deletedmom6295 beni ilk 21. Haftada aşı için ve rutin testleri yapmak için çağırdılar. 26. Haftama ve 8. Ayıma randevu verdi. Biri aşı diğeri tekrardan testler için. Yapmaları kontrol etmeleri gerekiyormuş omlarında. Bende zamanı gelen herkes çağrılacak.
Ben ayda bir kere gidiyorum idrarda enfeksiyon var mı diye bakıyorlar parmaktan kan alıyorlar sanırım şekere bakılıyor 20. Haftada da aşı olacakmış ebe her gittiğimde öteki ay için gün veriyor
deletedmom6295 beni ilk kayıttan sonra aradılar tahlil yapalım diye sonra tetanoz ilk doz ve 2.doz için aradılar bir de 25.hafta gibi tahlil bakalım bebeğin kalp atışlarını dinleyelim diye aradılar 36.haftaya giriyorum yarın bi daha arayan soran Yok
deletedmom6295 20. Haftada tetenozun ilk dozu için çağırdı 25. Haftafa ikinci doz için gittim 27. Haftada kontrole çağırdılar tansiyon kilo kalp atışı vs. Bu şekilde 30. Haftada tekrar kontrole gidicem kan flan da alıcaklar 28+1 haftalık olduk
Meli benim saglık ocagının baştan savma oldugu ilk kayıt yaptırmaya gittgmde belliydi. Doktora gidiosun nasıl olsa orda yaptrdgn tahlilleri getir biz dosyaya koyalım dediler.
Lucky o kadar olur mu canım ben şuan sağlık otağındayım 2 kez aşı için 3 kez kan testi için geldim
    deletedmom6295 istanbul göktürkte sağlık ocağı hiç aramadıkları gibi, ne vitamin ne hormon ilaçlarımın hiçbirisini yazdıramadım. Bir de 30 haftadır zofran türevlerini kullanıyorum. ilaçlar bütçeyi fena zorluyor..
    deletedmom6295 beni de çağırıyorlar düzenli olarak bu perşembe var kan idrar tahlili yapıyorlar kalbini dinliyorlar kiloya tansiyona bakıyorlar hatta asi zamanı annemin yanındaydım bı kaç kere aradılar asiniz var gelmediniz falan diye
      Her ay düzenli olarak çağırıyorlar ve kan ve idrar testi yapıyorlar tansiyona kiloma bakıyorlar bebeğin kalp atışına bakıyorlar olmam gereken aşı varsa vuruyorlar
      deletedmom6295 ilk zamanlar sadece bir kere arayıp nasıl olduğumu sordu hemşire,her ay kendim gidip tahlil istiyordum.
      Aşılara da kendim gittim çağırılmadan🙄
      Tetanoz sonrası hemşire birkaç defa mesaj atıp hem gebelik eğitimi hem de aylık tahlil,kilo ve tansiyon ölçümü için çağırdı.Kalp atışlarını da dinlemek istedi ama genelde dr kontrol haftama denk geldiği için istemedim.

Çok da ciddiye almıyorlar🤨 ki tahlillerinin de sıkıntılı olduğunu öğrenince bundan sonra devlette tahlil yaptırma kararı aldım.
      kalp atışını duyunca gitmiştim 17. haftada çağırdılar. tetanoz için rapel dozum olduğundan aşı yapılmadı. 28 de çağırdılar bugün gittim. bir de 35 te gidecekmişim. gebe eğitimi ve emzirme eğitimi verdiler. kan ilacı d vitamini falan ücretsiz veriliyormuş ama ben farklı marka kullandığım için almadım ihtiyacı olan başka hamişler yararlandın kullanmadıktan sonra alıp evde bekletmenin manası yok. bazı illerde süt yardımı yapılıyormuş burada da geçen sene her gebeye 24 litre süt vermişler ama bu sene yok. bir uygulama ya tüm yurtta yapılır yada hiç yapılmaz ben de bunu anlamıylrum doğrusu
      deletedmom6295 kuzum ile ilçeye göre değişiyor tabi ebene de bağlı herkes işini iyi yapmıyor benim ebemde mutlaka arar sorar tahlil için aşı için bizim ilçe güzel çalışıyor. Ama yeni taşındığım yer öyle değilmiş o yüzden buraya aldırmadım. Sonuçta takip edilmesi de güzel bşy diye düşünüyorum. Uzak olmasına rağmen eşim bile koşa koşa gelip götürüyor 😇
        Gulcag geçen kontrolde tahlil yapmışlardı bu kontrolde tahlillerim olduğu için değerlerini alıp bir de kalp atışı dinlediler o kadar. sözlü emzirme eğitimi verildi ama bence saçma bir eğitimdi 10 dk da yaptık mı yaptık tarzında maket yok örnek resim yok video slayt yok
          İlk kayda siz mi gittiniz saglık ocağına ben hamileyim diyerek?
            deletedmom6295 beni çağırmasını beklemiyorum 2 haftaya gidip bi kan veriyorum. Her hafta gidip 3 kez şeker verdim. Riskli gebeliğim var dedim ve sağolsunlar yardımcı oluyorlar.
            deletedmom6295 Ay kuzum o kadarının bilmiyorum yalan olur ama ben ebemden çok memnunum Odası özellikle çoçuk bölümü en güzel olan ebe çok dikkatli makette gördüm sanki her gittiğimde dergi verir mutlaka. Bilemiyorum ki. Ama emzirme Doğum yaptığını hastanede bire bir veriliyor kuzenim yeni doğum yaptı özel ebe geldi herşeyi Detaylı anlattı bırakmadı 2 saatte bitmiş geldi tekrar tekrar gösterdi.
            deletedmom6295 en son geçen hafta çağırdı bir sonraki kntol aralıkta dedi zaten aralıktan sonra doğum var çsğırsada olur çağırmasada ben anlamadım sağlık ocağını beni toplamda 3 kere çağırdılar bütün gebe pilim boyunca nasıl takip sistemleri var ben çözemedim açıkçası😨muayne olduğum hastanede kan vermeye karar verdim böylecs uğramamış olurum