El49 Hulyasezer Almanca olduğu için bişey anlamıyorum sistemleri çok ilginç sadece orta düzey yazıyor
caglayesil El49 benimde bebeğimin kalbinde parlaklık görüp down sendromu şüphesinden amniyosentez istendi ama riskli olduğu için yaptırmak istemedim. Bazı özel şirketler laboratuvarlar ücretli kan testi ile de yapıyor doktorumun önerisiyle kan testi yaptırdım riske girmedim ve temiz çıktı. İmkan varsa bunuda değerlendirebilirsiniz Allah yardımcınız olsun inşallah temiz çıkar 🙏
Roar-123 caglayesil merhaba . Sizinle aynı durumdayım . Bende de parlaklık var . Ben de fetal dna yaptırdım. Siz kaçıncı haftadasınız ? Parlaklık geçti mi ? Benim de kafam rahattı nipt yaptırdığım için fakat geçen forumlardan birinde nipt yaptırıp sonucuna güvenip amnıyo yaptırmayan birinin bebeğinin down sendromlu olduğunu okudum , çok üzüldüm ve tedirgin oldum . Şimdi acaba yüzde 1 lik ihtimali gözardı etmeyip amniyo mu yaptırsaydım diyorum . Sizin doktorunuz ne dıyor bu konuda ?
Evinru El49 9ay kalp parlklik deyip hamillgm tadını cikaramdm detaylı girdikden sonra sadce ihtimal soylmek zorundalar canını sıkma benyasadim
[silindi] El49 bizimde bu hafta ikili test vardi dr sordum onerir misiniz diye bu bi ihtimal dedi ikiki test down sendromu icin dedi bazen anneler oyle cikarsa aldirmak istedikleri icin yapiyoruz dedi bunun ciksada bi tedavisi vs yok sen dunyaya getireceksen her halükarda yaptirma dedi ha şöyle bir durumda var cogu kez bu testte yanilma payi oluyor olan anneye oluyor dogana kadar stres sıkıntı yasiyor zehir oluyor guzelim dokuz ayi dedi benim tanigim iki uc akrabada da cikti dogana kadar onlarda sıkıntı cekti hastalik olacakmi diye masallah ucunununde cocuklari cok saglikli doğdu
ebruserdal El49 Rabbım ne derse o olur sen bebeğini dusun içini de ferah tut Allahını izniyle sağlıklı bir şekilde kucağına alacaksın
Annebebek_33 El49 şu an ben de seninle aynı konumdayim ultrasonda her şey normal gelişimi güzel ve bana göre bi sıkıntı yok dedi doktor ama insan düşünmeden de edemiyor vercek misin peki amniyosentez
Seda99 Bende ikili test yaptırdım küçük bir risk çıktı dedi doktor . Sonuclari atsam anlayan var mi acaba aranızda
Seda99 Yaş riski : 1: 1005 Biyomikyasal trisomy 21 riski 1: 3034 Kombine trisomy 21 riski 1 : 10000 Trisomy 13/18 + NT 1: 10000 PAPP-A deger 1,18IU/L. Duzeltilmis MoM 0,43 fB-hCG deger 20,5ng/ml. Duzeltirmis MoM 0,51