Kızlar perşembe günü kontrolüm vardı haftam 38+6ydı nstye girdim sancı çıkmadı doktorum sancı olmadığı için çatı muayenesi yapmayacağını söyledi. Normal doğum için 40+5 falan bekleriz dedi sonra ultrasonla bebeğe baktı ve kilolu olduğunu söyledi 3800 gr dedi ve 4 ü geçer normal yapman zorlaşabilir dedi. Haftaya tekrar gel dedi ben de perşembe mi geleyim tekrardan dedim hayır çarşamba sabah erkenden sezaryen olacakmışsın gibi gel erkenden kahvaltını yap güzelce dedi. Ben de şaşırdım zorunlu sezaryen mı hocam dedim. İstersen öğlene kadar sana suni sancı veririz çok yormayız seni Baktık olmuyor sezaryene alırız cuma da taburcu ederim seni. O heyecanla doğru düzgün hiç bir şey soramadım. Sonradan eve geldim herkes madem sonu sezaryen niye suni sancı alıp kendine işlence ediyorsun falan dediler ben de arada kaldım çarşamba sabahı çatı muayenesinde açılma olmazsa suni sancıyı istemiyorum mu demeliyim ne yapmalıyım sizce ? (Bu arada normalle isteğe bağlı sezaryen arasında 3 bin lira fark var zorunlu sezaryen de 1 küsür var) yani benim durumum zorunlu mu isteğe bağlı mı olur akıl verin lütfen 🙏

Cagmer o her iki ihtimali de deneyeceğini söylemiş size. İlle de normal doğum olacak olmalı diyorsanız deneyeceğini olmazsa da sezeryan doğuma hazırlıklı olmanız gerektiğini belirtmiş

gokce66 yani suni sancıyı denemeli miyim 35. Haftamda 1 cm açıklık var sadece demişti sonrasında ilerleme olmadı 2 haftadır da çatı yapmadı doktor kararsız kaldım 🤷‍♀️

Cagmer bence suni sancıyi dene canm zaten açıklık kısa sürede kendini gösteriyor açıklık olmazsa sezaryen olursun öğlene kadar demiş en fazla 2 saat durdururlar seni zaten o şekilde eğer normal istiyor ve düşünüyorsan dene derim

Suni sancı denilen şey yapay oksitosin hormonudur yani kabaca aşk hormonudur. Suyun gelene kadar cinsel ilişkiyi arttır ve masajları var onları yapsın eşin sana bol bol, pilatesi yürüyüşü arttır. Hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı tüket, günlük 5000 adım atmaya özen göster, youtube’da bir sürü doğuma hazırlık videoları var onları yap. Bunları yaparsan Allahın izniyle açıklığın artar suni sancıya da gerek kalmaz

UysalSum yürüyüş ve pilates falan yapıyorum ama tık yok dediklerinizi deniyim tabi ama olduda açılma olmadı o güne kadar suni sancı almalı mıyım onda kararsızım iyi değil falan diyorlar

Cagmer doktorunuzla durumu enine boyuna görüşün, anne de bebek de gayet iyi ise suni sancı almadan bir süre beklenebilir zaten 40+5 demiş doktorunuz da başında

Cagmer Suni sancı değil de rahim ağzının hızlı açılmasını sağlayan fitil gibi bir şey varmış. Onu soyle doktora suni sancı dan daha rahatmis

UysalSum evet başta öyle dedi ama sonra bebeğin iri olduğunu görünce beklemek istemedi

Cagmer aynen bende ilk kez 4 sene önce duymuştum . Bayağı etkisi oluyormuş. Devlet hastanesinde filan var burda

Cagmer Ay gerçekten öyle ya 😂😂 hamileyken geçmek bilmez doğumdan sonra zaman koşarak uzaklaşıyor sanki

Bizzat arkadaşimda yaşadım yaninda doğuma girmistim kizin acilmasi gayet guzel ilerliyodu ve sancisida cok guzeldi hemsire geldi elinde serum bune dedi arkadasim hemsirede sadece destek amacli suni sanci vericez ufak dozda dedi. Arkadasim asla izin vermiyorum suan hersey gayet iyiyken neden takiyosunuz diye baya tepki gosterdi.bazen sadece takmak icin takiyolar