Semali1 ben ilk kaybimdan sonra genetik testlerimi yaptirdim, 12. Haftada kalp durmasi ile kaybetmistim bebegimi, tum testlerim temiz cikti sadece trombofili panelinde bir genimde heterozigot pohtilasma vardi ilk gebelikle olabiliyormus zaten normal karsilaniyor kayiplar ne yazik ki , ikincide Aşkın hoca hem oksapar igne hem de ecoprin kullandirdi, cok sukur kalp durmasi yasamadik fakat o gebeligimde de trizomi 18 teshisi koyuldu ve 19. Haftada gebeligim sonlandirildi. Trizomi 18 zaten genetik bir kokeni olabilecek bir hastalik degil tamamen rastlantisal. O yuzden aslinda bu gebeligimde riskli degilim yani kayiplarimin sebebi belli oldugu icin fakat daha sıkı bir takip istedigim icin perinatolog arastirdim. Yani ben sonraki surecte dosya olusturmak adina yapilan tahlilleri istedigimde gebelik rutinimde bile hicbir sey bakilmadigini gordum, ne vitamin ne mineral ne tsh hicbir sey.. yalnizca toxoplazma rubella vs o hastaliklara bakilmisti bu da beni acikcasi baska bir doktor bulmaya yoneltti. Askin hocayi cok seviyorum. Cok kiymetli. Cunkj hala da bir sey sormak icin yazsam cevap verir. Fakat gebelik biraz daha ozel bir takip gerektiren bir durum bence. Su anki doktorumdan da cok memnunum cok sukur sıkıntısız bir gebelik geciriyorum. Ama ilk gittigim anda aclik sekerim dahil tum degerlerime bakti ve ömrümce asla sorun yasamadigim tiroidle ilgili sorunum oldugu goruldu. Ozellikle gebelikte belirli bir duzeyin uzerine cikmasi istenmiyormus mesela ve bu yuzden ilac kullaniyorum ve ayda bir tekrar test veriyorum ilac dozunu ayarlamak adina. Yani eger iki kaybiniz varsa mutlaka perinatolog destegi alin, sizin durumunuz benimkinden farkli o yuzden sizin de yaptirmaniz gereken farkli testler varsa zaten doktorunuz bilgilendirecektir. Ben eylul ayinda aldim paket fiyati 15bin tl idi. Fakat mutlaka degismistir guncel fiyatini bilmiyorum maalesef