi aldırmaya gidecekti randevu aldilar o gece rüyasında dikenli et koymuşlar önüne bunu yiyeceksin diye annem vazgeçti aldırmadı Allah sabrını rizkini verir günah olduğunu biliyorsunuz bunları düşünün bir

Dilarasil Allah sana onu nasip etti belki bebeğin küçük yetersiz kalacağını düşünüyorsun ama o doğunca oğlunuzla birlikte ikiz gibi büyüyecekler aralarında yaş farkı olmayacak uykusuz kalabilirsiniz çok şey değişebilir hayatınızda ama ikisi de birden büyüyecek ne kadar güzel birşey onun güzelliği Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın bir daha düşünün inanıyorum diliniz bunları söylese de kalbiniz bunu kabul etmez.

Dilarasil kusura bakma birisi sütten kesilecek diye diğerini tamamen doktorlara kestirme öldürüyorsun ya canım bak kusura bakma karnında ki yavruyu parçalayarak alacaklar. Kalp atışlarını duymadın mı sen bebeğinin lütfen gerçekten hoş bir şey değil birisini öldürmen ve o kişi senin bebeğinse. Karnında kinin de sana ihtiyacı var …

Benim 5 yaşındaki oğlum kanser tedavisi görüyor canım 3 senedir ve biz de kardeş düşünmüyorduk binde bir görülen bir hastalıkmış şimdi hamileliğimin 7. Ayındayız ilk öğrendiğim de çok ağladım oğlumla ilgilenemem dedim uzun süre düşündük allahın verdiğini Allah alır dedik kürtajdan vazgeçtik hamileliğim 3 aylık olmuştu oğlum için hastaneye gittiğimiz de doktorumuz bize bir kardeşi olmalı ilik nakli olabilir dedi. Anne baba olarak akrabalığımız olmadığı için bizim iliklerimizin uyumu azmış o gün anladım ki rabbim her şeyin en iyisini bilir sen sakın canını sıkma rızkı olmasa onun senin hayatın da bir önemi olmasa rabbim sana bu sıkıntıları üst üste vermez ben eğer kürtaj olsaydım rabbim in verdiği canı hiçe saymış olacaktım birde kendi bebeğime kıymış olacaktım belki o da beni 5 yaşındaki oğlumla daha çok imtihan edecekti

Bak güzel kardeşim , ağlıyor olman ne demek biliyormusun . Kürtaj asla istemiyorsun demek. İçindeminim evladın olduğunu çok iyi biliyorsun demek . Bizden de hayır yapma diyerek içini rahatlatmak istiyorsun .
        Ve evet yapma !!!
        Ben 13 yıllık evliyim 35 yaşında 3 aşılama onca tedavi ve 2. Tup bebek denemesiyle hamile kaldım çok şükür 7. Haftadayız daha. Histeroskopi ameliyatı neler neler. Ve üstelik obsesif kompulsif bozukluk hastasiyim 17 yaşından beri. Antidepresan içimini durdurduk elbette 2 aydır . Fiziksel ve ruhsal zorlaniyorum. Ama onca sene buarada kadınsak bir problem de yok Allah vermeyince vermiyor yani. Şimdi tek dilegim bebeğimi sağlıkla hayırlısıyla kucağıma almak. Yaşadığım korkunun tarifi yok . Yani demem o ki , içindeki korkuları sadece sen değil her kadın başka başka şekillerde yaşıyor.

Sen 4 yıl sonra hadi zamanı dersin de Allah verir mi bakalım. Hayat senin istediğim gibi gitmiyor .

Su an unutma sende doğurmak ona kavuşmak kokusunu çekmek istiyorsun amacın bizden bunu almak.

Sert yazanlarda lütfen anla. Hepimiz hamileyiz gelgit halindeyiz. Ve korku düşünceler sadece sende yok. Ben o kadar zor yollardan geçtim geçiyorum ki 7 ay nasıl geçer ya bisey olursa diye diye yazıyorum şuan mesela.

Dilarasil yazık gerçekten sizin kurtaj olmayı düşündüğünüz bebeğe senelerce hasret kalan insanlar var haa 11 aylık bebeğinin canina kıymisin ha karnindakine hiçbir farkı yok .

Dilarasil hayırlısı böyleymiş ve hamile kalmişsiniz, lütfen yapmayın.., gelen rızkıyla gelir, bu vebale girmeyin.. allah o gücü verir inanın… aklınızdan ömür boyu cıkmaz vicadani bir yük bu 😞😞😞

Dini açıdan zaten biliyorsunuz yazmışsınız günah diye, günah işlemek işlememek da kişisel bir hak bence o kısmı bizi ilgilendirmez. Yani çok aşırı tepki verenlere de aldırmayın kimbilir kendi ne günahlar işliyordur sanırsın püri pak. Senin yapman gereken mantıklı düşünmek. Bana sorarsan aldırmak için geçerli bir sebebiniz yok. Maddi olarak bakamam dememişsin, ikinciyi düşünmüyorum dememişsin. Tek sıkıntı aradaki yaş farkı. E o da çok korkutmasın seni doğana kadar baya büyümüş olucak 2 yaş az değil kreşe bile verebilirsin yarım gün de olsa. Mantık çerçevesinde de aldırmanı gerektiren bir durum yok gibi dolayısıyla. Ağlama tadını çıkarmaya bak kardeşim.