Zeynepsevde canım bende 5 gün önce erken doğum yüzünden sezeryan oldum, inan çok korkuyordum nasıl yapıcam nasıl kalkıcam vs diye hepte normal doğum düşünürdüm ama bugün kendi başıma kalkıyorum, hareket edebiliyorum. Annemin desteği oldu tabi ki onun cesaretlendirmesiyle hareketlerime yön verdim. Elinden geldiği kadar 2-3 dakika da olsa yürümeye çalış sık sık ve yürüyüp oturunca meyve suyu falan iç, kahve iç bol bol ki anesteziyi vs vücudundan atasın daha çok toparlanasın. Ama en önemlisi kendine güven ☺️
Sezaryen olup pişman olan var mı?
Zeynepsevde sizinki daha da fena olmuş. Ahh bu bazı doktorlar maalesef vicdansız sırf para uğruna acı çektiriyorlar
Blgnlv benim ilk hamileliğim tüp bebek tedavisiyle olmuştu ve oğlumun boynuna kordon dolanmıştı o yüzden doktorumun yönlendirmesi ve kendi isteğimle sezaryen oldum. Ama keşke normal deneseydim diyorum çünkü ben normal doğumu yaşamayı çok istiyordum :)
Blgnlv valla geçen hafta sezeryan oldum spinal iğnesiyle bacaklarım tamamen uyustu çekiştirmeler hariç hiçbirşeyin zerresini hissetmedim birazcık dikişlerim ağrıdı oda 5. Gunden sonra bitti ilk ıkı günde başım ağrıdı kahve iyi geldi iyiki sezeryan olmuşum🥰
Zeynepsevde maksimum 1 hafta sonra tamamen iyi olursun canim sadece bebeğine odaklan ve geçicek de
Elimde olsa kesinlikle normal olsun isterdim. Benim en zorlandığım şey yattığım yerden kalkmaktı, kambur yürüdüm 1 hafta boyunca. Dik yürüyemiyordum. Yatakta doğrulmakta bile çok zorlandım. Ama tam 7. gün zorlanmadan ayağı kalktım. O gün sorsan doğum yaptığıma pişmandım ama şimdi yanımda minik kuzum var iyi ki de çektim o acıları diyorum 😀
Blgnlv mecburi sezeryan oldum ama keske ilk bas sezeryan isteseydim normal doğum sancısı okdar zorduki 2 gün sancı cektim acılma olmadı sezeryana alındım o sancının yanında sezeryan aşırı kolay sadece ilk gün cok zorlandım sonrasında iyiydim göbek kalır dediler ama göbeğim hemen gitti
@Blgnlv 3 yıl önce oldum hiç pişman değilim yürüdükçe iyileştim 3 günlük doğum yapmışken dışarıya çıkıp alışveriş bile ysptım bana çok etkisi olmadı pişman olup olmamak sizin eliniz de sezaryanun püf noktası yatmamak bol bol yürümek
Zeynepsevde Çok şükür. Çarşamba akşamdan itibaren kucağıma alabiliyorum. O güne kadar emzirmek için 2 kisi daha yanımda oluyordu. Ama alt alma ve gaz çıkarma yapamıyorum.
Ilaclari için. Bana ağrı kesici bebeğe geçer içme diyerek psikolojik baskı yapıyorlar ama içme - içmeme arasındaki fark çok net. Icmedigimde kucağıma alamıyorum ondan içiyorum
ramonun_annesi hala böyle saçma düşünen insanlar var mı bacım ne demek yarım insan olmak🤬 bende sezaryenle doğum yaptım hemen ayaklandım evime geldim her işimi kendim yaptım bebeğime kendim baktım hiçte yarım falan kalmadım.Hatta gören çoğu kişi normal doğum yaptım sandı.Boşver sen elalemi senin canım bebeğin canı herşeyden önemli
Emily37 tabiki öyle de işte ilk doğum çok zor geçtiği için korkuyorum kararsızım ya ☹️
Benim ilk bebeğim normal doğum ile gerçekleşti benim acilmam vardi yatış yapıldığında 2 cm ama genede insan korkuyor suni sancı ile yola devam edildi ama o acının tarifi yok o doğum gerçekleşene o kadar çok acı çekip zorlandım . Sonrasında doğum gerçekleşti acı ağrı bisey kalmadı. Dikiş atılırken açıyor diyorlardi ama bence doğum onun yanında hiç kalır çok fazla acı hissetmedim Kalkayım mi demişim😊 sonrasında eve geldim dikiş yerlerim acıdı oturup kalkarken lavaboya gittiğim zamanlarda toparlanmak zor oldu benim için. Hep surekli yan oturuyordum şuan 2 ci hamileligim bunları yaşayan biri olarak sezeryan olma taraftariyim sanırım sezeryan sonrası pek sıkıntı yaşayan yok yada nadir diye dusunuyorum .
ramonun_annesi Allah akıl fikir versin böyle insanlara cidden zor böyleleriyle uğraşmak.Canım hakkında hayırlısını versin rabbim ama eğer normal olmuyorsa olmasın.senin ve bebeğin canı elalemin lafından daha önemli
Blgnlv sezaryen oldum eğer ki Bir hafta kadar sana bakacak birileri varsa asla zorlanmazsın. Ben 2. Ve 3. Gün sofradan yavaş yavaş tabak taşımaya başladım bırakın yürüyeyim dedim 4. 5. Gün bulaşık makinesini bulaşık yerleştirdim kendimi çok zorlamadan. Aslında iş sende bitiyor. Sen biraz çaba gösterirsen daha hızlı toparlıyorsun. Doğum esnası normal doğuma göre çok çok kolay. Sonrası zor. Sonrası için de sen ne kadar hareket edersen o kadar hızlı atlatırsın. Bir iki kez kayınvalidem yıkadı oğlumu. Üçüncü de hemen ben yıkadım. Benim uzun süren bel karın ağrılarım da olmadı. Sadece sezaryen sonrası bol sıvı ve kahve içmediğim için üç dört gün çok ciddi baş ağrım oldu. Sezaryen olursanız en büyük tavsiyem bol sıvı bol yürüyüş bol kahve mutlaka
Blgnlv
Annem beni suni sancıyla çok zor doğurmuş öyle olunca kardeşimi Sezeryan istemiş ve bana da hep boşver normali rahat rahat sezeryan ol diyor😅 ki yıl 1997 sezeryan olduğunda o zamanla şimdi bir değil o yüzden sezeryandan korkma ama suni sancı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim geçen sene 21 haftalık bebeğimi suni sancıyla erken doğum yaptım o yüzden hiç istemiyorum normal doğum başından beri kendimi sezeryan doğuma hazırladım
Blgnlv 2. Günün akşamı toparlandım. 3. Günümden sonra da hiçbir şeyim kalmadı. Kayısı hoşafı ve sade kahve çok faydalı oluyor, tavsiye ederim.