• Doğum
  • Her hastane sonrası tartışma

TugbaKE Annem geldi ama yarın gidecek. Eşim de beni tehdit ediyor , canımı sıkma istersem pazartesi gelirim diyor.

TugbaKE her konuda eşinle duygunu paylaşmak ve eşinin de seninle duygusunu paylaşmaya teşvik etmek yardımcı olabilir canım. Mesela eşinden tepkili bir biçimde erkek bebek olmasını istediğini duyduğunda ( geçmiş olumsuz öykülerini göz önünde bulundurark )” evet erkek bebek beni de çok mutlu ederdi ama şu an sağlıklı bir kız bebeğimiz olduğu için de çok mutluyum ve heyecanlıyım benimle mutluluğumu birazcık paylaşmanı istiyorum” şeklinde bir konuşma gerçekleştirirsen istikrarlıca (ve bu her konuda gecerli) eşinin yavaş yavaş sakinleştiğini ve anlayışlı olacağını görebilirsin. Burada önemli olan duyguların ( öfkeliyim, korkuyorum, heyecanlıyım, tiksindim gb) açık ve net bir dille belirtilmesidir. İlişkilerde iletişim ve duygu paylaşımı sağlıklı evlilikler açısından çok çok önemlidir 🙂 Bir psikolog olarak nacizane önerimdir deneyin etkisi muazzam olacak ..umarım bebeğinizi sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınz 🙂

Az çok okudum yazılanları eşlerinizin kıymetini bilin kızlar sizi azarlayan insanlara müsemma gösterin demiyorum sadece durduk yere kavga çıkarmayın 2 aydır eşimi göremiyorum askeri personel kendisi doğuda şuan operasyonda ödüm gidiyor bir şey olacak ona diye şükredin yanlarınızdalar her anı birlikte yaşayabiliyorken keyfini çıkarın ikinizin can parçası yeşeriyor bundan güzel şey mi var👍🏻 bebek yapabildiğinize göre kötü insanlar değillerdir şahsen öyle bir insana ben cocuk vermez hatta evlenmezdim🤗 kıssadan hisse mutlu olmaya bakın mutsuz olmak en kolayı 🙏🏻

Naznaz kesinlikle katılıyorum benim eşimde biraz düşüncesiz ortalığı dağıtır ayağına yemek meyve ister her dediğini yaparım ama yinede yaranamıyorsun bide evimiz 3 katlı tripleks aşağı yukarı çıkmaktan bıktım temizliği ayrı bir dert zaten bazen kızıyorum böyle anlayışsız olduğu için ama sonra kendime kızıyorum yinede nolursa olsun yanımda şükretmem gerekiyor ne hayatlar var eşleri ölüyor ne zorlunlar çekiyor diye vicdan yapıyorum ağlıyorum korkuyorum ona bişey olursa diye nolursa olsun kıymetini bilelim 😍

gbza öyle acımasız davranıyorsa çokta yüz vermeyin de durduk yere de kavga çıkarmayın naçizane fikrim 🤗 diyorum ya cocuk veriyorsunuz canınıza canını almışsınız demek ki kötü adamlar değiller eşim benim huzurumdur burada olsa keşke ormana sahile yürüyüşe gitsek, film koyup izlesek,bir yerlere kaçsak, bu süreci birlikte yaşasak hiç bir anını kaçırmasa keşke diyorum şuan o kadar tehlikeli bir yerde ki onu kaybetme korkusu bile yetiyor bana o yüzden kıymetlerini bilin eşlerinizin oda sizinkini bilecek tabi..

Naznaz duyuyorum çoğu kişiden yok yemeğimi yapıyor temizlik yapıyor falan diye ben zaten öyle şeyler beklemiyorum ondan ama oda aşırı anlayışsız ilk hamileliğimi öğrendiğimden beri yemeğimide yapıyorum temizliğimide çok şükür ama onda rağmen te 3. Kata tepsiyle yemek taşıyorum ona meyve taşıyorum yinede yok yani

gbza o da abartmış yani ne diye böyle davranıyor ağır stresli bir işi mi var ezdirme kendini canım benim lafım çok küçücük seylere kavga çıkarmakla alakalıydı eşin kabalık ediyor keşke karşına alıp güçlü bir duruşla anlatsan yoruluyorum böyle davranman beni kırıyor diye.. Tatlı dille yola gelmeyecek insan yoktur inan..

• gbza bunu yanıtladı.

TugbaKE ama eşin senin üzerine neden gelıyor . Ya da ilk kim sorun çıkartıyor . Stresten yine aynısı olursa . Rahat ol lütfen

Naznaz gerçekten çok zor bit süreç allah herkesin yardımcısı olsun artık kabullendim 5 aydır bazen dayanamayıp ağlıyorum sonra kızım anlıyormuş gibi tekme atıyor hemen ağlama üzülme der gibi çok büyük bir mucize gerçekten

Sanırım bu isin seninle degil hormonlarla alakalı oldugunu ve bunun gecici bir durum oldugunu once kendin anlaman lazım.Esin aynı adam sadece hormonların atarlı🙂)Benim esim cok anlayıslı Allaha sukur.ilk 3 ay cok korkunctu gercekten.ben de gurbetteyim ve bir gece esimle sacma bir sebepten kavga cıkarıp 3 gun boyuncada kavga ettim.Hatta bosanalım falan dedigimi hatırlıyorum.manyaklıga bak..Nasıl pisman oldum anlatamam. esim butun bu kavgaların uzerine en sevdigim tatlıyı alıp barıssak mı acaba diye gelmesin mi? nasıl uzuldum nasıl kızdm kendime.Sadece bagırma ya da kızgınlık hıssi geldiginde ortadan kaybolun.ya da esinize bana yine geliyorlar biraz konusmayalım deyin. Biz oyle atlattık.3.trimestera girdigimde bıcak gibi kesildi bu his Allahıma sukur...

Clover galiba hormonlar beni ele geçirmiş hamileliğimi bile algılamıyorum galiba bilmiyorum kaybetme korkusu olduğu için algım bebekten çok eşimde galiba size nerde ne yapıyor o yüzden patlıyorum.bn romatizma hastasıyım ve açığa çıktığı süreç kötüydü ve tedavi sürecinde her hastaneye gittiğimizde aşkımız yeniden doğardı gözümün içine bakışı bile farklı olurdu.bu bizim aşk meyvemiz bunda daha fazla olması gerekmiyor mu fazla şey mi yüklüyorum eşime anlamıyorum çözemiyorum yada biri onu hormanlarıma susması gerektiğini söylemeli😞

snurc aslında bazen içindekileri fazla paylaşıp beklenilen tepkiyi alamamaktan oluyo bu durum.keşke o sakinliği koruyup istediklerimi anlatsam hemen parlayıp kurduğum cümleler daha kötü yapıyo

Busranagme demi o kısımları düşünmeli yine kaybedersek beni idare etmeli gerginliğimi anlamalı

LittleMan canım kardeşim İmtihanın ağırmış gerçekten Allah yaptıklarının mükafatını verecektir inşAllah üzülme hiçbir dert kalıcı değil Rabbim evlatlarını bağışlasın kimse senden değerli değil unutma

Erkeklerin yapısı kadınlardan farklı hatta sorunlulukları da farklı.Benim esim bana karsı cok anlayıslı oldugu icin de belki ekstra bisey yapmasını beklemiyorum bilmiyorum.Ama benim anlık gelgitleri mi tatmin etmesini istemekten cok baba olmanin bilinciylr islerine daha cok yogunlasıp ailemizin gelecegi icin savasmasını daha cok umursuyorum.belki siZin esiniz de cok stresslidir ve kendine gote kacıs yolları bulmaya calısıyordut. Bence siz hamileliginizi kendinize ayırabileceginiz en guzel zaman olarak dusunun hele calısmıyorsanız.o bana bunu yaptı bu soyle davrandılarla vaktinizi harcamak yerine kendinize ve bebeginize yatırım yapın.siz rahatlayınca goreceksiniz esiniz de rahatlayacak.Aranızda sevgi kadının eslerine olan yaklasımı belirliyor herseyi...

TugbaKE bak bacım bende gurbetteyim yakın arkadaş lar la falan gidiyorum kocamla git mem ona uymuo gidelim Gaye’ye güzel hiç yalnız hissetmiyorum benim de hiç kimsem yok

TugbaKE canım benim görüşüm sen eşini karşına al sakin bir zamanda ve hamileliğinden solayı hassas olduğunu alıngan olduğunu duygularının çok çabuk değiştiğini istemeden sinirlendiğini güzel bi dille anlat. Güzel bi yemek sonrası olabilir mesela ya da ben genelde yatmak için yatağa girdiğimiz zaman yapmayı tercih ederim böyle konuşmaları. Eşine istemeden kalbini kırdığını anlat. Bunu normal karşılaması gerektiğini söyle ama lütfen sen de biraz daha kendine hakim olmaya çalış. Biraz zor tabi ama sonrasında yine sen ve eşin üzülüyorsunuz bunu düşün ve tartışma anında direk cevap verme. Hep güzel şeyler düşün bebişinle ilgili hayal kur bu seni sakinleştirir. Umarım en kısa zamanda çözersiniz sıkıntınızı..😔

LittleMan son cümlelerine bilhassa katılıyorum her sıkıntıyı biz çekiyoruz ve en alasından. Beklentimiz ise sadece ilgi görmek. Ev için koca için bebek için bütün fedakarlığı biz yapıyoruz.