AzraFarah geceden islattiginizda içine yarım çay kaşığı karbonat atın. Pismeme ihtimali sıfıra düşüyor 👍😊
Yemek tarifi istiyorum kızlar bana tarif eder misiniz
- Düzenlendi
@AzraFarah bence böyle bı hata yapma ben yaptım karbonatın kokusu nohuta sindi yiyemedim çöp oldu canim nohut
Nohutu akşamdan suya koyuyorum suyuna kimyon ve un atıyorum biraz, sonraki gün de suyunu değiştirip biraz kaynatıyorum. Suyuna az biraz karbonat koyuyorum. Daha sonra yağda soğanını salçasını kavurup nohutları da atıyorum. Biraz sıcak su ekleyip altını kısıp kapağını kapatıp istediğim yumuşaklığa gelene kadar pişiriyorum. Piştikten sonra da kapağı kapalı bekletiyorum. Bekledikçe daha da güzel oluyor
kizannesiyimm mesela ne kadar süre pişiriyorsunuz
AzraFarah nohutu değiştirin bence, benimde hep fasülyem öyle olurdu halbuki köyden toplanmış fasülye daha güzel olması lazım ama olmazdı ben beceremiyorum sanıyodum hep üzülüyordum sonra normal marketten aldım şimdi yumuşak oluyo :) nohutuda sizin gibi bi gün önce ıslatırım ertesi gün düdüklüde önden pişiririm, sonra alttan önce etini kavururum kuş başı yada kemikli et atarım sonra soğanı salçası gerisi bildiğiniz gibi :) acaba bide önce biraz kısık ateşte pişirseniz bi 15 dk felan geri kalanıda yüksek ateşte pişirseniz belki yumuşar mı ben öyle yapıyorum yarım saatte fazlasıyla yumuşuyo :)
_edakrsu22 çay kaşığı ucuyla koyulursa sinmezde , tadı da geçmez 🤗
Bsrakyc59 valla ben cay ucu ile yaptım 😂
AzraFarah bence nohutla alakalı bizim köyden geliyor akşamdan ıslat sabah düdüklüye koy 10 dkka da pişer 1 çay kaşığı şeker koyarız bide etli yaparız genelde islattigimiz suya hiç bir şey eklemeyiz karbonatı tuzu unu ilk defa duyuyorum burda
AzraFarah nohutu doğum su ile ısla cnm ve tuz falan atma benim babam aşçı ben de babamdan öğrendim. Nohutu haşlamaz bile babam. Akşamdan ıslatırız daha sonra sabah iyice yukarız. Etliyse etini pişiririz daha sonra soğan kavururuz ve salçasını ekleriz ve suyu ile özleşmesi için birazcık un ilave edip karıştırırız. Sonra nohutu ekler karıştırıp üzerine suyunu koyarız öyle pişer. Nohut yemeyen eşim bile yiyor artık.
AzraFarah geceden ıslatıyorsan 1 saat çok fazla süresini azalt çok pişince de sertlesir
AzraFarah nohuta göre değişiyor. Bazı nohutu yarım saat haşlayıp yarım saat de pişirmek yetiyor ama bazı nohutu bir saat haşlıyorum
Elif-Turan5036 öyle mi bunu bilmiyordum,ama sanki kayınvalidem 1 saat 20 dk kadar kısık ateşte pişiriyordu
AzraFarah düdüklü de pişiriyorsan 1 saat çok normal tencereyse normal ben düdüklü de yapıyorum o yüzden canım