Suni sancı denilen şey yapay oksitosin hormonudur yani kabaca aşk hormonudur. Suyun gelene kadar cinsel ilişkiyi arttır ve masajları var onları yapsın eşin sana bol bol, pilatesi yürüyüşü arttır. Hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı tüket, günlük 5000 adım atmaya özen göster, youtube’da bir sürü doğuma hazırlık videoları var onları yap. Bunları yaparsan Allahın izniyle açıklığın artar suni sancıya da gerek kalmaz

UysalSum yürüyüş ve pilates falan yapıyorum ama tık yok dediklerinizi deniyim tabi ama olduda açılma olmadı o güne kadar suni sancı almalı mıyım onda kararsızım iyi değil falan diyorlar

Cagmer doktorunuzla durumu enine boyuna görüşün, anne de bebek de gayet iyi ise suni sancı almadan bir süre beklenebilir zaten 40+5 demiş doktorunuz da başında

Cagmer Suni sancı değil de rahim ağzının hızlı açılmasını sağlayan fitil gibi bir şey varmış. Onu soyle doktora suni sancı dan daha rahatmis

UysalSum evet başta öyle dedi ama sonra bebeğin iri olduğunu görünce beklemek istemedi

Cagmer aynen bende ilk kez 4 sene önce duymuştum . Bayağı etkisi oluyormuş. Devlet hastanesinde filan var burda

Cagmer Ay gerçekten öyle ya 😂😂 hamileyken geçmek bilmez doğumdan sonra zaman koşarak uzaklaşıyor sanki

Bizzat arkadaşimda yaşadım yaninda doğuma girmistim kizin acilmasi gayet guzel ilerliyodu ve sancisida cok guzeldi hemsire geldi elinde serum bune dedi arkadasim hemsirede sadece destek amacli suni sanci vericez ufak dozda dedi. Arkadasim asla izin vermiyorum suan hersey gayet iyiyken neden takiyosunuz diye baya tepki gosterdi.bazen sadece takmak icin takiyolar

Cnsukckk normalde zaten bebek iri olduğu için sezaryen dedi doktor ben normal istiyorum dedim o yüzden suni verelim açılma olmazsa alalım o zaman dedi ama arada kaldığım nokta suni sancıyı vermeden illaki çatı muayenesi yapacaklar hani 3-5 cm açılma varsa suni sancıyı zaten kabul edicem ama hiç yoksa hala 1 cm açılmayla duruyorsam riske girmeye değer mi 🤷‍♀️

Cagmer görümcem de aynısı oldu bebek 4 kilonun üzerinde diye sezeryanla almak istediler son haftalarda. 40. Haftada 5 kilo normal dogurdu bebeğini. Herkeste durum aynı değil risk varsa ertelemeyin ama risk yoksa kendi sancınızı beklemek en doğrusu. 1 haftada en fazla 4kilo olur ki ultrason her zaman dogru sonucu vermiyor kilo konusnda.

Zeynepnisaa o değil 2 gündür ağrılarım var sanki çarşambaya kalmicak gibi duruyor. Sürekli vajinamda batmalar hissediyorum karnım taş gibi ve adet ağrısı çekiyorum sanki göğüs uçlarım sızlamaya başladı acaba doğum mu yaklaşıyor 🥺

Cagmer bende normal.yaptim. unutma annelerimiz zamanında çok daha iri.bebekler getirmiş dünyaya rabbim yardım ediyor catin açık olduktan sonra zaten kıkırdak bebekler o sürede Allah tarafından akıp geliyorlar bebeğim 3.150 di doğduğunda