Bizzat arkadaşimda yaşadım yaninda doğuma girmistim kizin acilmasi gayet guzel ilerliyodu ve sancisida cok guzeldi hemsire geldi elinde serum bune dedi arkadasim hemsirede sadece destek amacli suni sanci vericez ufak dozda dedi. Arkadasim asla izin vermiyorum suan hersey gayet iyiyken neden takiyosunuz diye baya tepki gosterdi.bazen sadece takmak icin takiyolar
Sizce suni sancı almalı mıyım ?
Cnsukckk normalde zaten bebek iri olduğu için sezaryen dedi doktor ben normal istiyorum dedim o yüzden suni verelim açılma olmazsa alalım o zaman dedi ama arada kaldığım nokta suni sancıyı vermeden illaki çatı muayenesi yapacaklar hani 3-5 cm açılma varsa suni sancıyı zaten kabul edicem ama hiç yoksa hala 1 cm açılmayla duruyorsam riske girmeye değer mi 🤷♀️
Cagmer görümcem de aynısı oldu bebek 4 kilonun üzerinde diye sezeryanla almak istediler son haftalarda. 40. Haftada 5 kilo normal dogurdu bebeğini. Herkeste durum aynı değil risk varsa ertelemeyin ama risk yoksa kendi sancınızı beklemek en doğrusu. 1 haftada en fazla 4kilo olur ki ultrason her zaman dogru sonucu vermiyor kilo konusnda.
Cagmer İnşallah 🤲🏻🥰
Zeynepnisaa o değil 2 gündür ağrılarım var sanki çarşambaya kalmicak gibi duruyor. Sürekli vajinamda batmalar hissediyorum karnım taş gibi ve adet ağrısı çekiyorum sanki göğüs uçlarım sızlamaya başladı acaba doğum mu yaklaşıyor 🥺
Cagmer bende normal.yaptim. unutma annelerimiz zamanında çok daha iri.bebekler getirmiş dünyaya rabbim yardım ediyor catin açık olduktan sonra zaten kıkırdak bebekler o sürede Allah tarafından akıp geliyorlar bebeğim 3.150 di doğduğunda
Merveeemmm inşallah ben de normal yaparım 😊
Cagmer inşaAllah doğum sancınızdır bi avazda kurtulursunuz. Bol yürüyüş yapın ki sancılar sıklaşsın🤲🏻
Zeynepnisaa amin hepimize nasip olur inşallah🌸
Cagmer bende aynı dertten muzdarıp yanı 2cm de acıklıgım var kızım kanalda ama sancılarım gelmıyorkı acılmam ılerlesın. Sonrasında gecen hafta kontole gıttım catı muayenesınde yıne 2 cm de oldugumu benegın yukarı cıktıgını soledı nasıl oldu anlamadım asagıya ınermı onuda bılmıyorum gerckten butun egzersızdı yuryustu yapıyorum edıyorum doktorum pazartresı son eger bebek kanaldan cıktıysa sezeryan fıkrını dusunelım ama yok kanaldaysa hala sunı sancı verecem dedı 🤗yanı napacam bılemedım ustelık bana senı sezeryan yapmak ıstemıylrum normal dogum ıcın uygunsun bu yuzden bol yuruyus yap dedı yapıyorum bakalım nolacak
nurefsanakbulut Pendik Medipol normal doğum 6 falandı isteğe bağlı 9 bin zorunlu 7 küsür bir şeydi ama güncel fiyat hala aynı mı bilmiyorum pazartesi aramam lazım tekrardan
Cagmer suni işe yarayabilir bence suniyi dene canım. Öğlene kadar demiş zaten baktı açılmıyor suniyi çok çekmeden sezeryana gidersin. Bende suniyle doğum yaptım evet normal sancı gibi olmuyor ama sonrasında çabuk toparlıyorsun. Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım Allah bi avazda kurtarsın inşallah 🙏🥰
Cagmer Yani siz bilirsiniz de doktorum bende hiçbir belirti yokken 40+3de artik alalim suni sanciyla demisti.
1 cm açıklığım bile yoktu. Alttan ve koldan verdiler. Her saat başı 1cm açılıyordu taa ki suyumu patlatana kadar. Yani sırf 40 haftam diye dogum yaptirdi ve bebek de yukaridaydi daha hatta. 10 saat suni sancidan sonra (ki başta etki etmemisti) normal doğum yaptım. Çekilen acı zor ama dayanamayacak gibi değil. Hele onun sevabını bi bilseniz.. Sizinki iri bir bebekmiş kararı size ait ama kesi atıyorlar hani yine çıkamazsa. İnşallah doğumunuz güzel geçer 😊