Son 1 hafta ve sezeryan hakkında yardım ☀️
Merhaba bende 6 gün önce sezeryan oldım. Normal başladı ama kalp atışları yavaşlayınca sezeryana döndük. Sondayı önce taktılar o biraz acıtıyor lavman yapıldı. Spinal sezeryan oldum vurulan iğneden hiç korkmayın acımıyor bile. Benim ilk olduğu için tedirgindim bebeğimi gördükten sonra sakinleştirici istedim nasıl bitti anlamadım bile. 6 saat sonra ilk ayağa kalkış biraz zordu 3. Güne kadar hep yardımla kalkıp oturdum. Bol bol yürüdüm zaten sürekki ağrı kesici vuruyorlar uyuşukluk geçince biraz yanma hissediyorsunuz. Şuan oturup kalkarken hala sızım var ama daha iyiyim korkulacak bir şey yokmuş herkese onu diyorum :)
gunesx aa ne güzel topragz 🤗
gunesx heyecanli tedirgin ama güçlü anne adayı. Hiç korkma ben 3 yıl önce yaşadım sezeryan ameliyatımı. Devlette doğum yaptım ve komple bayıldım. Ne sonda takarlarken bı acı hissettim nede baygın olduğum için ameliyat esnasında. Sonra uyandım 3. Saatin sonunda yürümeye başlattılar. Ve ilk kalkarken destek aldım sonrasında durmadan yürüdüm gece boyunca bebeğimi kendim emzirdim yardım almadım ertesi gün hele hiç biseyim yokmuş gibi oldum tabiki sızısı vardı ama anneyiz biz güçlüyüz. Sütüm hemen geldi ama azdı emdikçe çoğaldı şükürler olsun. O yuzden gözün korkmasın eve geldiğim dede 3. Gün herkes bı anda gitti tek başıma kaldım. Ne bı anne ne bı kardeş kimse yoktu dedim ki hadi kızım şimdi herşey yeniden başlıyor ve sen herşeyi başarırsın dedim ve başardım da sende basaracaksin. Ve bebeğin için dünyanın en tatlı en güçlü annesi olacaksın. Şimdiden hayırlı doğumlar olsun. Bebiş de Yusuf yüzlü paygamber ahlakli sakin bir bebek olsun anne babayı hiç üzmesin inşallah.
Selamlar , sezaryan yapmış annelere benim de bir sorum var:
Ben hastanede doğum eğitimi alıyordum ebe dedi ki banyo yapmanızda sakınca yok fakat dikişi bölgesine bant veya su geçirmez fısfıs alıp sıkın hatta onlar çok pahalı olduğu için hastanede birinin eşi alsın, parayı bölüşün, bir defa sıkınca 2 hafta götürüyor zaten rahat duş alırsınz dedi,
Şimdi bu bant veya fısfıstan hangisi daha kullanışlı ve fiyat olarak şu an kaç liralar internette arattım ama farklı fiyat aralıkları çıkıyor hangisi kullanışlıysa hastane çantasına ondannalmak istiyorum açıkçası