Doğumumun 36. Gününden herkese merhaba burada klişe olmuş bir laf ama evet herkes gibi bende acaba doğum hikayemi yazacak mıyım derken kendimi iyi hissettiğim bi anda yazma kararı verdim biraz uzun biraz ayrıntılı olacak şimdiden uyarayım 🤭

Hamileliğim boyunca çok aktif değildim ekstra yürüyüşler vs yapmadım ama evde kendi işlerimi kendim hallediyordum evim dubleks olduğu için gün içinde de inip çıkıyordum . 37. Haftamda yavaş yavaş regl sancıları vuruyordu ama buradan okuduğum ve araştırdığım kadarıyla bunların olması normaldi vücud kendini doğuma hazırlıyordu böyle sancıları yaşadığım zamanlar uzanıyor ve düzenli nefes alıp veriyordum geçiyordu bi kaç gün öncesinde de sarı jel gibi bi akıntı gelmişti ama enfeksiyon olduğu için çok önemsemedim ondan ötürüdür dedim fitil kullanmıştım fakat bu nişanmış . SAT a göre 38+2 de ultrasona göre 36+4 te kontrole gittim o gün eşim çalışıyordu normalde ama doktor çatı muayenesi yapıcam demişti bende içimde bir kuşku var nolur nolmaz sende işe gitme benim yanımda ol dedim ve gitmedi sabah uyandık kahvaltımızı yaptık duşa girecektim de neyse dedim evden çıkmadan da ilişki oldu ve çıktık arabaya bindiğimde yine bi rengl sancısı vurdu ama yine nefes alıp verdim düzenli ve geçti . Hastaneye vardık ödemeyi yaptım ödemeyi alan bayana muayene ücretleri arttığı için gülüp artık bi an önce doğurmam lazım dedim . Sonra sıram geldi odaya girdim doktorum Pınar Hanım nasılsın yağmur dedi bende yaşadığım sancılardan bahsettim önce ultrasonla baktı bebeğin kafası artık aşağıda dedi zaten çoktan doğum pozisyonundaydı kilosu 2800 falan dedi sonra sancıların da varmış bakalım dedi alttan elini soktu ama o anda bana bir sancı girdi karnım bir kasıldı anlatamam eşimde içerde perdenin diğer tarafında bizi duyuyor dedim off çok kötü ağrı giriyor doktorum demesin mi yağmur sen doğuruyorsun 5 cm açıklığın var sen nasıl ayakta duruyorsun böyle iyi gelmişsin koş hemen nst ye bugün yatış doğurursun dedi ama ben inanamıyorum nasıl yani diyorum sonra kanama oldu tabi doktor uyarınca eşimde panik oldu bi an doğuruyor mu gerçekten diyor çıktım odadan nst yi bekliyordum gidip kustum kusunca rahatladım kusma sebebi rahim ağzı açılırmış incelirmiş ondanmış eşim inanamıyor hala ki zaten ben hiç inanamıyorum 🙄 ben ailemle görüşmediğim için eşim kimi çağırayım ne yapalım şimdi sen doğuruyor musun diyor bana bende görümcemi aramasını söyledim sonra ben nst ye girdim ama uzanamıyorum ne zaman bitecek hadi bitsin hadi şunu sök diyorum kıza 😀 doktorum sonuçlara baktı evet yatış evraklarını eşin alsın dedi eşim onları yaparken dedim ablan gelince gidip çantaları al diye bi de nst ye girmeden önce ne cesaret diyorum ki beraber gidip çantaları alsak bi duşa mı girsem 😂😂 eşimin dediği yolda doğurmak istiyorsun sen 😂😂😂

Neyse ben odaya çıktım görümcem geldi sancılarım hissedilir boyutta artık beni doğum haneye götürdüler çatala çıktım doktorum geldi yağmur harikasın valla dedi ebem de aynı şekilde diyor sonra içimde tak diye bi ses hissettim doktora bi şey oldu bi şey patladı sanki dememle suyumun boşalması bir oldu foşur foşur sıcak bi su sonra beni temizlediler odama geri gönderdiler görümcem ve ben varız sonra kaynanamda geldi nst bağladılar sonra geldi ebem nst yi söktü bi baktı 7-8 cm olmuş hadi oturmuyorsun yatmıyorsun geziyorsun sancı geldikçe çöküyorsun dedi zaten uzanıp yatmak oturmak istemiyor insan dediği gibi yaptım zaten su patlayınca sancılar ciddi hissedilir bir hal aldı ve gittikçe aralık azaldı 5 4 3 2 1 dk da bir geldikçe çöktüm görümcem bana bi şeyler söylüyor ama sus diyorum ona kaynanam ağlıyor görüyorum ama hiç bi şey demiyorum o an hiç bi şey umrumda olmuyor eşim o an yanımda olsa dedim ama o da eve eşyaları çantaları almaya gitti yok neyse sonra görümcem hemşireye gidip sancıları baya sık geliyor bi bakar mısınız demiş ebem geldi baktı hadi kalk doğumhaneye dedi açıklığım 9 cm falan olmuş gittik yine doğumhaneye baktı orda iyice bebeğin kemiğini geçmemiş gel yerde çömel sancı geldikçe ıkın yer çekimi etkisiyle de bebeğin kemiği geçsin dedi dediği gibi yaptım ama öyle çömelmekte beni çok yordu başka bi ebe ile konuşmasını duydum diğeri inanamıyor ne çabuk doğuruyor falan diyor çünkü 12.30 13.00 gibi yatışım oldu saat 15.00 di sonra baktı tekrar biraz ilerlemiş kafasını görüyorum tekrar çökmek ister misin dedi yok dedim sancı geldikçe ıkınıyordum bağırıyorlar hadi yağmur hadi ıkın aferin diye neyse sonra doktorum geldi o an hissettim bebeğim geliyor az kaldı diye çok çok kuvvetli ıkındım bi anda rahatladım bi anda sancı bıçak gibi kesildi bi anda karnım indi ve 15.32 bebeğimin sesi o an dünyam değişti o an bende doğdum sanki gülme tuttu beni Allahım diyorum onu izliyorum çocuk doktoru incelerken ebem başıma geldi aferin sana dedi çak yaptık teşekkür ettim ona beni cesaretlendirdin sağol dedim çünkü bi ara beni sezaryana al demiştim 😃😃 o da bana asla geldi zaten demişti 😁😁 doktorum da o da acı eşiğin yüksek çok güzel bi doğum oldu normal doğuran senin gibi doğuracaksa doğursun diyor 😀😀 tabi bunu kendinize göre yorumlamayın her doğum farklı o arada doktorum ufak bi yırtığımın olduğunu 2-3 dikiş atacağını söyledi bi de kızlık zarın kanadı mı senin dedi evet dedim tam anlamıyla şimdi yırtıldı dedi şaşırdım iğne yaptı ve uyuşturup dikti sonra bebeğimi getirdiler yanak yanağaydık o anı ölümsüzleştirip ekiple selfi de çekildik ve odaya geçtim eşim o süreçte gelmiş ve odayı da süslemiş kapı süsü falan almış ben yaptırmamıştım görünce çok mutlu oldum 🥰 bebeğim 48 cm 2500 gr doğdu hastane çıkışı 2300 dü çok minikti korktum sonra bir gün Sonrası kontrolde kan şekeri düşüklüğü ve sarılık nedeniyle yatış yapıldı çok kötü günlerdi ama geçti .

Lohusalık benim için çok zor geçti toparladığımj düşünüyorum biraz dikişlerim de 1 haftaya düzeldi ama oturunca kalkmak kalınca oturmak zordu dayanilmayacak kadar değil tabi ki ..

Benim hikayem de bu işte

Damy_mom Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım 🤗 inş rabbim bizlere böyle kolay doğumlar nasip eder bizde yazarız senin gibi 🥰🥰

Damy_mom maşallah gülerek heyecanlanarak okudum ne mutlu size Rabbim analı babalı büyütsün bebeğinizi🥰🍀🤲🏻

Damy_mom maşaallah çok güzel bir doğum olmuş Rabbim anneli babalı büyütsün inşaallah bizede böyle kolay doğumlar nasip etsin 🤲🥰

Maşallah 🧿 Okurken öyle heyecanlandım ki sanki ben doğurdum burda 😅😅😅😅

Ben doğumdan çok korkuyorum 2 ay kaldı sayılır,inşallah böyle kolay br doğum olur. Sağlıklı, hayırlı büyütmek nasip olsun inşallah canım ❤️

burcukoksal hamileliğimin başından beri her iki doğum türünü de araştırdım ve sürece göre ikisine de okeyim dedim kendimi hazırladım asla doğumdan korkmuyorum çünkü tüm kadınlar bunu yaşıyor dedim ve bilinçli oldum bilinçli olmasaydım belki de süreç bu kadar hızlı ve düzenli ilerlemezdi sizde öyle olun ve dua edin 🙂 Doğum Kısa bi süreç ne kadar canınız acıyabilir öldür müyor düşünün . Asıl süreç bebeği kucağa alınca başlıyor anı anda yaşamak en güzeli şu an ana odaklanın

Damy_mom cok guzel ilk dafa hevesle okudum dogum hikayesini cok pozitivlik verdiniz bana. Hayirli ugurlu olsun saglignan buyutun bebisinizi 🙏

@“Damy_mom”#p2536359zaten dikiş atılacaksa neden normal doğuruyoruz anlamıyorum. Sezeryandan ne farkı var o zaman